Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το ντιμπέιτ

Στραμμένο στην αποψινή τηλεμαχία είναι το βλέμμα της κοινής γνώμης, ενώ υπολείπονται μόλις έντεκα μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης. Μπορεί το ντιμπέιτ να διεξάγεται με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ωστόσο το ενδιαφέρον εστιάζεται στο βασικό δίδυμο Μητσοτάκης-Τσίπρας που αποτελούν τους κύριους διεκδικητές της εξουσίας. 

Στα επιτελεία των δύο αρχηγών επικρατεί αναβρασμός, καθώς γίνεται προετοιμασία για όλες τις λεπτομέρειες τόσο σε επίπεδο τεκμηρίωσης, όσο και γύρω από τα όπλα που θα βγάλουν από τη φαρέτρα τους τη δύσκολη ώρα της συζήτησης. 

Στο στρατόπεδο του κ. Μητσοτάκη θα δώσουν έμφαση στην ανάδειξη των αποτελεσμάτων της κυβερνητικής πολιτικής πάνω στις θεματικές ερωτήσεις που έχουν συμφωνηθεί για την επίμαχη διαδικασία. 

Θεωρούν δε ότι ο Πρωθυπουργός σε σχέση με τον κ. Τσίπρα έχει σαφές πλεονέκτημα, όταν τεθεί η σύγκριση για το ποιος θεωρείται ο καταλληλότερος να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας την επόμενη μέρα. 

Εκτός των άλλων, η Νέα Δημοκρατία δίνει στην παρούσα φάση έμφαση στην προβολή των βασικών προτεραιοτήτων για την τετραετία 2023-2027, όπως η αύξηση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η στήριξη των νέων με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και βιώσιμες δράσεις, αλλά και η σύσταση ενός ανθεκτικού και αξιόπιστου συστήματος υγείας που θα απαντά στις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων. 

Στην αντίπερα όχθη, ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνει το βάρος στα ζητήματα ηθικής τάξεως συνδέοντας τις δικές του πολιτικές για την επόμενη μέρα με την επικοινωνιακή ομπρέλα της λέξης «δικαιοσύνη». Ταυτόχρονα, ο Σύριζα προσπαθεί μέσα από το δικό του πρόγραμμα να κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα σε όλη την κεντροαριστερά, σε μία προσπάθεια να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μπαίνουμε στην τελική ευθεία προς την 21η Μαΐου. 

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα επιχειρήσει έστω και δια της πλαγίας να επαναφέρει το θέμα του προσωπικού ντιμπέιτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλοντας να κερδίσει πόντους και σε ακροατήρια όπως η νεολαία και οι αναποφάσιστοι. 

Το ζητούμενο και για τους δύο βασικούς αντιπάλους είναι αν θα καταφέρουν μέσα από την αποψινή αντιπαράθεση να ενισχύσουν τη δημόσια εικόνα τους και να πείσουν εκείνους που ακόμα δεν έχουν λάβει τις τελικές τους αποφάσεις για το ψηφοδέλτιο που θα ρίξουν στην κάλπη.      
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...