Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Ο Στέφανος χαλίφης στη θέση του χαλίφη Αλέξη

Μέχρι πριν από έναν μήνα, μια χούφτα Έλληνες γνώριζαν τι εστί Στέφανος Κασσελάκης. Εμφανίστηκε ξαφνικά στο πολιτικό στερέωμα της χώρας, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας εύλογες απορίες, στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι δεν γνωρίζουν όλα όσα συμβαίνουν στα άδυτα της πλατείας Κουμουνδούρου.

Επειδή, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, άρχισε να ξετυλίγεται ένα κουβάρι μυστηρίου, την αρχή του οποίου γνώριζε ο αποδράσας στον ναόν του Καπιταλισμού, τις ΗΠΑ, μετά την αποκαθήλωσή του από την αρχηγία του μορφώματος με την επωνυμία ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο γεγονός, γιατί ακόμα και η κυρία Μπέτυ, δεν άντεξε το «μαύρισμα» του συντρόφου της για τρίτη φορά από τον ελληνικό λαό.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο αρχηγός του ΠΣ (δεν είναι το πυροσβεστικό Σώμα), δεν ήταν δυνατόν να παροπλιστεί και να παραμείνει ανενεργός στα άξενα ξένα. Έτσι ανέσυρε από το μπαούλο του, τον φίλτατο του Στέφανο, προκειμένου να παραδώσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, και να τον χρήσει χαλίφη στην θέση του χαλίφη. Τα γεγονότα που τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός καθ’ ημέρα, είχαν στο μενού την δραστηριότητα του Στέφανου, ο οποίος σε 15 μόνον  ημέρες όχι μόνο μπήκε στην λίστα των υποψηφίων για την προεδρία, αλλά φαίνεται ότι θα δώσει την μάχη μέχρις εσχάτων για την πρωτοκαθεδρία.

Μέχρι την άφιξη του στην Αθήνα, από το πολυτελές Μαϊάμι, ο Στέφανος ήταν πασίγνωστος, ποιος τι, που, από έναν περιορισμένο αριθμό συμπατριωτών μας, γιατί από μικρός ζούσε στην «μαύρη ξενιτειά». Τον γνώριζε πολύ καλά μόνο ο Πολάκης, γιατί είναι γνωστός «κυνηγός ταλέντων», αλλά και ο ιεροψάλτης που κάθε μέρα ψέλνει τα απολυτίκια του Τσίπρα.

Έχοντας τέτοια στηρίγματα ο Στέφανος, χρησιμοποιώντας τις προφητείες του Παύλου («θα σας βάλω στην γη δύο μέτρα, «θα ξεδοντιάσω  το σύστημα δικαστών και δημοσιογράφων»), απέκτησε εν τω άμα ακροατήριο στο εχθροπαθές κέρας του ΣΥΡΙΖΑ, που θα τον τιμήσουν στις εκλογές της Κυριακής. Με αυτή την τακτική της σύγκρουσης, ο Στέφανος πιστεύει να γεμίσει ψήφους το «κασσελάκι του».

Επειδή, προφανώς, είναι απασχολημένος με τον προεκλογικό αγώνα, θα αναμείνουμε την επόμενη των εκλογών, να απαντήσει σε μερικά κρίσιμα ερωτήματα, βγάζοντας τον φερετζέ της υποκρισίας, με τον οποίο καλύπτει σε όλο αυτό το διάστημα μυστικά και ντοκουμέντα. Όσοι ζούμε στην Ελλάδα, πρώτη φορά μάθαμε για ένα νέο εφοπλιστή που θέλει να γίνει αρχηγός κόμματος, γι’ αυτό θα του αφιερώσουμε στίχους από ένα τραγούδι του Ψαραντώνη (καθότι Κασσελάκης- κρητικός) που λέει: «Γερή καρδιά στο μπέτι μου φαίνεται πώς θα έχω γιατί αλλιώς τα βάσανα που σέρνω πώς αντέχω». Νομίζω προφητικό…. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεταπολίτευση

Στο ομότιτλο βιβλίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες. Δεν τονίζονται -όμως- τα κρίσιμα συμβάντα του 1 9 7 3. Αυτά, δηλαδή, που -συνολικά- οδήγησαν στην τελική α π ο σ ά θ ρ ω σ η ...

Ποιο μέλλον για την ευρωπαϊκή οικονομία;

Ενώ οι Eυρωεκλογές πλησιάζουν, τα σοβαρά ευρωπαϊκά προβλήματα που θα έπρεπε να απασχολούν τους ψηφοφόρους θεωρούνται μάλλον περιττή… πολυτέλεια! Το έλλειμμα οικονομικού δυναμισμ...

Φόρτωση άρθρων...