Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και οι ονειρώξεις της Κουμουνδούρου

«Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα (του μεταναστευτικού) τραβά» ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στις ακραίες διεθνιστικές παλαβομάρες, που τις έχει αποκαλέσει «πολιτική για το προσφυγικό –μεταναστευτικό» και επ΄αυτής προσδοκά να συνεγείρει την ελληνική κοινωνία υπέρ των δοξασιών που διακινεί με περίσσιο θράσος.

Στης Χίου την νεότερη ναυμαχία, εκεί που «ναυάγησε», προσωρινά προφανώς, η κυβερνητική πολιτική για την δημιουργία μιας υπερ-δομής για την εγκατάσταση και διαλογή των προσφύγων και των μεταναστών ο τοπικός αλλά και ο κεντρικός ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αντιδράσεων (παλιό και γνωστό το κόλπο των κάθε λογής και φυράματος «αγανακτισμένων») έχοντας έτοιμη μια απάντηση στις επιλογές της κυβέρνησης: «Η Ευρώπη χρειάζεται λύσεις με ανθρωπιά, σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και πραγματική αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς της, χρειάζεται λειτουργικό μηχανισμό υποχρεωτικών και ισότιμων μετεγκαταστάσεων, νόμιμες και ασφαλείς διόδους, καταπολέμηση των αιτίων που δημιουργούν προσφυγιά και μετανάστευση, Δημοκρατία και συνεννόηση. Χρειάζεται αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, αλλά και αλληλεγγύη από την ενδοχώρα στα νησιά και από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη στις χώρες πρώτης εισόδου. Αυτή είναι η μόνη πολιτική ανθρωπιάς και η καλύτερη απάντηση σε κάθε λογής εργαλειοποίηση».

Και μέχρι να γίνουν όλα αυτά σε ένα μέλλοντα και καθόλου βέβαιο χρόνο, δηλαδή να υποχρεωθεί η Ευρώπη να επιλύσει αυτή τις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά και την μετανάστευση στις χώρες καταγωγής των προσφύγων και των μεταναστών, δεν χρειάζεται να συμβεί το παραμικρό: οι πρόσφυγες μπορούν «να λιάζονται στις πλατείες», να γυρνάνε στους δρόμους κουρελήδες, νηστικοί, κακόμοιροι, να διαβιούν σε νέες Μόριες, να επιτίθενται στις περιουσίες των ντόπιων, να απαξιώνουν περιοχές ολόκληρες, να στοιβάζονται σε σκηνές με το νερό της βροχής και την παγωνιά να τους περονιάζει, τους μεγαλύτερους να βιάζουν τα παιδιά, τις γυναίκες να τρέμουν κάθε ώρα, κάθε βλέμμα, κάθε προσέγγιση κι οι πούροι αριστεροί να διαβάζουν δεκάρικους από τα μπαλκόνια υπέρ του ανθρωπισμού γενικώς.

Η μετεγκατάσταση τους σε νέες σύγχρονες αι ασφαλείς δομές φιλοξενίας και διαλογής απορρίπτεται από τον ΣΥΡΙΖΑ: Ο λόγος; «οι φαραωνικές και οργουελικές φυλακές που σχεδιάζει η Κυβέρνηση, από κοινού με την κα Ursula  von der Leyen και τον κο Μ. Σχοινά, έχουν ήδη καταδικαστεί στη συλλογική συνείδηση του λαού μας.» Ο λαός πάντα σε πρώτο πλάνο!

Μετά από όλα, αυτά τι χρειάζεται άμεσα να συμβεί; «Η Ελλάδα χρειάζεται μια δημοκρατική κυβέρνηση που σέβεται την ιστορία του τόπου και τις ανάγκες των ακριτικών μας νησιών και όχι εργολαβίες – μαμούθ σε κολλητούς και αιφνιδιασμούς. Και για το προσφυγικό η Ελλάδα χρειάζεται αυτή η κυβέρνηση να φύγει το συντομότερο δυνατό.» (Τα εντός εισαγωγικών είναι από ανακοίνωση που την υπογράφουν οι Γ. Ψυχογιός, τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αν. Μιχαηλίδης, βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κ. Αρβανίτης, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δηλαδή όλα τα καλά παιδιά της αριστεράς του χαβιαριού, που βγάζουν λόγους για την εποχή δίπλα στην χειμωνιάτικη θερμάστρα).

Κι επειδή την ιστορία του τόπου και τις ανάγκες των νησιών τις σεβάστηκε καλύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας με τις Μόριες να κάνουν τον γύρο του κόσμου, η ιστορική ανάγκη επιβάλλει να επανέλθει στην κυβέρνηση το παρεάκι του Αλέξη με τον Φλαμπουράρη, τον Παππά και τον Τζανακόπουλο, αφού βεβαίως πρώτα εγκαταλείψει άρον-άρον την καρέκλα του ο Μητσοτάκης. Που προβλέπεται αυτό; Στις ονειρώξεις της Κουμουνδούρου!

Γιατί θα συμβεί αυτό; Επειδή το λέει ο Αρβανίτης, ο Ψυχογιός κι ένας Μιχαηλίδης, οι οποίοι συναποφάσισαν, μεταξύ Χίου, Λέσβου και Βρυξελλών, πως τα ψωμιά της Νέας Δημοκρατίας τελείωσαν, απέτυχε και στο προσφυγικό, άρα καλό είναι να μας αδειάζει τη γωνιά, «να φύγει το συντομότερο δυνατόν»  για να έρθουν οι προοδευτικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να ξανακάνουν το προσφυγικό σαν τα μούτρα τους.

Όλα αυτά τα λένε σοβαρά, τα πασπαλίζουν με «τη συλλογική συνείδηση του λαού μας», την οποία βεβαίως-βεβαίως οι ίδιοι ερμηνεύουν και εκφράζουν, καθότι έχουν κληρονομικό χάρισμα να κουλαντρίζουν τον λαό στο όνομα μιας δικής τους δημοκρατίας, χωρίς την παραμικρή τσίπα και με τον αρχηγό τους, την ώρα που «καίγεται» το σύμπαν στα νησιά, να παίρνει μέρος, παρέα με την Περιστέρα και μια περίεργη Μαρία, σε τσιπροκατάνυξη στη Νεράϊδα Τρικάλων έχοντας εγγράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι τις απειλές των Τούρκων, τις τεράστιες ανάγκες αναβάθμισης της προσφυγικής πολιτικής και τις προτεραιότητες μιας κανονικής χώρας που σέβεται πραγματικά όσους περνάνε στο έδαφός της και δεν τους παραπετάει σε Μόριες.

Η διολίσθηση του ΣΥΡΙΖΑ στην επαναστατική αερολογία εξελίσσεται κανονικότατα, τίποτε δεν πρόκειται να τη σταματήσει, το αριστερό dna δεν έχει ταίρι, το ίδιο και η νεοκομμουνιστική μακαριότητα του ηγέτη του, όλα θα γίνουν σωστά μόλις ο Τσίπρας ξαναγίνει πρωθυπουργός, έως τότε γαία πυρί μιχθήτω ή μάλλον στάχτη και μπούρμπερη τα πάντα για να ανοίξει ο δρόμος για την επάνοδο του μεγάλου τιμονιέρη στην πρωθυπουργία με την Περιστέρα τ΄ Μπαζιάνα στο πλευρό του.

Κι όμως υπάρχει ένα 20% του εκλογικού σώματος που ασχολείται σοβαρά με αυτόν τον νεοσταλινικό διεθνιστικό παπαρολόγο και περιμένει να τον ξαναδεί να διοικεί τη χώρα παρέα με όλο το «πολιτικό συγγενολόϊ» από την παλιά καλή εποχή της ταβέρνας και της πλατείας Εξαρχείων.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης

Στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου για την πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές. ...

Φόρτωση άρθρων...