Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ο Τσίπρας, ο Τζανακόπουλος και το «κόντεμα» της Αχτσιόγλου

Ο κ. Τσίπρας φροντίζει από τώρα να καθαρίσει τη μπουγάδα για την μετά και τις επόμενες εκλογές περίοδο.

«Ενεός» (ελληνιστί … παγωτό) έμεινε ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος όταν αντιλήφθηκε ( τον ειδοποίησαν) πως τον έχει περιλάβει « προς συμμόρφωση με τας υποδείξεις» η γραφίδα του Γιώργου Λακόπουλου, επιφανούς συνεργάτη και συνομιλητή του κ. Αλέξη Τσίπρα, που διεκδικεί δάφνες ταλιμπάν της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και όταν δοθεί η ευκαιρία τα λέει από τον καλή και την ανάποδη σε όσους αμφισβητούν «τον λαοπρόβλητο ηγέτη».

Αυτή τη φορά τα προεδρικά βέλη του κ. Λακόπουλου με αποδέκτη τον Γραμματέα του κόμματος είχαν σαν αφορμή την απαγόρευση εκ μέρους του κ. Τζανακόπουλου να οργανωθεί πολιτική εκδήλωση με πρωτοβουλία τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ των νοτίων προαστίων και ομιλητή τον κ. Νίκο Κοτζιά, γνωστό και με το παρατσούκλι « ο Πρέσπας» από τη στάση του στην διαβόητη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τόσο πολύ εξεμάνη ο κ. Γραμματέας, με την έμπνευση της τοπικής οργάνωσης να «ξεθάψει» τον ήδη πολιτικά «αποδημήσαντα εις Κύριον» με όλες τις δόξες και τις τιμές που η επίσημη αριστερά επιδαψιλεύει σε όσους πλέον δεν χρειάζεται ή της είναι βαρίδια και να τον καλέσει να μιλήσει για τις πολιτικές εξελίξεις, που πάραυτα εξέδωσε, ως Μέγας Βεζύρης, φετφά και έστειλε τον κ. Κοτζιά «στα απωλεσθέντα».

Εκεί, ακριβώς, χάθηκε το παιχνίδι για τον «εν αναμονή «προεδρεύοντα» στον ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζανακόπουλο! Ο Νίκος Κοτζιάς θυμήθηκε το «σουσλοφικό του» παρελθόν στο ΚΚΕ, τότε που ηδονίζονταν να ελέγχει και να καθοδηγεί «την ιδεολογία» του κόμματος και τον έστειλε τον «συζύγοΑχτσιόγλου» να κόψει ρόδα μυρωμένα. Όσα είπε και – κυρίως- όσα υπονόησε σε βάρος του σήμαναν την έναρξη του πολέμου, ακολούθησε το σώμα των αριστερο-σταλινιστών πελταστών υπό τον κ. Σταυρομπαμπη Κοντονή.

Άλλη «τρομακτική» περσόνα της «αγίας του ΚΚΕ Εσωτερικού και του κανονικού ΣΥΡΙΖΑ» εποχής ο Σταυρομπάμπης, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Υφυπουργός Αθλητισμού και φανατίλααριστεροπαλαβός πήρε την πάσα και όπως συμβαίνει πάντα με τους «σημαδεμένους» από τα πάθη της ιδεολογίας τους τον έκανε τον Τζανακόπουλο (και τον ΣΥΡΙΖΑ παρέα) μία «σκέτη από γκιουβέτσι», μέχριπου και η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία και έριξε δυο-τρεις στρακατσούκες στην επικοινωνία «να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις καταγγελίες» και άλλα ανάλογα εξόχως πολιτικά!

Με τούτα και με εκείνα το θέμα είναι πως ο κ. Γραμματέας έμπλεξε για τα καλά και «πήρε δουλειά και για το σπίτι», φρόντισε γι΄αυτό ο κ. Λακόπουλος, δηλαδή ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να μπει στο κάδρο η συμβία του κ. Τζανακόπουλου, η Έφη Αχτσιόγλου για τις μελλοντικές στοχεύσεις της οποίας πολλά λέγονται και περισσότερα θρυλούνται, είναι πολλοί εκείνοι που βλέπουν στο πρόσωπο της μια «ηγερία της αριστεράς», μια νέα πασιονάρια όταν με το καλό ο κ. Τσίπρας αποσυρθεί οίκοθεν και ιδιωτεύσει.

Η επιλογή του κ. Τσίπρα να κάψει, δια του κ. Λακόπουλου, τις προσδοκίες της οικογένειας Τζανακόπουλου να ελέγξει μελλοντικά το κόμμα και να διεκδικήσει μια νέα κυβερνητική θητεία δεν είναι καθόλου άσχετη με τηνπεριρέουσα την πλατεία Κουμουνδούρου αίσθηση και φημολογία πως « ο καιρός που χρειάζεται να ξαναδούμε την υπόθεση «Πρόεδρος του κόμματος» πλησιάζει με δρασκελιές, οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί και ανίκητοι, έχουμε μεγάλο θέμα με το πώς μας αντιμετωπίζει η κοινωνία».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναγνωρίζει πως η μυθολογία αυτή βολεύει εξαιρετικά την κυρία Αχτσιόγλου, το ίδιο και περισσότερο την «καίει» ένα κόμμα μικρό έως ελάχιστο οργανωτικά, ώστε να μπορούν εύκολα οι μηχανισμοί να το ελέγξουν, σε ένα τέτοιο οργανισμό η «Ομπρέλα» δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να στηρίξει την Έφη ως διάδοχη κατάσταση ή ακόμη και ως αντίπαλο δέος στον Αλέξη Τσίπρα μετά και τη νέα βέβαιη ήττα στις επόμενες εκλογές και να την επιβάλλει με όχημα την παλιά φρουρά και την πάντοτε ελκυστική για την ντούρα αριστερά ιδεολογική καθαρότητα.

Ο κ. Τσίπρας φροντίζει από τώρα να καθαρίσει τη μπουγάδα για την μετά και τις επόμενες εκλογές περίοδο, καθώς δεν επιθυμεί για κανένα λόγο να ιδιωτεύσει, η κυρία Αχτσιόγλου είναι και παραμένει ένας υπολογίσιμος αντίπαλος, όσο περισσότερο την κοντύνει τώρα, τόσο ευκολότερα θα την αντιμετωπίσει αργότερα, όταν έρθει εκείνη η ώρα.

Με όχημα την πολιτική τη διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ο νυν Πρόεδρος βρήκε την ευκαιρία όχι απλώς να στείλει ένα μήνυμα, αλλά να περιχαρακώσει τη θέση του, να «δώσει» στο κόμμα και στις επιρροές του την Έφη και να καταστρέψει τις όποιες ελπίδες του κ. Γραμματέα να δει μια μέρα τη συμβία του «προεδρίνα» και ίσως «πρωθυπουργίνα».

Κι όλα αυτά πάνω σε ένα τραπέζι που το έστησε, με την άφρονα παρέμβαση του και την σταλινική του νοοτροπία για μια εκδήλωση της πλάκας, ο ίδιος ο κ. Τζανακόπουλος, χωρίς καν να σκεφτεί που μπορεί να οδηγήσει αυτή η μοιραία απόφαση του.

Υ.Γ. Και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστό τον Κοτζιά και τον Κοντονή, αλλά όταν χρειαστεί τους χρησιμοποιεί όπως τον συμφέρει. Ο κ. Τζανακόπουλος αγνοούσε πως τη μεγαλύτερη υπηρεσία μπορούν να στην προσφέρουν οι εχθροί σου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σύνταγμα 1975

Ι. Κυκλοφόρησε βιβλίο ενδιαφέρον: «Μ Ε Τ Α Π Ο Λ Ι Τ Ε Υ Σ Η» Αναφέρεται (και) στο Σύνταγμα του 1975. ΙΙ. Είναι προσθετέα και τα εξής: ...

Φόρτωση άρθρων...