Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Ο Τσίπρας και το επικίνδυνο παιχνίδι με το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Σε ευθεία γραμμή και συνεννόηση με το αντιεμβολιαστικό κίνημα της χώρας, το οποίο δεν χάνει την ευκαιρία να το πριμοδοτεί και να κλείνει το μάτι αποδεχόμενος, στην ουσία, τις απίστευτες παραδοξότητες του και τις ιδεοληψίες του, εξακολουθεί, παρά την ένταση της πανδημίας, να κινείται ο Αλέξης Τσίπρας.

Με δύο παρεμβάσεις του τις τελευταίες μέρες, αφενός νομιμοποίησε τις ακραίες αντιδράσεις του σκληρού πυρήνα των αντιεμβολιαστών και αφετέρου φρόντισε να βάλει στο κάδρο, ως εναλλακτική υπέρ των «δικαιωμάτων αυτοδιάθεσης» τα οποία επικαλούνται οι κάθε είδους ψεκασμένοι και ακραίοι δικαιωματιστές, την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την ενίσχυση του ποσοστού του, ώστε από καλύτερες και ισχυρότερες θέσεις να υπερασπιστεί «το δικαίωμα του 40% του λαού που δεν εμβολιάζεται να συνεχίσει να το κάνει στην προοπτική να ιδρυθούν από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χιλιάδες νέες ΜΕΘ, στις οποίες θα καταλήγουν για να διασωθούν όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν και νοσήσουν».

«Ψηφίστε με για να σας φτιάξω ΜΕΘ να σας κάνουν καλά ώστε να μην χρειάζεται να εμβολιάζεσθε» υποστηρίζει, εμμέσως πλην σαφώς, δημοσίως ο Αλέξης Τσίπρας παίζοντας ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου με την μερίδα εκείνη του λαού που επιμένει να στηρίζει με το προσωπικό της παράδειγμα τις ιδεοληπτικές απόψεις των αντιεμβολιαστών, χωρίς να δίνει την παραμικρή σημασία στο πόσοι έως τότε θα έχουν αποδημήσει εις Κύριον εν αναμονή των κλινών ΜΕΘ που «θα ιδρυθούν», όταν με το καλό ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγίνει κυβέρνηση.

Προηγουμένως είχε φροντίσει να πάρει τα κομμάτια των κάθε λογής ψεκασμένων υποστηρίζοντας πως «είναι ρατσιστικός ο χαρακτηρισμός «πανδημία των ανεμβολίαστων» που χρησιμοποιεί ο Μητσοτάκης και πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο τμήμα του λαού με ρατσιστικές διαθέσεις και προσεγγίσεις».

Η εμμονή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τις ΜΕΘ και οι συνεχείς αναφορές του στην «ανάγκη να ιδρυθούν πολλές, χιλιάδες νέες» είναι ξεκάθαρο πως προκύπτει από ένα συνδυασμό της ανάγκης να βρεθεί ένα ισχυρό αντιπολιτευτικό αφήγημα «μήπως και μας ακούσει ο κόσμος κι ασχοληθεί μαζί μας» και της δομικής ανικανότητας του να αντιληφθεί το μέγεθος των πραγμάτων και την αντικειμενική υπόσταση όσων εξαγγέλλει ή υπόσχεται.

«Είναι σαν να λέμε στον κόσμο τρέξτε στα νοσοκομεία για να σας σώσει στις ΜΕΘ η επιστήμη που έβγαλε τα εμβόλια για σας σώσει για να μην τρέχετε στα νοσοκομεία» μονολογούσε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από εκείνα που αντιμετωπίζουν τις δημόσιες εμφανίσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τρόμο για το τι θα προκύψει κάθε φορά και πόσο γρήγορα θα το διαχειριστεί η κομματική επικοινωνία.

Ο κ. Τσίπρας είναι σαφές πως έχει ελάχιστη αίσθηση των πραγματικών μεγεθών της πανδημίας που αντιμετωπίζει η χώρα και των επιστημονικών προτεραιοτήτων για το πώς αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί και από την προφανή αδυναμία του αυτή διαμορφώνονται δημόσιες θέσεις και προτάσεις που είναι εντελώς ξένες προς τις πρωτεύουσες ανάγκες της κοινωνίας.

Τα όσα του επέστρεψε μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ελάχιστα μπροστά στο τεράστιο κακό που κάνει στην κοινωνία και στη χώρα η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στο όριο της συνταγματικής νομιμότητας.

Τα παιχνίδια με τους αντιεμβολιαστές, οι κολεγιές με κάθε ψεκασμένο δικαιωματιστή που αντιλαμβάνεται το σύνταγμα ως την προσωπική του δικαίωση, οι υπόγειες διαδρομές προς την υιοθέτηση όλων των επιχειρημάτων των αρνητών τη επιστήμης, το κλείσιμο του ματιού στις παρανοϊκές θεωρίες συνωμοσίας, το συγκαταβατικό χτύπημα στην πλάτη σε κάθε αποτρελαμένο είναι επιλογές που ευθέως προσβάλλουν τη συνταγματική νομιμότητα σε συνθήκες πανδημίας και τις πολιτικές για τη δημόσια υγεία.

Ως εκ τούτου τοποθετούνται ευθέως απέναντι στην αποδεκτή συνταγματική τάξη και φλερτάρουν με τα ακραία όρια της, αν ακόμη δεν έχουν καταγγελθεί ως «αντισυνταγματικές» είναι επειδή η κυβέρνηση δεν επιθυμεί σε συνθήκες κρίσης να προσθέσει ένα, ακόμη, ζήτημα στην ημερήσια διάταξη που θα διευκολύνει τους αρνητές του ορθού λόγου να πολιτικοποιήσουν ευθέως μια ξεκάθαρη υγειονομική κρίση.

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να αφήσει τον κ. Τσίπρα να πνίγεται στο φαρμάκι του, δεν είναι διατεθειμένη να τον καταστήσει «ήρωα» και να του προσφέρει ζωτικό χώρο για να υπάρξει πολιτικά και δημοσκοπικά και εκτιμά πως με την τακτική αυτή τον απογυμνώνει από κάθε επιχείρημα υπέρ των παραλογισμών του.

Παλαιός κοινοβουλευτικός που «τραβάει τα μαλλιά του» με τα αυτογκόλ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την ώρα που έχασε τις εκλογές μέχρι και τώρα παρατηρεί πως «κάθε φορά που η κοινωνική ένταση ανεβαίνει με αφορμή είτε την πανδημία, είτε τα εθνικά θέματα, είτε την οικονομία ο Τσίπρας απογυμνώνεται παντελώς, δείχνει αδύναμος να κατανοήσει στοιχειωδώς τι συμβαίνει, επιλέγει αυτοκτονικές στάσεις και συμπεριφορές και σέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο».

Για τον ίδιο «η κατάσταση αυτή, την οποία αποδεικνύει η απόλυτη πολιτική απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, είναι καθαρό προϊόν της δομικής ανικανότητας του Προέδρου του να αναγνώσει στοιχειωδώς τις πολιτικές προτεραιότητες κάθε περιόδου και τα δεδομένα και να επεξεργασθεί μια προωθητική αριστερή πολιτική αντί να βγάζει άναρθρες αριστερίστικες κραυγές και να καταγγέλλει τους πάντες».

«Αυτή είναι τακτική ΚΚΕ της δεκαετίας του ογδόντα» καταλήγει, «από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο χαμένος μπορεί να βγει, αν δεν την εγκαταλείψει άμεσα και μαζί της δεν εγκαταλείψει και την ιδέα πως μπορεί με τον Τσίπρα επικεφαλής να απειλήσει τη Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεγαλώνει το χάσμα ΕΕ – ΗΠΑ

Καθώς επίκεινται οι εκλογές για ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα πρόσφατα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απεικονίζουν το χάσμα που διαρκώς επεκτείνεται μετα...

Μεταπολίτευση

Στο ομότιτλο βιβλίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες. Δεν τονίζονται -όμως- τα κρίσιμα συμβάντα του 1 9 7 3. Αυτά, δηλαδή, που -συνολικά- οδήγησαν στην τελική α π ο σ ά θ ρ ω σ η ...

Περί πολιτικής ψευδολογίας

Η πολιτική είναι ένα παιχνίδι παθών και αλληλο-συγκρουόμενων συμφερόντων και η υποκρισία είναι ένας από τους βασικούς της κανόνες. Ο Μακιαβέλι, στην κλασική περί ‘’Ηγεμόνος’’ πρ...

Φόρτωση άρθρων...