Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Οι αθλιότητες Αποστολόπουλου, ο Κούλογλου και η τακτική του «ψόφιου κοριού» από τον Τσίπρα

Αρνείται, πεισματικά σχεδόν, ο κ. Τσίπρας να απαντήσει στην ευθεία πρόκληση του κ. Γιάννη Οικονόμου «να πάρει θέση για όσα κατάγγειλε για τις παράνομες δραστηριότητες του Λιμενικού Σώματος στις επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών στο Αιγαίο ο κ. Ιάσονας Αποστολόπουλος», καταγγελίες τις οποίες με την πρόσκληση και την υψηλή εποπτεία του κ. Κούλογλου (σ.σ ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) ο πασίγνωστος «επαγγελματίας διασώστης» δημοσιοποίησε εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η εικόνα, όπως μεταδόθηκε, είναι «τρομακτική» για τον κ. Τσίπρα, όχι βεβαίως για τις δήθεν καταγγελίες του παρολίγο βραβευμένου για το θεάρεστο έργο του από την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Ιάσονα, αλλά επειδή συνδέει, αυτόματα, στην κοινή γνώμη τον παλιό, καλό, πούρο αριστερό και κινηματικό ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς ΠΣ) με τον μετασυνεδριακό νέο, «δεξιούλη» και αρχηγικό ΣΥΡΙΖΑ (με ΠΣ), για την επικράτηση του οποίου «γύρισε η γη ανάποδα», μέχρι κι ο Πολάκης αισθάνθηκε στο πετσί του τη νέα προεδρική εξουσία και σιώπησε.

Η πρωτοβουλία του κ. Κούλογλου υπήρξε προσωπική υπόθεση, η εκδήλωση με τις «αποκαλύψεις» του κ. Αποστολόπουλου οργανώθηκε εν αγνοία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Τσίπρας έμαθε τα όσα διαμείφθηκαν ταυτόχρονα με τον κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, ταράχτηκε σφόδρα, αλλά μέχρι εκεί.

Από την ώρα που η υπόθεση έγινε αντικείμενο της πολιτικής επικοινωνίας, άνοιξαν τα χαρτιά στο τραπέζι και βγήκαν από τον κ. Οικονόμου τα επικοινωνιακά πιστόλια, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σοφά ποιών, έκανε την πάπια, ούτε που σκέφτηκε να σηκώσει το γάντι για να απαντήσει, περί άλλα ετύρβαζε και σε άλλες πολιτείες ταξίδεψε (Ρόδο, Κω, Σύμη) και για να ξεφύγει από το «άγος» να έχει στις τάξεις του εκλεγμένο ευρωβουλευτή έναν Κούλογλου.

Στην Κουμουνδούρου η πρωτοβουλία του κ. Κούλογλου έπεσε σαν «βόμβα» σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναζητά μανιωδώς πολιτική ηρεμία και ζωτικό χώρο για να αναπτύξει το όποιο αφήγημα του (αν είχε ποτέ) σε μια νέα κατεύθυνση, εντελώς διαφορετική από το παρελθόν που έτρεχε σαν τον παλαβό με ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής υπέρ των δικαιωμάτων του Κουφοντίνα.

Το concept της εκδήλωσης και τα όσα υβριστικά για την Ελλάδα ακούστηκαν, παραληρούντος του κ. Αποστολόπουλου, τα χρεώθηκε «ο όλος ΣΥΡΙΖΑ», προεξάρχοντος του Προέδρου του, οι βαρύτατες καταγγελίες που εκτόξευσε ο Ιάσονας και σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκάλεσαν ισχυρές αντιδράσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ξαφνικά να είναι απέναντι στην Ένωση για ένα θέμα πολύ σοβαρό και πολύ λεπτό χωρίς κέρδος κέρατα.

Την αδυναμία ή την άρνηση του κ. Τσίπρα να πει το παραμικρό σε όσα προκλήθηκε να απαντήσει την εκμεταλλεύτηκε πλήρως ο κ. Οικονόμου και «τον τάραξε στις προκλήσεις» τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύοντας την εικόνα της απόλυτης αδυναμίας του ή της συστηματικής άρνησης του να τοποθετηθεί, εξέλιξη που ασφαλώς διευκόλυνε σημαντικά την επικοινωνιακή διασύνδεση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο θέμα των παράνομων ροών μεταναστών στο Αιγαίο με την πολιτική του Ερντογάν και των Τούρκων λαθρεμπόρων.

Κάτι σαν «και κερατάς και δαρμένος» απόμεινε από την ιστορία ο κ. Τσίπρας, από τη μια να ακούει τις προκλήσεις του κ. Οικονόμου και να είναι αναγκασμένος να σιωπήσει (τι να πει άλλωστε;) και από την άλλη να σκέφτεται, χωρίς απόδειξη προς το παρόν, πως το «κόλπο» στήθηκε από την «Ομπρέλα» για να τον εκθέσει στην πορεία του μετασχηματισμού του κόμματος σε οικογενειακή υπόθεση και να αναδείξει τον πολιτικό καιροσκοπισμό του προέδρου.

Με τούτα κι μ΄εκείνα το θέμα είναι πως ο κ. Τσίπρας δεν βρήκε κάτι να πει ως απάντηση στις συνεχείς προκλήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, εξέλιξη που καταγράφτηκε ως βαριά ήττα του σε ένα ζήτημα από τα κορυφαία της επικαιρότητας, από εκείνα που θα μετρήσουν πολύ στο επικοινωνιακό παιχνίδι, ειδικά αν ο Ερντογάν κάνει πράξη την απειλή του να ξεκινήσει και πάλι μια υβριδική εισβολή στην Ελλάδα με όχημα τους μετανάστες.

Ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τρέμει στην ιδέα από τη μία να «τρέχει και να μην φτάνει το Λιμενικό στο Αιγαίο να αποκρούει καραβιές λάθρο κάθε είδους από την Τουρκία» και από την άλλη να πρέπει να στηρίξει μια πολιτική τύπου «Ιάσονα και Κούλογλου», την οποία, είτε αρέσει, είτε όχι, την χρεώνεται, έως ότου αποφασίσει (αν το πράξει ποτέ) να την ακυρώσει με τρόπο επίσημο και οριστικό, ώστε να ξεφύγει από τις Συμπληγάδες των εθνικών θεμάτων, με τα οποία δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις και είναι διαρκώς εκτεθειμένος.

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, ειδικά επαγγελματίες της αριστεράς που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στα πούπουλα των ιδεοληψιών και των εμμονών, με τις οποίες ο χώρος κυριάρχησε στην μεταπολεμική πολιτική σκηνή, έως ότου συγκρούστηκαν με τη σκληρή πραγματικότητα των γεωπολιτικών ζητημάτων της περιοχής και τσακίστηκαν στα βράχια.

Όσο οι δημόσιες ερωτήσεις του κ. Οικονόμου μένουν αναπάντητες και η προεδρική επιλογή είναι «κάνε τον ψόφιο κοριό», τόσο η κατάσταση για τον κ. Τσίπρα και τους πραιτωριανούς του θα δυσκολεύει, έως ότου καταστεί «σαν μια ξένη φορτική» αν ο Ερντογάν αποτολμήσει μια κίνηση-πρόκληση προς την Ελλάδα στα νερά του Αιγαίου!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η μεγάλη απάτη της Κλιματικής Αλλαγής

Πως οι διεθνείς δυνάμεις του αυταρχισμού, προσπαθούν να διαλύσουν πνευματικά και οικονομικά τον δυτικό πολιτισμό και τις οικονομικές του αρθρώσεις.

Μεγαλώνει το χάσμα ΕΕ – ΗΠΑ

Καθώς επίκεινται οι εκλογές για ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα πρόσφατα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απεικονίζουν το χάσμα που διαρκώς επεκτείνεται μετα...

Όργιο αντισημιτισμού στη Γαλλία

Σοβαρές καταγγελίες του Πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Αττάλ, που βλέπει η άνοδος του ισλαμο-ναζισμού σε γαλλικά σχολεία και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, να υπονομεύει τη Γαλλική Δημοκρα...

Φόρτωση άρθρων...