Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Οι... «Δήμητρες», οι... Γιά(ν)νηδες, τα κόμματα του χαβαλέ και η ψήφος ευθύνης

Έχει ξεκινήσει ένας διασκεδαστικός αλλά και απολαυστικός... χαβαλές για τις... σκέψεις του Βαρουφάκη περί κλεισίματος τραπεζών, αφού προηγουμένως τις... ανατινάξει, καθώς το αφήγημα αυτού του πολιτικού τυχοδιώκτη, έρχεται να προκαλέσει πονοκέφαλο στα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αριστερές απολήξεις.

Τα όσα απίστευτα λέει ο Βαρουφάκης έχουν ως αποδέκτες συγκεκριμένα τμήματα του εκλογικού σώματος. Το κόμμα του στοχεύει στην "πίτα" του 61% από το δημοψήφισμα του 2015. Πούλα... τρέλα στον λαό και θα βρεις αρκετούς τρελούς! Κάπως έτσι την έχει δει ο Βαρουφάκης, ο οποίος, προσπαθεί να μιλήσει σε ένα κοινό που θέλει μπάχαλο, επαναστάσεις και... χαμαιτυπείο τα πάντα όλα!

Το περιβόητο "Σχέδιο Δήμητρα", δεν αντέχει σε συζήτηση, αλλά δημιουργεί ζυμώσεις, την ίδια στιγμή, που το ΠΑΣΟΚ αδυνατίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει και η Νέα Δημοκρατία αυξάνει τη διαφορά. Επιπλέον, όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Λύση με τις αποφάσεις του αντιπροσώπου του... Ιησού, δίνουν το περίγραμμα του εγχώριου πολιτικού σκηνικού, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.

Ο Μητσοτάκης κινείται στον δρόμο της υπευθυνότητας, κάνοντας απολογισμό των πεπραγμένων και δίνοντας αύριο προς την κοινωνία το πλάνο για την πορεία του... καραβιού την επόμενη τετραετία. Σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα κυριαρχεί η ανευθυνότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει τα πάντα στους πάντες, ενώ πέφτει μέσα στους λάκκους που σκάβει για τη Νέα Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ δεν πείθει και ο φόβος ότι μπορεί να συμπράξει έστω και συγκυριακά για την ψήφιση της απλής αναλογικής, διώχνει κόσμο, ο οποίος θέλει σταθερότητα με διακυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία. Το ΚΚΕ είναι στον... κόσμο του, ο... αυτοκράτορας Βελόπουλος προσπαθεί να "πουλήσει" τις γνωστές... πουτινιές του και η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών απέχει απ' όλους και απ΄ όλα.

Η αποχή αυτή παραπέμπει σε κάποιας μορφής ησυχία και οι σκεπτόμενοι ψηφοφόροι που δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τι θα ψηφίσουν, αναμένεται να αποτελέσουν τον καθοριστικό παράγοντα για την πορεία των πολιτικών εξελίξεων. Θα μπορούν να συγκρίνουν και να κρίνουν. Θα δουν ποιες προοπτικές έχει η χώρα με τον Μητσοτάκη και σε ποιες νέες περιπέτειες μπορεί να μπλέξουμε όλοι μαζί, αν έχουμε πολιτικές τερατογενέσεις και πολιτικά πειράματα, τα οποία οδηγούν σε αδιέξοδα.

Η τελευταία δημοσκόπηση της Alco που δίνει μια διαφορά σχεδόν 7 μονάδες στη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει μεν ποσοτική σημασία, ωστόσο, ξεχωρίζει η ποιοτική. Η κυβέρνηση έχει γυρίσει το κλίμα μετά την τραγωδία των Τεμπών, λόγω και της αλλαγής ψυχολογίας κατά την περίοδο των εορτών. Με πιο καθαρό μυαλό, περισσότεροι πολίτες μπορούν να κρίνουν τι διακυβεύεται στη χώρα στις εκλογές της 21ης Μαίου, αλλά και στις σχεδόν σίγουρες επαναληπτικές του Ιουλίου. Από τη μία ο Μητσοτάκης, κάπου στη μέση με πολλά ερωτηματικά ο Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ και απέναντι τα κόμματα της Αριστεράς και ο Βελόπουλος.

Χθες, ο Μητσοτάκης, χαρακτήρισε ως επικίνδυνο τον Τσίπρα και όλους όσοι απεργάζονται σενάρια κυβέρνησης ηττημένων, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδα. Αυτό ας το έχουν καλά στο μυαλό τους οι σκεπτόμενοι πολίτες, οι οποίοι θα συγκρίνουν, θα κρίνουν και θα πράξουν αυτό που είναι εθνικά επωφελές. Τουλάχιστον, αυτό είναι το ευκταίο...

Η οικονομία θέλει πολιτική υπευθυνότητα και όχι επικίνδυνες ακροβασίες που θα οδηγήσουν σε νέες περιπέτειες και απώλειες

Η προοπτική βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών και οι δουλειές όπου παρατηρούνται αυξήσεις μισθών και έλλειψη εργατικών χεριών, κάτι δείχνουν.

Η εξαιρετική πορεία των δημοσιονομικών, η τάση αποκλιμάκωσης των τιμών σε τρόφιμα και πρώτες ύλες, η εκτόξευση των εξαγωγών, το ντελίριο στον τουρισμό, η αύξηση της αξίας των ακινήτων, ο πακτωλός επενδύσεων, συνθέτουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τη διοχέτευση της ψήφου εκεί όπου θα πιάσει... τόπο. Ολοένα και περισσότεροι συνειδητοποιούν τους κινδύνους μιας περιπέτειας,, σαν αυτή του 2015, και μάλλον, δεν θα κάνουν το χατίρι στους διαχειριστές του χάους. Η πρόταση υπεύθυνης διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έρχεται σε συνέχεια των πεπραγμένων μιας εξαιρετικά δύσκολης τετραετίας, όπου συνέβησαν πρωτοφανείς εξελίξεις.

Το Χρηματιστήριο συνεχίζει να προεξοφλεί ισχυρή κυβέρνηση με φιλοεπενδυτικό προσανατολισμό, αλλά το γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα, σημαίνει ότι δεν αποτελούμε ακόμη, μια κανονική χώρα. Σκεφτείτε δηλαδή, τη διαδρομή με τις τόσες αναβαθμίσεις των τελευταίων ετών, η οποία δεν έχει οδηγήσει ακόμη στον πολυπόθητο στόχο. Σκεφτείτε τι θα σήμαινε ένας εκτροχιασμός από την πορεία μας.

Επανεκλογή κυβέρνησης Μητσοτάκη για την επόμενη τετραετία σημαίνει ότι μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα πάρουμε την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα και η χώρα μας θα αποτελέσει πλέον έναν περιζήτητο επενδυτικό προορισμό. Περισσότερες επενδύσεις, οδηγούν σε υψηλότερο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, περισσότερες θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς.

Η συνεχής μείωση της φορολογίας θα οδηγήσει εκ νέου σε αύξηση των φορολογικών εσόδων, λόγω της επέκτασης της οικονομικής δραστηριότητας. Όλα αυτά δεν είναι δεδομένα, αν δεν επιβεβαιωθεί στην κάλπη η συνέχιση της ίδιας πορείας. Τα κόμματα του... χαβαλέ, μόνο καταστροφή μπορούν να... υποστούν στη χώρα. Ακόμη και στο σενάριο διακυβέρνησης της χώρας, θα πρέπει να... φτύσουν αίμα για να πείσουν τις αγορές, φτύνοντας.... κατάμουτρα τους ψηφοφόρους τους, οι οποίοι για ακόμη μία θα φορά θα λουστούν τα ασύστολα ψεύδη τους.

Οι προσεχείς εκλογές είναι το επίσημο... διαγώνισμα υπευθυνότητας για τον Ελληνικό λαό. Δεν υπάρχει περιθώριο για χαμένες ψήφους και δεν μπορούν οι ψήφοι σε κόμματα του... χαβαλέ, να αποτελούν λύση για την πορεία της χώρας. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η υπεύθυνη διακυβέρνηση, προκειμένου η χώρα μας να συνεχίσει να τυγχάνει της διεθνούς αναγνώρισης. Έγινε τόσος αγώνας, έγιναν τόσες θυσίες από τον Ελληνικό λαό και είναι κρίμα να ξαναμπλέξουμε σε περιπέτειες, με αποκλειστική υπαιτιότητα μας.

Η ψήφος στις 21 Μαΐου, πρέπει να είναι το κορυφαίο διακύβευμα για να έρθει η επενδυτική βαθμίδα, να επιταχυνθεί η ροή επενδυτικών κεφαλαίων, να ανοίξουν ακόμη περισσότερες δουλειές. Δεν παίζουμε και να είμαστε σίγουροι ότι αν... παίξουμε, τότε θα φάμε το κεφάλι μας. Τα κόμματα του χαβαλέ πρέπει να συνεχίσουν να προσφέρουν τις... υπηρεσίες τους από τις θέσεις τις οποίες τους έστειλε ο λαός το 2019. Κάθε αλλαγή των συσχετισμών θα είναι επιζήμια για το μέλλον της χώρας...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...