Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Οι «επαγγελματίες έμποροι πόνου» και ο... Πούτιν

Η τραγωδία των Τεμπών εξελίσσεται σε "επάγγελμα" για το σύνολο του αντιπολιτευόμενου μπλοκ και έχει ημερομηνία λήξεως τις Ευρωεκλογές.

Το είδαμε και πέρυσι το... έργο με τον Τσίπρα και όλους τους υπόλοιπους. Το ίδιο πάει να συμβεί και τώρα, ενώ ο τύπος που ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει και εκλογές, προφανώς για να μπει ως βουλευτής στη Βουλή και να προκύψει ακυβερνησία. Θέλει δηλαδή να βυθιστούμε σε τέλμα και μετά από μερικούς μήνες να ξαναπάμε σε εκλογές και πάει λέγοντας. Αυτή είναι μια κοινή επιδίωξη όλων των κομμάτων που βρίσκονται απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Η "παιδική χαρά" της αντιπολίτευσης προσπαθεί να πλήξει τον Μητσοτάκη, προκειμένου οι συγκρίσεις να είναι λιγότερο ανώδυνες, όταν θα ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Ένας κοινός νους, αλλά και ένα μικρό παιδί, μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει ότι ακόμη και αν γίνονταν εθνικές εκλογές, θα χρειάζονταν τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης για να συγκροτήσουν κυβέρνηση. Αν υπήρχε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όλοι θα αισθάνονταν νικητές, αφού θα είχαν βγάλει τον Μητσοτάκη από τη μέση. Όμως, είναι σίγουρο ότι πάρα πολύ σύντομα θα καταλάβαιναν ότι οι αγορές δεν παίζουν με τους πολιτικούς χαβαλέδες που μας αυτο-παρουσιάζονται ως πρωθυπουργοί, ενώ την ίδια στιγμή η Ευρώπη εξοπλίζεται συνεχώς, προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη ρωσική απειλή.

Οι ευρωπαϊκές ηγεσίες κατανοούν ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ... περίεργα λόγω Ρωσίας και προσπαθούν να ενισχύσουν το ευρωπαϊκό μέτωπο, απέναντι στους αντιευρωπαϊστές και φίλους του Πούτιν. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταστρώνουν σχέδια, αλλά οι εσωτερικές αντιπολιτεύσεις σε όλες τις χώρες κατά... διαβολική σύμπτωση είναι φιλικά προσκείμενοι στη Ρωσία του Πούτιν!

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι... ηλίθιοι, οι οποίοι θέλουν να... πυροβολήσουν τα πόδια τους, νομίζοντας ότι έτσι θα προκαλέσουν ρήγματα στην Ευρώπη. Στις Ευρωεκλογές πρέπει να βγει πιο ισχυρά το ευρωπαϊκό μπλοκ και να καταλάβουν όλοι ότι ψηφίζοντας αντισυστημικά δεν στέλνεις μήνυμα προς τις κυβερνήσεις, αλλά παραδίδεις τα "διαπιστευτήρια" σου στους εχθρούς του σπιτιού σου.

Με την ιστορία των Τεμπών τα κόμματα έχουν αποπροσανατολίσει τη συζήτηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της Ρωσίας. Δεν θέλουν να... πικράνουν τον Πούτιν. Ο μόνος που έχει πάρει καθαρή θέση υποστηρίζοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος και οι "Δημοκράτες". Το ΠΑΣΟΚ, λόγω της συμμετοχής του στους Ευρωσοσιαλιστές δεν μπορεί να μην καταδικάσει, αλλά δεν μπορεί και να βγει δυναμικά μπροστά. Απόδειξη; Ποιο από τα κόμματα συμμετείχε σε οργανωμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της Ρωσίας; Ποιο ή ποια κόμματα ηγήθηκε μιας διαμαρτυρίας για την... εξολόθρευση του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι. Η απάντηση είναι κανείς!

Ολόκληρη η Δύση και κυρίως η Ευρώπη έχουν φτάσει στο σημείο να προωθούν πρωτόγνωρα εξοπλιστικά προγράμματα και ενισχύουν διαρκώς την Ουκρανία. Πού ήταν τα κόμματα της εγχώριας αντιπολίτευσης, όταν η Ευρώπη αποφάσιζε να στηρίξει την Ουκρανία ώστε να ανακόψει την προέλαση της επεκτατικής Ρωσίας του Πούτιν; Πουθενά. Η Ευρώπη βρίσκεται υπό απειλή και κυρίως τα κόμματα της Αριστεράς μιλάνε για... διάλογο (με τον εισβολέα;) έχοντας στο μυαλό τους φανταστικά... ευχολόγια για λήξη του πολέμου και άλλες τέτοιες ανοησίες. Όταν κάποιος εισβάλλει στο σπίτι σου δεν μπορεί να διαπραγματευτείς το πότε θα φύγει.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εγκλωβιστεί σε σχέση με τη Ρωσία. Θέλουν να ξεχάσουν ότι έχει γίνει εισβολή στην Ουκρανία. Με τη στάση τους και την υποστήριξη τους, είναι σαν να επικροτούν π.χ. μια επέμβαση του Ερντογάν στη Θράκη! Ειδικά για την Ελλάδα, η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου, θα έπρεπε να ηχεί... καμπάνες. Κι όμως. Τα ελληνικά κόμματα της αντιπολίτευσης  διατηρούν μια προβλέψιμη, αλλά σε κάθε περίπτωση, μια πολύ... ύποπτη συμπεριφορά.

Λειτουργούν εις βάρος των συμφερόντων της χώρας και έχουν στοχοποιήσει τον Μητσοτάκη γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγαλύτερο κόμμα σε ποσοστό στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Άρα, θέλουν να προκαλέσουν φθορά στην εικόνα του Μητσοτάκη στο εσωτερικό, για να μη δυσαρεστήσουν τον Πούτιν.. Θέλουν να προκαλέσουν και εθνικό πλήγμα, αλλά και ευρωπαϊκό ρήγμα. Αδιαφορούν για τις κοινές επιδιώξεις με την Ευρώπη και μαζί με την ακροδεξιά πτέρυγα, θέλουν να προκαλέσουν ωραία... αναταραχή.

Τα Τέμπη είναι ένα θέμα που όσο συντηρείται στην επικαιρότητα δημιουργεί προσδοκίες για φθορά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει συνταχθεί με τη Δύση στην υποστήριξη της Ουκρανίας.  Ο Μητσοτάκης σηκώνει ψηλά την Ελλάδα και είναι αυτός που παίρνει στην πλάτη του το βάρος για να στηριχθούν κεντρικές επιλογές των ευρωπαϊκών θεσμών. Κάποιοι θέλουν να τον... κοντύνουν. Τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Το ίδιο θέλουν αντίστοιχα στο εξωτερικό για τις ηγεσίες πολλών χωρών, οι οποίες χωρίς δεύτερη κουβέντα στήριξαν από την πρώτη στιγμή τις πρωτοβουλίες για την Ουκρανία.

Κάποιοι εντός Ελλάδος πιστεύουν ότι μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην αβεβαιότητα και το πολιτικό μπάχαλο. Θέλουν ανατροπές για να υπηρετήσουν τον... Βλαδίμηρο. Με τις υγείες τους...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Φόρτωση άρθρων...