Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Οι εταίροι της Ελλάδας και η «παιδική χαρά» της Αντιπολίτευσης

Το θέμα των Τεμπών και η απόπειρα συγκρότησης ενός κατ΄ αρχάς αριστερού αντιμητσοτακικού μετώπου φέρνει στο προσκήνιο την ανεπάρκεια των πολιτικών αντιπάλων του πρωθυπουργού, αλλά ταυτόχρονα στέλνει και μηνύματα στον διεθνή παράγοντα.

Όλες οι εκθέσεις των διεθνών οργανισμών και των επενδυτικών οίκων εκθειάζουν το ελληνικό success story και αναφέρονται σε αυτό με αφετηρία την πολιτική σταθερότητα, η οποία έχει οδηγήσει σε ισχυρή οικονομική ανάκαμψη. Συνεπώς, όταν οι οίκοι αξιολόγησης και οι επενδυτικοί κολοσσοί του πλανήτη δίνουν τα... ρέστα τους για την Ελλάδα και αντιλαμβάνονται τους μελλοντικούς κινδύνους για την ελληνική οικονομία, αν υπάρξουν πολιτικές ανατροπές, θα κάνουν το... κουμάντο τους, ώστε να μην πάθουν ό,τι έπαθαν το 2015 με τον Τσίπρα.

Του Λουκά Γεωργιάδη 

Η Ελλάδα αποτελεί πλέον έναν ισχυρό και αξιόπιστο εταίρο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη και το ΝΑΤΟ. Έχουμε ανέβει πολλά επίπεδα από τότε που ολόκληρος ο πλανήτης ζούσε με την αγωνία μήπως βαρέσουμε... μπιέλα. Επιπλέον, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αλλάξει θεαματικά τα γεωπολιτικά δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή μας και η Ελλάδα αποτελεί ισχυρό κρίκο και κομβικής σημασίας ενεργειακό "παίκτη".

Ταυτόχρονα, η ισοπέδωση της Λωρίδας της Γάζας από τους Ισραηλινούς ανεβάζει το θερμόμετρο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, καθιστώντας την Ελλάδα σε προπύργιο της Δύσης. Αναμφίβολα, υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για τη διαμόρφωση των συσχετισμών σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών τον προσεχή Νοέμβριο. Επιπλέον, η αποδυνάμωση του Ερντογάν στις χθεσινές δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, ίσως τον βάλει στον... πειρασμό, να ανεβάσει και πάλι τους τόνους στις σχέσεις με την Ελλάδα, αν και το... στρίμωγμα από τους Αμερικανούς, περιορίζει αισθητά το περιθώριο για... μαγκιές!

Πριν από μερικές ημέρες ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ μας προειδοποίησε ότι η Ευρώπη ετοιμάζεται για πόλεμο, υπονοώντας προφανώς τη Ρωσία. Την ίδια στιγμή, πρέπει να αναλογιστούμε τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διεργασίες για τη στήριξη της Ουκρανίας και το ειδικό πολιτικό βάρος που έχει ο Μητσοτάκης στη λήψη αποφάσεων στις Βρυξέλλες, βάζοντας απέναντι όλα τα εγχώρια κοινοβουλευτικά κόμματα, τα οποία φαίνονται σαν να δίνουν... διαπιστευτήρια στη Ρωσία και τον Πούτιν, σε σημείο, που αρχίζουν και μας τρώνε τα σημάδια...

Εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, κανένα άλλο κόμμα δεν έδειξε... πρόθυμο να ενισχύσει τη φωνή της Ελλάδας απέναντι στον εγκληματία Πούτιν. Να... θυμίσουμε τα υπόλοιπα κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, "Σπαρτιάτες", "Ελληνική Λύση", "Νίκη", "Πλεύση Ελευθερίας", "Νέα Αριστερά". Πλην του ΠΑΣΟΚ που είπε και 2-3 "απαλές" αντι-ρωσικές... κουβέντος, οι υπόλοιποι, ξέρουμε πού κινούνται και φυσικά, δεν γίνεται να μην μας βάλουν σε... διάφορες σκέψεις. Βέβαια, ανάλογο θέμα υπάρχει και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν περνάει κάτω από το "ραντάρ" του διεθνούς παράγοντα και όπως φαίνεται από τις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των ΗΠΑ, η Ελλάδα είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στα χέρια φαιδρών και επικίνδυνων πολιτικών... ρεταλιών! Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου μόνο ο Μητσοτάκης μπορεί να εμπνεύσει σιγουριά και ασφάλεια σε επίπεδο γεωπολιτικής, πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας. Βέβαια, θα ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρον να μάθουμε κάποια στιγμή, αν πίσω από την ιδιαίτερη συμπάθεια προς τη Ρωσία μπορεί να κρύβεται κάτι... άλλο, γιατί σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν εντοπιστεί πολύ σοβαρά ευρήματα...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ισχυρό «χαρτί» της οικονομικο-κοινωνικής ατζέντας Μητσοτάκη ενόψει Ευρωεκλογών

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει με υπουργικό συμβούλιο, ενώ βρισκόμαστε 42 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές. Με τον αέρα των τελευταίων δημοσκοπήσεων υπέρ της κυβέρνησης, αλλά πάντα με τ...

Φόρτωση άρθρων...