Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Οι γαλάζιοι εκλογικοί στόχοι και η Βόρεια Ελλάδα

Η εκλογική επιρροή της Νέας Δημοκρατίας στους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης είναι παραδοσιακά μεγάλη. Σ΄ αυτή δε την κρίσιμη αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, αλλά και της δεύτερης στις αρχές Ιουλίου, το κυβερνών κόμμα προσδοκά να διατηρήσει τις δυνάμεις του, την ώρα που δέχεται πίεση από άλλους δεξιούς σχηματισμούς και όχι μόνο που στις μετρήσεις καταγράφουν πλέον ένα αξιοσημείωτο ποσοστό.

Η αυτοδυναμία συνιστά μια μεγάλη πρόκληση και μια δύσκολη εξίσωση για την Πειραιώς και τα ανώτερα κλιμάκια της.

Συνεπώς, οι διαρροές στις περιοχές με υψηλό πατριωτικό φρόνημα και ιδιαίτερη ευαισθησία στα εθνικά θέματα χρειάζεται να περιοριστούν δραστικά ειδικά την πρώτη Κυριακή που θα διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την επίτευξη του στόχου. Η λεγόμενη δεξιά ατζέντα είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι καλούνται να διατηρήσουν μια ισορροπία μεταξύ των παλαιών ψηφοφόρων και της στρατηγικής της διεύρυνσης προς το κέντρο και τις ευρύτερες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Η παρουσία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή θα είναι συνεχής, την ώρα που ο Πρωθυπουργός παίρνει πάνω του την Α' Θεσσαλονίκης, μετά και την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να μην είναι εκ νέου στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Το κυβερνών κόμμα έχει επενδύσει στους τομείς που οι πολίτες κρίνουν ότι κατέγραψε τις καλύτερες επιδόσεις, όπως την εξωτερική πολιτική, τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, την αμυντική θωράκιση της χώρας και το μεταναστευτικό, θέματα που χτυπούν στο μαλακό υπογάστριο των παραδοσιακών ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς.

Η Βόρεια Ελλάδα κρίνεται από πολιτικούς αναλυτές ως η περιοχή-κλειδί για την επίτευξη των γαλάζιων εκλογικών στόχων. Η στρατηγική που αναπτύσσεται είναι πολυεπίπεδη, προκειμένου, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, να μην «χαθεί ούτε μία ψήφος». Με δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία κυνηγά ένα μίνιμουμ 34% στις 21 Μαΐου, η απόλυτη συσπείρωση καθίσταται μονόδρομος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σύνταγμα 1975

Ι. Κυκλοφόρησε βιβλίο ενδιαφέρον: «Μ Ε Τ Α Π Ο Λ Ι Τ Ε Υ Σ Η» Αναφέρεται (και) στο Σύνταγμα του 1975. ΙΙ. Είναι προσθετέα και τα εξής: ...

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Η επικράτηση Κασσελάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος Τσίπρα

Πρόσωπο με ιδιαίτερη διαδρομή στην Αριστερά, την πολιτική και τη δημοσιογραφία, που υπολήπτεται ο υπογράφων, διαμαρτύρεται για την κριτική στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη εκδήλ...

Φόρτωση άρθρων...