Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Οι πολιτικοί και κοινωνικοί σαμποτέρ που ταλαιπωρούν τη χώρα

Η χώρα αντιμετωπίζει τη μάστιγα του κορωνοϊού, η οποία πλήττει τη δημόσια υγεία και την οικονομία. Έχει αλλάξει τις ζωές μας και και δυστυχώς, ο χρόνος επιστροφής στην κανονικότητα, θα είναι μακρύς.

Ταυτόχρονα, υπάρχει και μια άλλη "μάστιγα", η οποία έχει να κάνει με τις μειοψηφίες της ανωμαλίας. Είναι όλοι αυτοί που εμφανίζονται... απρόθυμοι να αντιληφθούν το πρόβλημα και πολύ περισσότερο να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ταλαιπωρούν ολοένα και περισσότερο τους πολλούς. Και φαίνεται ότι το... απολαμβάνουν! 

Κάνουν θόρυβο σαν τους... άδειους τενεκέδες και ηδονίζονται! Ο ένας απεργεί αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο επικαλούμενος λόγους που δεν φανερώνουν ευαισθησία, αλλά πλήρη αναισθησία και μάλιστα με... αριστερό πρόσημο. 

Ο άλλος προκαλεί, σπάει, καίει. Άλλος δεν το έχει σε τίποτα να προκαλέσει με κάθε τρόπο ζημία στην κοινωνία. Άλλος δεν θέλει να εμβολιαστεί, δεν θέλει να τηρήσει τα μέτρα, δεν θέλει να φορέσει μάσκα. Ο καθένας τη μαγκιά του και με πλήρη αδιαφορία για τη ζημιά που προκαλεί. Και όλοι οι υπόλοιποι, απαθείς θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου...

Ενδεικτικά να αναφέρουμε για τους αρνητές της λογικής ή "ψεκασμένους" ή βλαμμένους το εξής: σιγά μην καθίσουν να σκεφτούν οι ανεγκέφαλοι τους καρκινοπαθείς και καρδιοπαθείς που πεθαίνουν... αθόρυβα, γιατί τα νοσοκομεία δεν μπορούν να τους παρέχουν τις απαιτούμενες ιατρικές υπηρεσίες, καθώς δεν γίνονται χειρουργεία. 

Όλη η χώρα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κινούνται γύρω από αυτούς που δεν έχουν πράξει το ελάχιστο. Αν μη τι άλλο, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τηρήσουν τα μέτρα, έστω και αν δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Να είναι πειθαρχημένοι και να ακούνε τους επιστήμονες. Να μην κάνουν δύσκολη τη ζωή των άλλων. Από τον λόγο και τις αντιδράσεις τους, αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι έχουμε να κάνουμε κατά περίπτωση με... αγρίμια, ψυχικά ανισόρροπους, αγράμματους, απροσάρμοστους, βλαμμένους και ηλίθιους. 

Είναι οι ίδιοι που αν γίνει πόλεμος, θα βρουν διάφορες δικαιολογίες για να κάνουν θόρυβο σαν άδειοι… τενεκέδες, μιλώντας για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, όταν δίπλα τους θα πέφτουν πύραυλοι!

Πυρήνες κακούργων, παραβατικοί πάσης φύσεως και... ευάλωτοι, τραμπούκοι και χούλιγκανς του κοινού ποινικού δικαίου, αποβράσματα της κοινωνίας, περιθωριακά στοιχεία που βγάζουν το απωθημένο της δικής τους αποτυχίας ή... ψυχασθένειας, αποτελούν εμπόδιο για την πρόοδο της χώρας. 

Αυτοί οι τύποι είναι αρεστοί σε μέρος του πολιτικού συστήματος. Στους πολιτικούς μπαχαλάκηδες που κουνάνε το δάκτυλο του δήθεν δικαιωματισμού, καλύπτοντας την απόλυτη κενότητα τους. Αδιάφοροι και απρόθυμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αλλά πολύ πρόθυμοι να προκαλέσουν ζημιά. Μόνο ζημιά. Από εμπάθεια, από σύμπλεγμα κατωτερότητας, από βλακεία...

Οι κοινωνικοί σαμποτέρ αποτελούν τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα. Είναι αυτοί που μπορούν να εμφανιστούν από το... πουθενά για να δημιουργήσουν πρόβλημα. Είναι αυτοί που το πρόβλημα θα το επιτείνουν. Τρέφονται από την ανωμαλία και το ευχαριστιούνται. 

Σαν τον ηλίθιο που βάζει φωτιά και μαζί με τα άλλα σπίτια, καίγεται και το δικό του, αλλά μπορεί και να χασκογελάει. Όπου υπάρχει μορφωτική, αξιακή, πολιτισμική και ηθική κατάπτωση, δημιουργείται ζωτικός χώρος για την ανάπτυξη αντικοινωνικών συμπεριφορών. 

Και όσο οι αντικοινωνικές συμπεριφορές διευρύνονται, τόσο μεγαλώνει η λίστα των σαμποτέρ. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα για τη χώρα. Μεγαλύτερο και από την πανδημία του κορωνοϊού. Γιατί αν δεν υπήρχαν αυτοί, δεν θα υπήρχε πανδημία.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς δεν γίνεται, κύριε Μητσοτάκη;

Πώς και γιατί δομές και κτίρια, για τα οποία έχουν διατεθεί εκατομμύρια εκατομμυρίων, αφέθηκαν να καταντήσουν εστίες αθλιότητας και παρανομίας; Πώς παραμένουν στο απυρόβλητο ανεξέλ...

Φόρτωση άρθρων...