Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Πώς ο Μητσοτάκης οδήγησε στο περιθώριο το... τσίρκο της αντιπολίτευσης

Η νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ καταγράφει φθορά της κυβέρνησης, αλλά το θέμα είναι ότι αντί αυτή τη φθορά να την καρπωθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, εντούτοις, υφίστανται και αυτοί απώλειες!

Η διαφορά των 20 και πλέον εκατοστιαίων μονάδων σίγουρα δείχνει τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό και έτσι όπως βαδίζει ο πρωθυπουργός, όταν ξεπεραστούν κάποια... βαρίδια, μπορεί να τη διευρύνει, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν επιλέξει τον δρόμο του διασυρμού που οδηγεί στην απελπισία. Λειτουργούν με πρακτικές... αποκόμματος και δεν μπορούν να εμπνεύσουν. Δεν διαθέτουν προσωπικότητες που να μπορούν να βγουν μπροστά και να διαφοροποιηθούν θετικά, έναντι του Μητσοτάκη. Αρέσκονται σε λόγια του... αέρα και αναλώνονται σε λαϊκίστικες και ανέξοδες υποσχέσεις. Όλα αυτά που υπόσχονται, δεν συνοδεύονται από σχετικά νούμερα ποσών και τις πηγές προέλευσης.

Είναι σαν να πηγαίνεις στην ταβέρνα και να λες "φέρε, φέρε, φέρε" και στο τέλος όταν έρχεται ο λογαριασμός να λες ότι δεν αναγνωρίζεις το... επονείδιστο ποσό, γιατί το... τζατζίκι μύριζε πολύ και η... προβατίνα είχε περισσότερο λίπος!

Οι... ανοησίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθιστούν κυρίαρχο τον Μητσοτάκη, ο οποίος, πάντα στο τέλος βρίσκει εφικτές λύσεις και περιορίζει το εύρος των προβλημάτων. Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει να κάνει με κόμματα που προσιδιάζουν σε... τσίρκο, εντούτοις, δίνει πάντοτε την απαιτούμενη θεσμική βαρύτητα, ενημερώνοντας και ακούγοντας τους πάντες. Αυτός κυβερνά, αυτός γνωρίζει τι σημαίνει διαχείριση καταστάσεων και όλοι οι άλλοι απλά λένε τα δικά τους ή ανεβάζουν στα social media ό,τι γουστάρουν. Άλλωστε, δεν τους κοστίζει και τίποτα να υποσχεθούν στους πάντες, τα πάντα...

Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και θα βγάλει κάποιους άσσους από το... μανίκι του. Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα τελευταία 30 χρόνια, οι Έλληνες αγρότες κινητοποιούνται Ιανουάριο και Φεβρουάριο (είναι οι λεγόμενοι "νεκροί" μήνες για τις εκμεταλλεύσεις), με αποτέλεσμα το αφήγημα και τα δίκαια αιτήματα τους σε αυτήν τη συγκυρία να μην έχουν τον ανάλογο ισχυρό βαθμό πειστικότητας. Ταυτόχρονα, με το κλείσιμο των δρόμων, εφόσον το συνεχίσουν, θα χάσουν το δίκιο τους. Μπορεί κάποιος να συμπαραστέκεται στο πρόβλημα κάποιου άλλου πολίτη, αλλά όταν του στερεί την ελευθερία στη μετακίνηση, τότε γίνεται εχθρός του.

Σε αντίθεση με τους Έλληνες αγρότες, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Βέλγοι, είναι ζήτημα αν έχουν βγει στους δρόμους 2-3 φορές τα τελευταία 30 χρόνια! Το δικό τους αφήγημα είναι πολύ πιο πειστικό και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο θορυβήθηκαν στις Βρυξέλλες και ψάχνουν... αντίδοτο.

Η στήριξη της αγροτικής παραγωγής είναι βασική προτεραιότητα και είναι προφανές ότι η κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει ζημιές, οι οποίες, αν είχαν αποφευχθεί, θα είχαμε μεγαλύτερη προσφορά προϊόντων και συνεπώς χαμηλότερες τιμές. Για παράδειγμα, αυτό συμβαίνει με το ελαιόλαδο. Η παροχή κινήτρων για την αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και των ζωϊκών εκμεταλλεύσεων, πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για το... κυβερνείο των Βρυξελλών.

Τα μέτρα στήριξης κατά την περίοδο της πανδημίας και αργότερα μέσα στην ενεργειακή κρίση, μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για να αντιμετωπιστούν τα φλέγοντα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα σε όλη την Ευρώπη. Ναι σε νέα μέτρα, βάσει δημοσιονομικού πλαισίου, αλλά όχι σε κατάχρηση της ελευθερίας που παρέχει η δημοκρατία μας, όταν κάποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί. Η ελευθερία του διαμαρτυρόμενου τελειώνει εκεί όπου αρχίζει η ελευθερία του μετακινούμενου πολίτη. Γιατί και η υπομονή απέναντι στο δίκιο που έχει κάποιος, αλλά το εκφράζει με αντικοινωνική συμπεριφορά, έχει τα όρια της...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...