Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Πώς ο Τσίπρας εξυπηρετεί... άθελα του τα συμφέροντα της χώρας

Απόψεις Λουκάς Γεωργιάδης

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και την Παρασκευή το βράδυ, όταν θα κάνει... ταμείο, μάλλον θα συνειδητοποιήσει ότι... άθελα του έχει καθιερωθεί ως ο καλύτερος χορηγός του Μητσοτάκη, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της χώρας και μάλιστα στην τελική ευθεία προς τις εκλογές!

Κατ' αρχάς, αν υπήρχε περίπτωση να μας... ξανασυμβεί η Δεύτερη Φορά... Συμφορά, αυτό θα καταγραφόταν στον δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στα επιτόκια των Ελληνικών ομολόγων και στην απροθυμία ξένων επενδυτών να ανοίξουν ακόμη και... περίπτερο! Οι αγορές δεν προεξοφλούν σε καμία περίπτωση την... έλευση Τσίπρα και απλά περιμένουν με τον τον έναν ή τον άλλον τρόπο να συνεχιστεί η διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Μια πιθανή επιστροφή του... άχαστου σίγουρα δεν θα είχε οδηγήσει το Χρηματιστήριο σε υψηλό 8 ετών, ούτε τα επιτόκια των ομολόγων θα κινούνταν μέσα στα λογικά επίπεδα που προκαλεί μια κρίση πληθωρισμού και γενικής ανόδου των επιτοκίων. Ούτε η αισιοδοξία των αγορών και παγκόσμιων κολοσσών που ανακοινώνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, θα βρισκόταν στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας τετραετίας.

Το κλίμα αυτό καταγράφεται εν πολλοίς και στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες αν μη τι άλλο δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει μια δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, αλλά σε κάθε περίπτωση, υπάρχει η σιγουριά ότι δεν πρόκειται να επανέλθει στα πράγματα ο Τσίπρας. Ακόμη και με όλα τα σενάρια της απλής αναλογικής και με σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τον Βαρουφάκη, ένα τέτοιο έκτρωμα, δεν μπορεί να σταθεί. Ακόμη και αν δούμε τις συγκρίσεις Μητσοτάκη-Τσίπρα, θα είναι σαν να συγκρίνουμε τον Μέσι με τον... Τραμπάκουλα. Δυστυχώς, η διαφορά θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερη, αλλά γνωρίζουμε όλοι ποιοι βρίσκουν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ και πώς σκέφτονται. Αν σκεφτόμασταν ως Ελβετοί ή Νορβηγοί, ο Τσίπρας και η συντριπτική πλειονότητα αυτών που τον περιστοιχίζουν, θα κολλούσαν αφίσες και θα έπαιρναν... χαρτζιλίκι! Εδώ, κυβέρνησαν και γι αυτό πρέπει να ευχαριστούν την τύχη τους, γιατί έχουν καταφέρει να παρασύρουν τόσο κόσμο...

Από την άλλη πλευρά, ελπίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συνειδητοποιήσει πως οι εγωισμοί δεν χωράνε μπροστά στη μεγάλη εικόνα και τα επιτεύγματα της Ελλάδας. Άλλωστε η ευρωπαϊκή εμπειρία, αποτελεί έναν καλό οδηγό για να αντιληφθεί το πλαίσιο των επιλογών, αλλά και να ιχνηλατήσει τις παγίδες που κρύβει η σύμπραξη με το κόμμα του Τσίπρα και τους τύπους που ανήκουν σ΄ αυτό. Το ΠΑΣΟΚ έχει υποφέρει πολλαπλά από τον ΣΥΡΙΖΑ και το διακύβευμα της χώρας για τα επόμενα χρόνια δεν αφήνει περιθώρια ούτε για... αντιμητσοτακισμούς, ούτε για γινάτια, ούτε για προσωπικά καπρίτσια! Οι μωροφιλοδοξίες δεν έχουν χώρο όταν μιλάμε για την υπεύθυνη διαχείριση της τύχης της χώρας και για το αύριο των πολιτών της.

Η άνεση Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει... βολευτεί με την αντιπολίτευση του Τσίπρα, τον οποίο έχει... πελάτη από τον Ιανουάριο του 2016, όταν η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, τον ανέδειξε πρώτο και με διαφορά σε όλα τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Έχουν κυλήσει 7 ολόκληρα χρόνια ο κόσμος έχει γυρίσει ανάποδα την τελευταία τριετία και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κρατάει γερά το τιμόνι της χώρας, εν μέσω... θαλασσοταραχής και αντίξοων συνθηκών. Αυτό βλέπουν οι αγορές και προεξοφλούν ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δηλαδή με αυτοδυναμία ή με συνεργασία, ο Μητσοτάκης θα συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός και την επόμενη τετραετία. Άλλωστε, πρέπει να θυμίσουμε, ότι η Μέρκελ κυβερνούσε τη Γερμανία επί 4 θητείες με την υποστήριξη άλλων κομμάτων και μάλιστα, ακόμη και με τον βασικό της αντίπαλο, τους Σοσιαλδημοκράτες, καθώς το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα δεν είχε την πλειοψηφία στη Βουλή. Η πρωτιά της στις εκλογές δεν αμφισβητήθηκε ποτέ και ως εκ τούτου, η συγκρότηση κυβέρνησης ξεκινούσε από αυτήν. Το ίδιο, όπως δείχνουν τα πράγματα θα γίνει και στην περίπτωση μας, στις προσεχείς εκλογές.

Ο Μητσοτάκης έχει βρει στο πρόσωπο του Τσίπρα τον πιο βολικό αντίπαλο και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει... κεφάλι, οπότε, το μόνο που του μένει είναι να κυνηγήσει με νύχια και με δόντια τη... μη αυτοδυναμία του Μητσοτάκη.

Το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ και οι συγκρίσεις

Το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοιο που θα ωθήσει το μεγαλύτερο μέρος των αναποφάσιστων να ψηφίσει και πάλι Νέα Δημοκρατία, ενώ στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σειρά μέτρων, μέσα στα οποία θα κρύβονται και μία-δύο πολύ μεγάλες εκπλήξεις.

Η... παγίωση του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η αναπόφευκτη εσωστρέφεια που θα υπάρξει στην Κουμουνδιούρου μετά από δύο ήττες σε εθνικές εκλογές, διευκολύνουν αφάνταστα την ενίσχυση της στρατηγικής για την περαιτέρω σφυρηλάτηση της εθνικής στρατηγικής και την προστασία των εθνικών συμφερόντων.

Επί Νέας Δημοκρατίας η χώρα έγινε υπολογίσιμη δύναμη σε όλη την Ευρώπη με φόντο τον κομβικό ρόλο στο ενεργειακό παίγνιο, ενώ στρατιωτικά εξελισσόμαστε σε έναν υπολογίσιμο παίκτη που επενδύει στο δόγμα της αποτροπής, αλλά δεν προτίθεται να... απο-επενδύσει στο πεδίο της μάχης. Εξοπλίζεται γιατί έχει έναν ενοχλητικό γείτονα, την Τουρκία του Ερντογάν, ο οποίος έχει... στοργική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης απολαμβάνει του γενικού σεβασμού και της αποδοχής διεθνώς, ο Σταϊκούρας ανακηρύχθηκε "Υπουργός Οικονομικών 2023 στην Ευρώπη", ο Δένδιας και ο Πιερρακάκης, δεν χρειάζονται... συστάσεις, ο Γεωργιάδης και ο Χατζηδάκης δίνουν λύσεις και αντιμετωπίζουν προβλήματα με μοντέλα ευρωπαϊκού επιπέδου, ο Καραμανλής "τρέχει" τα έργα υποδομής με ρυθμούς... Φεράρι, ενώ και σε άλλους κρίσιμους τομείς έχει καταγραφεί εντυπωσιακή πρόοδο. Για να το πούμε και λίγο διαφορετικά, ο χειρότερος υπουργός της Νέας Δημοκρατίας αντιστοιχεί στον... καλύτερο υπουργό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Τόσο απλά είναι τα πράγματα, για όσους κρίνουν και ξέρουν να συγκρίνουν...

Την ώρα της κάλπης...

Την ώρα της κάλπης, ο μέσος (σκεπτόμενος) πολίτης καλείται να συγκρίνει όσα είπε και δεν έκανε ο Τσίπρας με όσα υποσχέθηκε και έπραξε ο Μητσοτάκης.

Η κρίση απαιτεί καθαρό μυαλό, προκειμένου να καταγραφεί η τεράστια βελτίωση στην υπόθεση προστασίας της υπόστασης της πατρίδας και στα επιτεύγματα στην οικονομία εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας και ενός πολέμου που προκάλεσε ανατροπές στις πιο βασικές σταθερές ολόκληρου του πλανήτη, μετά από πάρα πολλές δεκαετίες. Το 2023 απέχει έναν... αιώνα από το 2019.

Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται στο μέτρο του δυνατού, αν και πάντα ένας σεισμός δεν σου... απολογείται σχετικά με το πόσες καταρρεύσεις κτιρίων ή ρωγμές στην οικοδομή, θα προκαλέσει. Η αξία των ακινήτων αποτελεί έναν από τους πλέον αντιπροσωπευτικούς τομείς της οικονομίας για να αντιληφθούμε τη διαφορά. Ας κάνουμε την πιο απλή σύγκριση, ανακαλώντας στη μνήμη μας την αξία των ακινήτων στο τέλος του 2014, βάζοντας στην εξίσωση την απίστευτη ζημιά του 2015-2019 και διαπιστώνοντας ποια είναι η κατάσταση σήμερα. Το ίδιο ισχύει και για τους φόρους, για τη φύλαξη των συνόρων, τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας μετά το σοκ του κορωνοϊού και πολλά άλλα.

Όλα τα παραπάνω, μπορεί να μην αναγνωρίζονται από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας λόγω... αντιμητσοτακισμού, ωστόσο, διαπιστώνονται από το κρίσιμο τμήμα της που βλέπει, κρίνει, συγκρίνει και αποφασίζει τι πρέπει να επιλέξει. Η επιλογή της σωστής πλευράς της Ιστορίας είναι επιβεβλημένη και αυτήν τη φορά. Η Ελλάδα των μεγάλων αλλαγών της επόμενης τετραετίας, θα είναι και η Ελλάδα που θα πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις, παύοντας οριστικά να αποτελεί τον παρία ή τον... καρπαζοεισπράκτορα του διεθνούς περίγυρου. Όποιος νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα εχέγγυα για να καταστήσει τη χώρα πρωταγωνίστρια των εξελίξεων, χωρίς να τρώει... σφαλιάρες και... κλωτσομπουνίδια, μάλλον ένα... κρύο μπάνιο, θα μπορούσε να τον βοηθήσει ώστε να συνέλθει. Αν κάποιος πιστεύει ότι σήμερα η Ελλάδα αποτελεί τον... καρπαζοεισπράκτορα που τυγχάνει της διεθνούς αποδοκιμασίας, καλό είναι να αλλάξει τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει. Όποιος νομίζει ότι ο Τσίπρας εγγυάται μια πορεία ουσιαστικής οικονομικής προόδου, ευημερίας και προοπτικής, ας ζητήσει εξέταση από ψυχίατρο για να υποβληθεί στα αναγκαία τεστ...

Το... ανέκδοτο για "Δικαιοσύνη παντού"

Και πάμε τώρα, αγαπητοί και αγαπητές, για να... κονιορτοποιήσουμε το... ανέκδοτο του Τσίπρα για "Δικαιοσύνη παντού".

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και αφού ο... άχαστος της Κουμουνδούρου είχε φάει το χαστούκι των Ευρωεκλογών, έφερε άρον άρον ένα νομοσχέδιο-σκάνδαλο σχετικά με τις ποινές για αδικήματα. Μετέτρεψε βαριά αδικήματα από κακουργήματα σε πλημμελήματα. Υποκλοπές, παράβαση καθήκοντος, απιστία, απατεώνες "προατευόμενοι" μάρτυρες, όλοι... λάδι. Ό,τι άρπαξαν, ό,τι (παρα)βίασαν, ό,τι... έσφαξαν, εξαγνίστηκαν στην "Κολυμβήθρα του Σιλωάμ". Οι τύποι αυτοί μιλάνε για... δημοκρατία, ενώ επί της ουσίας πίσω από την επίκληση και το πίπιλισμα της λέξης "δημοκρατία", κρύβουν τα κομμουνιστικά απωθημένα τους. Όλοι γνωρίζουμε ότι η... δημοκρατία τους είναι το έτσι θέλω του νεοκομμουνιστή. Οποιοσδήποτε τολμήσει να το αμφισβητήσει θεωρείται "φασίστας". Για τα λάθη τους δεν υπάρχει συγγνώμη. Για τα εγκλήματα τους υπάρχει μόνο καθαγιασμός.

Αφήνουμε στην άκρη τη... νεκρή Μαρία στον Έβρο, γιατί δεν έχει νόημα αυτή η συνεχής πίεση να ζητήσουν συγγνώμη, αφού την αγνοούν μονίμως. Πάμε παραπέρα. Αμφισβήτησαν ακόμη και τα μηνύματα που έλαβε στο κινητό του ο Καλογρίτσας από πρόσωπο που είναι κατηγορούμενο, σχετικά με τη μετοχική σύνθεση στο... Syrizochannel! Τελικά, βγήκε η απόφαση ότι είναι γνήσια και τα υπόλοιπα θα πάρουν τον δρόμο τους. Οι τύποι αυτοί είναι μοναδικοί, καθώς μπορούν να αμφισβητήσουν ακόμη και το γεγονός ότι ο ήλιος βγαίνει το πρωί από την ανατολή. Πραγματικά, "αν υπήρχαν δικαστές εις τα Αθήνας", για τα εγκλήματα του 2015, ο μισός ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε ακόμη να... προαυλίζεται στον χώρο της Γ΄ Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού! Για τη διάλυση της ΔΕΗ, για τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών για τα οποία τους έκραξε ο Καμμένος, για το παρασκήνιο της ονοματοδοσίας της "Μακεδονίας" και για χίλια μύρια άλλα, όλα καλά κι όλα ωραία!. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Δυστυχώς, για τα εγκλήματα αυτών των... πειρατών της εξουσίας, δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ τιμωρία.

Η... δικαιοσύνη τους είναι η κατά το δοκούν άφεση αμαρτιών, που βολεύει και πολλά άλλα κατακάθια. Έμποροι ναρκωτικών, δολοφόνοι, βιαστές, ληστές, απατεώνες και πολλοί άλλοι βρήκαν τη... γιατρειά τους στη... δικαιοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ! Το γεγονός ότι αυτό το κόμμα λαμβάνει ποσοστά... σταλινικού τύπου στις φυλακές, αποδεικνύει τη "Δικαιοσύνη παντού". Η μόνη απάντηση στην υποκρισία και στην εκτρωματικού χαρακτήρα αντίληψη που διακατέχει τους... τίμιους νεοκομμουνιστές και το "ηθικό πλεονέκτημα" τους, είναι η συντριπτική καταψήφιση των ιδεών και των προσώπων που τις υπηρετούν. Η Ελλάδα πρέπει να βρει τον δρόμο της και να πάει ακόμη πιο μπροστά και πιο ψηλά. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τους τύπους που διέλυσαν την οικονομία και τους θεσμούς, συντελώντας στην πλήρη "τσογλανοποίηση" ενός σημαντικού μέρους της Ελληνικής κοινωνίας. Ως εδώ...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς να πετύχετε στη δουλειά σας

Μπορεί κάποιες φορές η τύχη να συμβάλλει και αυτή στην επιτυχία, όμως η τελευταία, ως μέρος του παιχνιδιού της ζωής, υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες Του Αθαν. Χ. Παπανδρ...

Φόρτωση άρθρων...