Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ροντέο η πολιτική ζωή, εφιάλτες στην Κουμουνδούρου από Καλογρίτσα - «Σαράφη»

Σε θρίλερ μετατρέπεται η πορεία προς τις εκλογές, την ίδια στιγμή που η οικονομία δεν αντέχει μια μακροχρόνια τοξικότητα, η οποία εκπέμπει αρνητικά μηνύματα στο διεθνές περιβάλλον ή μπορεί να διευκολύνει τους εχθρούς της χώρας.

Οι επιχειρήσεις και οι ξένοι θεσμικοί σιγά σιγά θα κάνουν... κράτει, περιμένοντας τη... νέα κυβέρνηση κάπου μεταξύ Απριλίου και Μαΐου. Οι δύο βασικοί "παίκτες", Μητσοτάκης και Τσίπρας διασταυρώνουν πλέον τα ξίφη τους επί καθημερινής βάσης και όλα παραπέμπουν σε ένα... ροντέο, όπου ο πιο δυνατός θα επιχειρήσει να δαμάσει τον πιο αδύναμο.

Ο Μητσοτάκης ποντάρει στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα της χώρας, αναδεικνύοντας το έργο της κυβέρνησης. Χθες, βρέθηκε στην Τανάγρα για το... καλωσόρισμα του πέμπτου αναβαθμισμένου F-16 Viper που έγινε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. Πριν πάει στην Τανάγρα, ο πρωθυπουργός έκανε μια στάση στον Αυλώνα Αττικής, όπου ανέδειξε την ανάγκη σταθερότητας και προόδου της χώρας, ψέγοντας παράλληλα το... δούλεμα του Τσίπρα προς τους συνταξιούχους για την επαναφορά της 13ης σύνταξης, αλλά και τις υπερβολές του για μείωση του ΦΠΑ, χωρίς να μπαίνει καν στον κόπο να μας... πληροφορήσει, από που θα καλύψει τις απώλειες εσόδων ύψους 10,5 δισ. ευρώ, όπως τουλάχιστον, έχει κοστολογήσει τις εξαγγελίες του η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα που ο Μητσοτάκης έστελνε μήνυμα στον Ερντογάν μετά τις απειλές για... γιουρούσι μες τη νύχτα, ο Τσίπρας πήγαινε στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, όπου παρέλαβε έναν φάκελο από τον... δικό του επικεφαλής, Χρήστο Ράμμο. Ακολούθησαν δηλώσεις κατά την έξοδο του "περί Δημοκρατίας που νικάει το σκοτάδι" και ατάκας του τύπου "ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη δικαστές εις τας Αθήνας".

Ο κ. Ράμμος δίνει το πρωί τον φάκελο στον Τσίπρα και προκαλεί έκπληξη ότι στα υπόλοιπα κόμματα το έκανε πολλές ώρες μετά. Στη συνέχεια ο Τσίπρας πάει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τη βάλει στο κάδρο των παρακολουθήσεων-υποκλοπών. Οι παρακολουθήσεις αφορούν έναν εν ενεργεία υπουργό της κυβέρνησης και πέντε ανώτατους στρατιωτικούς, σύμφωνα με τους πολιτικούς συντάκτες. Η παρακολούθηση έγινε από την ΕΥΠ, αλλά δεν αποδεικνύεται ότι έχει γίνει κατόπιν εντολής του Μαξίμου. Γιατί είναι πολύ εύκολο να παρακολουθήσει κάποιος κάποιους και να το χρεώσει στην κυβέρνηση, η οποία μπορεί να ενημερώθηκε πολύ αργότερα. Πάμε παρακάτω...

Ο Τσίπρας βγαίνει από το Προεδρικό Μέγαρο και ζητεί την παραίτηση Μητσοτάκη, ενώ συγκαλεί τρίωρη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου με το ερώτημα της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά την κυβέρνησης. Αυτό ίσως γίνει σήμερα.. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, χαρακτηρίζει ως "καλοδεχούμενη" μια τέτοια πρόταση, καλώντας τον κύριο Τσίπρα να... τολμήσει, έτσι ώστε κατά την τριήμερη συζήτηση που θα γίνει, να ακουστούν όλα και να γίνει η σύγκριση για το μέλλον της χώρας, ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα. Παράλληλα, η κυβέρνηση καταγγέλλει την... ιδιαίτερη σχέση που διατηρεί εδώ και μήνες η Κουμουνδούρου με τον κ. Ράμμο και υποστηρίζεται από τα δημοσιεύματα της... γνωστής κυριακάτικης εφημερίδας. Πάντως, σήμερα αναμένεται να γίνει ο κακός χαμός στη Βουλή...

Τα γεγονότα... κυνηγούν τον Τσίπρα

Η ευκολία με την οποία ο Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση Μητσοτάκη είναι αντιστρόφως ανάλογη της αναισθησίας του ιδίου αλλά και του κόμματος του να ζητήσει συγγνώμη για την ανύπαρκτη ιστορία με τη "νεκρή Μαρία" στον Έβρο.

Ο Τσίπρας προσπάθησε από νωρίς χθες το πρωί να κερδίσει τις εντυπώσεις κραδαίνοντας τον φάκελο που του έδωσε ο Ράμμος, αλλά αργότερα συνέβησαν κάποια γεγονότα που μάλλον φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον... άχαστο αρχηγό. Προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα, καθώς δεν έχει να πει τίποτα ή είναι ανάξιος ως προς τη διαχειριστική ικανότητα του, στη σύγκριση με τον Μητσοτάκη. Τα γεγονότα όμως τον κυνηγούν και απειλούν για ακόμη μία φορά να τον καταστήσουν LOSER.

Μετά τη "νεκρή Μαρία" έρχεται η επώνυμη καταγγελία της γραμματέως Καλογρίτσα για κάτι... σακούλες με λεφτά (πιθανόν να περιείχαν και... σκουπίδια). Αμέσως ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για συκοφαντίες και όταν βγήκε στο φως το μήνυμα για το μετοχικό σχήμα στο SYRIZA Channel, ο δικηγόρος και στέλεχος του Γιάννης Ματζουράνης (κάποτε συνήγορος του Κοσκωτά...) μίλησε για... πειραγμένα μηνύματα.

Έρχεται μετά ο Καλογρίτσας και προειδοποιεί ότι θα τα βγάλει όλα στη φόρα με ήχο και εικόνα, στέλνοντας το μήνυμα προς την Κουμουνδούρου ότι έχει στοιχεία που θα τους κάνει όλους να γίνουν... Αστραχάν! Μάλιστα, δημοσιεύτηκαν και οι συναντήσεις βάσει του ημερολογίου της γραμματέως, όπου περιλαμβάνεται και ο... Α2  από την Κύπρο. Επί της ουσίας ο Καλογρίτσας λέει το εξής πολύ απλό: μου υποσχεθήκατε ότι θα με σώσετε όταν ήσαστε στην κυβέρνηση σας έκανα τα χατίρια, αλλά με αφήσατε εκτεθειμένο τώρα που είμαι κατηγορούμενος θα σας κάνω να μαρτυρήσετε το γάλα που ήπιατε, γιατί δεν έχετε λόγο!

Απέναντι στη "νεκρή Μαρία" και στις προειδοποιήσεις του κυρ Χρήστου, ο Τσίπρας, δεν είχε να παίξει άλλο χαρτί, παρά αυτό που του έδωσε ο Ράμμος, έτσι ώστε στη συνέχεια να βάλει στο... κόλπο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και πολιτικός θόρυβος. Η "νεκρή Μαρία" ξεπερνιέται, όμως ο Καλογρίτσας, μάλλον έχει γίνει εφιάλτης. Και εκεί που με διάφορες φθηνές δικαιολογίες, προσπαθούν στην Κουμουνδούρου να αποφύγουν την "ωρολογιακή βόμβα" που έχει πυροδοτήσει ο Καλογρίτσας, "σκάει" μια είδηση από το... πουθενά, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συνταρακτικές αποκαλύψεις για την περίοδο 2015-2019 και τη σκευωρία της Νovartis...

Σαράφης" και στην... Κουμουνδούρου!

Η Ελληνική Αστυνομία επί μήνες είχε καταγγελίες και παρακολουθούσε έναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες με την κωδική ονομασία "Σαράφης", ο οποίος έταζε φθηνά δάνεια σε επιχειρηματίες και τους αποσπούσε χρήματα μαζί με άλλους δύο συνεργούς.

Χθες, έγινε η σύλληψη του, η οποία μόνο τυχαία δεν είναι με βάση το timing. Είναι μια υπόθεση-μήνυμα στον Τσίπρα, ότι όσο... σκαλίζει τα πράγματα, μπας και αποτρέψει την επανεκλογή Μητσοτάκη, άλλο τόσο θα τα... σκαλίζει η Νέα Δημοκρατία για να αποκαλύψει τις πρακτικές του εκτρώματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά την τριετία 2015-2019. Στα δημοσιογραφικά γραφεία, μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη του "Σαράφη" πήραν "φωτιά" τα τηλέφωνα. Συντάκτες του πολιτικού και αστυνομικού ρεπορτάζ τέθηκαν σε επιφυλακή.

Μετά το σοκ των πρώτων ωρών, άρχισε να κατασταλάζει λίγο το πράγμα, προκαλώντας συνειρμούς σχετικά με την πορεία των ανακρίσεων. Ο "Σαράφης" θα απολογηθεί για τα... φθηνά δάνεια, αλλά τώρα ανοίγει ο κύκλος των μεγάλων αποκαλύψεων για τη σκευωρία της Novartis, τους εμπνευστές της, τα ανταλλάγματα και πολλά ακόμη. Τις επόμενες μέρες είναι σίγουρο ότι θα έχουμε συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο τον... βάπτισαν ως "προστατευόμενο μάρτυρα" στην πολύκροτη υπόθεση. Εδώ τώρα αρχίζει και απλώνεται πολύς... τραχανάς.

Τώρα, υπάρχει ένας κατηγορούμενος για απάτες και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την ιδιοποίηση παράνομου οφέλους, ο οποίος, όμως να έχει πρωταγωνιστήσει σε μια πολύκροτη υπόθεση, όπου "κρεμάστηκαν στα μανταλάκια" 2 πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Σκεφτείτε δε ότι ένας εξ αυτών, ο Ανδρέας Λοβέρδος, είναι μάρτυρας υπεράσπισης του Χρήστου Καλογρίτσα, τον οποίο καθοδηγεί μέχρι του σημείου όπου θα κριθεί σκόπιμο να γίνουν... Κουμουνδούρου όλα! Το ίδιο θα συμβεί και με τον "Σαράφη". Αναμένεται αύξηση των παραγγελιών πίτσας και ποπ κορν...

Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της ένα... λαβράκι. Όσο ο Τσίπρας θα επιμένει στην τοξικότητα και στη γνωστή τακτική που ακολουθεί εδώ και μήνες και όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο οι... σφαλιάρες από Καλογρίτσα και "Σαράφη" θα είναι και πιο δυνατές! Αυτό το κλίμα προφανώς και δεν είναι υπέρ της οικονομίας. Αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, αποσυντονίζει τη διοικητική πυραμίδα και απομακρύνει από την τροχιά που πρέπει να βρίσκεται η χώρα, ώστε να βελτιώνει συνεχώς το ΑΕΠ, να προσελκύει επενδύσεις και να δημιουργεί θέσεις εργασίας, σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη χρονική περίοδο, λόγω των πολλαπλών προκλήσεων που υπάρχουν. Εν τέλει, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πάντα και στις εκλογές να μην υπάρξει πισωγύρισμα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για νέες περιπέτειες...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στον δρόμο για τις Ευρωεκλογές - Οι κινήσεις των τελευταίων ημερών και τα διλήμματα

«Πέντε πάνω, πέντε κάτω» η Κυβέρνηση «θα τα βρει» έως την 9η Ιουνίου, οι κινήσεις των τελευταίων ημερών και τα διλήμματα που τέθηκαν με προεξάρχον την «σταθερότητα» στην οποία ομνύ...

Φόρτωση άρθρων...