Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Πότε αποφασίζει ο Μητσοτάκης για εκλογές, που θα είναι υποψήφιος ο Ανδρουλάκης, ποιο κανάλι εξαγοράζουν τελικά οι Μπάκος – Καϋμενάκης  και ποιος θα πληρώσει τον "μουτζούρη" στο Ελληνικό

Παρασκήνιο

Παρά το γεγονός ότι ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ. κινείται σε εκλογικούς ρυθμούς και τα περισσότερα στελέχη του Μαξίμου προεξοφλούν κάλπες τον Σεπτέμβριο, δεν αποκλείεται τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προτιμήσει να εξαντλήσει την τετραετία, ελπίζοντας ότι τον Μάιο η κατάσταση να είναι καλύτερη και να έχει τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, που τροφοδοτεί τη μεγάλη οικονομική κρίση και την πολιτική αποσταθεροποίηση.
Βέβαια και στην περίπτωση κατά την οποία ο ίδιος διαβεβαιώσει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία το κλίμα μέχρι τις εκλογές θα είναι αναγκαστικά συγκρουσιακό.
Οι δύο στρατηγικές που αναπτύσσονται στο Μαξίμου για τον χρόνο των εκλογών θα ξεκαθαρίσουν λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο.
Με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ολιγοήμερες διακοπές του στην Κρήτη στο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί κρίσιμη σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις για τον χρόνο των εκλογών.
Μέχρι τότε οι υπεύθυνοι πολιτικού σχεδιασμού θα μελετάνε προσεκτικά τα αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων την εβδομάδα.
Εκτιμάται ότι τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων είναι αυτά που θα κρίνουν και την τελική απόφαση που θα πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

@ Τελικά βγήκε «λευκός καπνός»  και οι Μπάκος – Καϋμένακης φέρεται να έχουν συμφωνήσει σε όλα  με τον Διονύση Παναγιωτάκη και το Action 24 περνά πολύ σύντομα και τυπικά στην κατοχή τους.
Μάλιστα όπως μάθαμε έχει «κλειδώσει» και το δημοσιογραφικό σχήμα  που θα τρέξει το εγχείρημα με τον Σεραφείμ Κωνσταντινίδη να έχει το κεντρικό πρόσταγμα και τον Γιάννη Σαραντάκο που πρόσφατα αποχώρησε από το OPEN να προορίζεται για διευθυντής ειδήσεων.  

@ Όλα καλά με τις… μακέτες και τα μπανεράκια της Lamda που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο αλλά κάποιος θα πρέπει και να απαντήσει ποιος θα φορτωθεί τελικά τον «μουτζούρη» της εκρηκτικής ανόδου των κατασκευαστικών υλικών του Ελληνικού. Που λόγω της Ουκρανικής κρίσης έχουν καταγράψει «τρελή» άνοδο της τάξης του 20%-30%, την ίδια στιγμή που οι κοστολογήσεις των περισσότερων μεγαλεπήβολων κατασκευαστικών έργων στο Ελληνικό, έγιναν προ κρίσης. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της ΑΒΑΞ εκεί όπου η κατασκευαστική αναφέρεται σε ρήτρες στα υπογεγραμμένα συμβόλαια. Από την πλευρά της η Lamda διαρρέει πως αναζητούνται λύσεις για να «μοιραστεί» το κόστος μεταξύ των δύο εταιρειών, καθώς στόχος είναι η υλοποίηση των έργων εντός του χρονοδιαγράμματος, κάτι που δεν είμαστε και τόσο βέβαιοι πως θα αποδεχθεί η κατασκευαστική εταιρεία.
Αναμένουμε λοιπόν με έκδηλο ενδιαφέρον πως θα διαχειριστεί και αυτό το ζήτημα, ο πολυπράγμων (και χρυσοπληρωμένος) CEO της Lamda Οδυσσέας Αθανασίου.

@ Στην εταιρεία Καλό Λιβάδι, συμφερόντων του επιχειρηματία Βασίλη Κάτσου, πέρασε η βίλα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Ύδρα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες.
Θυμίζουμε ότι η κατοικία, η οποία βγήκε σε πλειστηριασμό την περασμένη Παρασκευή, τελικά πέρασε στην επενδυτική εταιρεία Καλό Λιβάδι, η οποία ανήκει στον Βασίλη Κάτσο, με το ποσό της κατακύρωσης να κλείνει στα 2,761 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά περίπου 710.000 ευρώ σε σχέση με την τιμή εκκίνησης, η οποία είχε οριστεί στα 2.055.000.

@ Σε προεκλογική ετοιμότητα βρίσκονται τα στελέχη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 
Στο πλαίσιο αυτό, σε εξέλιξη βρίσκεται η αξιολόγηση και η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, με την αρμόδια Επιτροπή να έχει σηκώσει «μανίκια» και να δουλεύει με πυρετώδεις ρυθμούς.
Την ίδια ώρα, τόσο τα νυν μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όσο και οι εν δυνάμει υποψήφιοι βουλευτές αναζητούν εναγωνίως τις τρεις περιφέρειες στις οποίες θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη περιφέρεια που έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι το Ηράκλειο, κυρίως για  συναισθηματικούς λόγους.
Η δεύτερη περιφέρεια είναι η  Ανατολική Αττική, όπου σήμερα το κόμμα δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Στην Ανατολική Αττική κατέρχεται υποψήφιος για πρώτη φορά ο τέως γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος ήρθε δεύτερος σε ψήφους στην Κεντρική Eπιτροπή. 
Μια τρίτη, συμβολική κυρίως επιλογή που έχει συζητηθεί είναι ο Νότιος Τομέας της Β’ Αθηνών, που ήταν και η εκλογική περιφέρεια της Φώφης Γεννηματά. 
Τις τελικές του αποφάσεις θα πάρει πάντως μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές  και ως τότε, νυν βουλευτές και υποψήφιοι θα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

@ Παρότι οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Χρήστο Σπίρτζη δεν είναι και οι καλύτερες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι στις επερχόμενες εκλογικές μάχες χρειάζεται πλήρως τις προσβάσεις του κουμπάρου του επιχειρηματία Καλογρίτσα στους «ΠΑΣΟΚογενείς». Επειδή, λοιπόν, οι εκλογές φαίνεται πως έρχονται αλλά με δεδομένες τις αποφάσεις Τσίπρα για ΠΑΣΟΚους υποψηφίους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επιστρατεύεται από τον Αλέξη Τσίπρα για τις σχετικές... διεργασίες. Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Σπίρτζης ανέλαβε προχθές «συντονιστής αυτοδιοικητικού σχεδιασμού». Πίσω, λοιπόν, από αυτό τον πομπώδη τίτλο, η δουλειά που έχει να κάνει ο Σπίρτζης είναι πολύ απλή: να δρομολογήσει όσο το δυνατόν περισσότερα «κομπρεμί» με προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ αυτοδιοικητικούς, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην... ξεφτιλιστεί ξανά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 –όσο κι αν κανείς δεν ξέρει από τώρα ποιος ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει τότε και αν ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ακόμη σε θέση να κάνει σχέδια για το μέλλον...

@ Χωρίς θερινά τμήματα αναμένεται να πορευθεί το φετινό καλοκαίρι η Βουλή των Ελλήνων  κάτι που σημαίνει πως η εθνική αντιπροσωπεία μας θα λειτουργεί κανονικά εν Ολομελεία και δεν θα διαιρεθούν οι βουλευτές σε τρία γκρουπ των 100 ατόμων έκαστο, που το ένα εξ αυτών θα νομοθετεί και τα άλλα δύο θα πηγαίνουν διακοπές.
Το σκεπτικό για τη λήψη της σχετικής απόφασης από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα είναι πως δεν θα πρέπει να δοθεί στους βουλευτές η αίσθηση της χαλάρωσης.
Μάθαμε όμως και μια άλλη πληροφορία. Όλοι τα στελέχη και οι υπάλληλοι της Πειραιώς πρέπει να πάρουν την άδεια τους μέχρι τις 15 Αυγούστου και στις 16 να είναι όλοι στα πόστα τους.

@ Εφιάλτη προκαλεί σε χιλιάδες δανειολήπτες το σενάριο των απανωτών αυξήσεων των επιτοκίων στα δάνεια. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο ή συνδεδεμένα με το euribor, πρέπει να κάνουν από τώρα το κουμάντο τους γιατί έρχονται δύσκολες μέρες. Μέσα σε ένα περιβάλλον ακρίβειας λόγω των λογαριασμών ενέργειας και των τροφίμων, χιλιάδες δανειολήπτες, θα πρέπει να... βρουν λεφτά, προκειμένου να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος της μηνιαίας δόσης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στίγκας για το «μπλόκο» στους «Σπαρτιάτες»: Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο; Δεν είμαι αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη

Το κόμμα των Σπαρτιατών δεν θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου και αυτό γιατί ο πραγματικός αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος θεωρείται ο καταδικασμ...

Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο ξάδερφος του Κασσελάκη και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να βάλει «μπλόκο» στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα σχετικά με το πού θα καταλήξουν οι ψή...

Φόρτωση άρθρων...