Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Quo Vadis

Απόψεις Γ.Κ. Στεφανάκης

●●● Ο νόμος πέρασε. Το πρόβλημα δεν λύθηκε. Οξύνθηκε (!!!).

            I. Βιώνουμε εποχή έντονα μεταβατική. Παραδοσιακές υπήρξαν οι αξίες: πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Έχουν αμφισβητηθεί. Ήδη -όμως- και το σημαντικότερο: δεν έχουν αντικατασταθεί (!!!).

            ΙΙ. Κυριαρχεί η ακρισία. Δείγμα αφέλειας αποτελεί η αντίληψη πως ο νομοθέτης είναι πρωτοπόρος (!!!). Αληθινά,όμως, το αντίθετο συμβαίνει.

            ● Ο αρχέγονος άνθρωπος πρώτα έπιασε την πέτρα, για ν’ αμυνθεί ή να κτίσει. Έπειτα ο νομοθέτης καθόρισε τις έννοιες: ιδιοκτησία, κατοχή, νομή.

            ΙΙΙ. Ο δεσμός του αίματος -φύσει- θεμελιώνει: συγγένεια – οικογένεια. Η μάνα -σ’ όλα τα θηλαστικά- προστατεύει τα νεογνά της (!!!).

            IV. O νομοθέτης δεν προηγείται. Αδυνατεί ν’ αναδείξει οικογένεια: Αυτό -βέβαια- εκεί που προηγουμένως η φύση δεν έχει αναδείξει τον αντίστοιχο δεσμό (!!!).

            ●●●● Έτσι, για να συνεννοούμεθα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Φόρτωση άρθρων...