Κυριακή
21 Απριλίου 2024

Quo Vadis

Απόψεις Γ.Κ. Στεφανάκης

●●● Ο νόμος πέρασε. Το πρόβλημα δεν λύθηκε. Οξύνθηκε (!!!).

            I. Βιώνουμε εποχή έντονα μεταβατική. Παραδοσιακές υπήρξαν οι αξίες: πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Έχουν αμφισβητηθεί. Ήδη -όμως- και το σημαντικότερο: δεν έχουν αντικατασταθεί (!!!).

            ΙΙ. Κυριαρχεί η ακρισία. Δείγμα αφέλειας αποτελεί η αντίληψη πως ο νομοθέτης είναι πρωτοπόρος (!!!). Αληθινά,όμως, το αντίθετο συμβαίνει.

            ● Ο αρχέγονος άνθρωπος πρώτα έπιασε την πέτρα, για ν’ αμυνθεί ή να κτίσει. Έπειτα ο νομοθέτης καθόρισε τις έννοιες: ιδιοκτησία, κατοχή, νομή.

            ΙΙΙ. Ο δεσμός του αίματος -φύσει- θεμελιώνει: συγγένεια – οικογένεια. Η μάνα -σ’ όλα τα θηλαστικά- προστατεύει τα νεογνά της (!!!).

            IV. O νομοθέτης δεν προηγείται. Αδυνατεί ν’ αναδείξει οικογένεια: Αυτό -βέβαια- εκεί που προηγουμένως η φύση δεν έχει αναδείξει τον αντίστοιχο δεσμό (!!!).

            ●●●● Έτσι, για να συνεννοούμεθα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα

Μέσα σε 3 μήνες διεξάγονται κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα και την Τουρκία. Οι τουρκικές εκλογές (31 Μαρτίου) αφορούσαν την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά λόγω σκληρής σύγκ...

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Φόρτωση άρθρων...