Πέμπτη
07 Δεκεμβρίου 2023

«Στις 21 Μαΐου επιλέγουμε το αύριο»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιχείρημα τα όσα έχει ήδη καταφέρει, εγγυάται στους πολίτες ότι μπορεί να συνεχίσει να οδηγεί τη χώρα με ικανότητα και υπευθυνότητα στον δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής»

Στις 21 Μαΐου η επιλογή είναι μεταξύ του χθες και του σήμερα. Μας το έχουν κάνει ξεκάθαρο αν μη τι άλλο οι ίδιοι οι αντίπαλοί μας. Όλα στον πολιτικό τους λόγο

θυμίζουν το χθες. Τη μία τσακώνονται για την ιδιοκτησία πολιτικών προσωπικοτήτων άλλων εποχών όπως συμβαίνει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Την άλλη μας σερβίρουν ξανά το «κοστολογημένο» πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ως βιώσιμη κυβερνητική πρόταση όπως ο κ. Τσίπρας είτε ανασύρουν το ΕΚΑΣ ως μεταρρυθμιστική πρόταση του σήμερα όπως ο κ. Ανδρουλάκης.

Απέναντι στο δικό τους χθες υπάρχει το αύριο που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένα αύριο αξιόπιστο ακριβώς γιατί υπάρχει η μαρτυρία του παρόντος, της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας από το 2019 έως σήμερα.

Οι πολίτες στις 21 Μαΐου αποφασίζουν για μια Ελλάδα ανάπτυξης και ανόδου μισθών και βιοτικού επιπέδου. Μετά την αύξηση του βασικού μισθού κατά 20% σε μια τριετία ανοίγει ο δρόμος για συνολικές αυξήσεις με στόχο το 25%, «ξεπαγώνει» το μισθολόγιο του Δημοσίου, οι συντάξεις θα λαμβάνουν πλέον τις προβλεπόμενες αυξήσεις μετά από χρόνια περικοπών.

Οι πολίτες στις 21 Μαΐου αποφασίζουν για μια Ελλάδα εξωστρεφή, πόλο έλξης για το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον. Για μια χώρα που αντιστρέφει το braindrain προσελκύοντας παγκόσμιους κολοσσούς στην έρευνα και την τεχνολογία όπως η Microsoft, η Google, η Pfizer, η Intel και δίνει στα παιδιά μας την ευκαιρία να κυνηγήσουν τα όνειρά τους στον τόπο που αγαπούν.

Οι πολίτες στις 21 Μαΐου αποφασίζουν για μια Ελλάδα ισχυρή και ασφαλή, με διεθνείς συμμαχίες και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Ικανή να προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρώπης και παρούσα στις εξελίξεις στην περιοχή για να προστατεύει τα εθνικά της συμφέροντα. Την ίδια στιγμή μια επιλέγουν με την ψήφο τους μια Ελλάδα ικανή να κάνει τους πολίτες της να νιώθουν ασφαλείς στο εσωτερικό.

Οι πολίτες στις 21 Μαΐου αποφασίζουν για μια Ελλάδα κοινωνικά ανθεκτική, που στηρίζει τους ευάλωτους συμπολίτες μας με στοχευμένα μέτρα. Αποφασίζουν για μια κυβέρνηση που ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας στην πράξη, βάζοντας το Ε.Σ.Υ. στις προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας. Επιλέγουν τις πολιτικές εκείνες που αίρουν εμπόδια για τις γυναίκες στην αγορά εργασίας και στην επιχειρηματικότητα, φέρνοντας πιο κοντά τον στόχο των ίσων ευκαιριών απασχόλησης και αμοιβών για όλους και όλες. Στηρίζουν.

Όλα αυτά, καθώς και πολλά άλλα φυσικά, συνιστούν το αύριο που καιρό τώρα ονειρευόμαστε για τη χώρα και την κοινωνία μας. Η επιλογή είναι στο δικό μας χέρι την επόμενη Κυριακή. Απέναντι στο χθες που προτείνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπάρχει η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με επιχείρημα τα όσα έχει ήδη καταφέρει,εγγυάται στους πολίτες ότι μπορεί να συνεχίσει να οδηγεί τη χώρα με ικανότητα και υπευθυνότητα στον δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Η επιλογή είναι σαφής.

 

*Η Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου είναι εκπαιδευτικός-υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα Β’ Αθηνών με τη Ν.Δ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζητάμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ της πάταξης της φοροδιαφυγής. Όμως αυτός ο εθνικός στόχος δεν επιτυγχάνεται με όσα περιλαμβάνει ο κυβερνητικός σχεδιασ...

Τι σηματοδοτεί η έλευση Ερντογάν

Ο ερχομός του Ερντογάν στην Ελλάδα έστω και για... 6 ώρες, σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών, αν λάβουμε υπόψιν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είχε πει το περίφημο "Mits...

Φόρτωση άρθρων...