Δευτέρα
29 Μαΐου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Άμυνα απέναντι στο «όλοι ίδιοι είναι»

Σε κατάσταση συναγερμού προκειμένου ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ να δύναται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους συμψηφισμούς και όλα όσα οδηγούν στο «όλοι ίδιοι είναι» τελούν στην Κουμουνδούρου, προβλέποντας ότι αυτού του τύπου η «εκστρατεία λάσπης» -όπως τη χαρακτηρίζουν- θα αποτελεί εφεξής σταθερή προεκλογική τακτική της Ν.Δ.

Αν και αρκετά στελέχη ήξεραν εδώ και καιρό ότι οι «γαλάζιοι» θα κινούνταν στην κατεύθυνση αυτή και, άρα, δεν εξεπλάγησαν τις τελευταίες ημέρες, η πραγματικότητα είναι πως η εμφάνιση του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή ήταν εκκωφαντική και κατέστησε προς όλους σαφές ότι ο δρόμος προς τις εκλογές μπορεί να θυμίζει και... λασπόλουτρο.

Ξαναζεσταμένο φαγητό

Είναι ενδεικτικό ότι, όπως προέκυψε από την ομιλία Γεωργιάδη και τα δημοσιεύματα στον φιλοκυβερνητικό Τύπο που αυτή πυροδότησε –όπως και τα σχόλια σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις- η επίθεση για συμψηφισμό διεξάγεται ακόμη και με... ξαναζεσταμένο φαγητό που έχει απαντηθεί επαρκώς: για παράδειγμα, η υποτιθέμενη «βίλα Τσίπρα» στο Σούνιο έχει τελεσίδικα κριθεί και από τη Δικαιοσύνη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να έχει δικαιωθεί πανηγυρικά. Ταυτοχρόνως, το θέμα με το σπίτι του Γιάννη Ραγκούση, καίτοι δεν συμψηφίζεται αφού μιλάμε για ένα εξοφλημένο δάνειο, είχε πρωτοαποκαλυφθεί το... μακρινό 2012 και έκτοτε δεν έχει αλλάξει τίποτα. Κι όμως, προχθές προβλήθηκε ως η μείζων αποκάλυψη στο πολιτικό σκηνικό, με
εμφανή τη στόχευση της Ν.Δ. 

Άλλωστε, το αποκάλυψε ο ίδιος ο «αυτουργός» της συγκεκριμένης υπόθεσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, που εξέφρασε την «έκπληξή» του επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για τοξικότητα όταν «λέει ψέματα για τον Νίκο Παπαθανάση». Το μήνυμα, μ' άλλα λόγια, σαφές: «όσο εσείς μιλάτε για τον Παπαθανάση, τους Πάτσηδες, τη Νικολάου και τον Καπάτο, τόσο εμείς θα μιλάμε για τη βίλα στο Σούνιο (sic), το σπίτι του Ραγκούση και την επένδυση του Μαμουλάκη».

«Τίποτα δε θα πέφτει κάτω»

Όπως και να έχει, αυτή η τακτική του συμψηφισμού που οδηγεί στο «όλοι ίδιοι είναι» αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού σε όλες τις μετρήσεις φαίνεται ότι σε αυτό που λέμε «ηθικό τομέα», στην διαφάνεια και τα σκάνδαλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εμφανές προβάδισμα –αυτό που λέμε «ηθικό πλεονέκτημα». 

Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει να φυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού το «ηθικό πλεονέκτημα» αντιδρώντας ακριβώς όπως ο Γιάννης Ραγκούσης: με τεκμηριωμένες απαντήσεις, εξώδικα και αγωγές, αν χρειαστεί, καθιστώντας σαφή δύο πράγματα: πρώτον, ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δε θα αφήνουν τίποτα να πέφτει κάτω και, δεύτερον, ότι όσο «ξαναζεσταμένο φαγητό» κι αν σερβιριστεί, οι «Πάτσηδες» και τα υπουργικά συμβούλια με μεγαλοοφειλέτες υπουργός είναι ίδιον της Ν.Δ. και όχι... όλων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπαίνοντας σε ένα νέο πολιτικό κύκλο

Το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών αποτέλεσε κυριολεκτικά ένα εκλογικό σεισμό. Το εύρος της νίκης της Ν.Δ. αλλά και το μέγεθος της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τα βασικά χαρα...

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική «γενοκτονία» απέναντι στον καθένα που τολμάει να αμφισβητήσει την ηγεσία

Για να μην μπερδεύστε και ψάχνετε εναγωνίως τη γωνία από το δεκάρικο ο κ. Ξυδάκης και οι διαπιστώσεις του περί συνδρόμου της Στοκχόλμης και θυρωρών της νύχτας (σε σχέση με ένα τμήμ...

Φόρτωση άρθρων...