Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Άμυνα απέναντι στο «όλοι ίδιοι είναι»

Σε κατάσταση συναγερμού προκειμένου ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ να δύναται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους συμψηφισμούς και όλα όσα οδηγούν στο «όλοι ίδιοι είναι» τελούν στην Κουμουνδούρου, προβλέποντας ότι αυτού του τύπου η «εκστρατεία λάσπης» -όπως τη χαρακτηρίζουν- θα αποτελεί εφεξής σταθερή προεκλογική τακτική της Ν.Δ.

Αν και αρκετά στελέχη ήξεραν εδώ και καιρό ότι οι «γαλάζιοι» θα κινούνταν στην κατεύθυνση αυτή και, άρα, δεν εξεπλάγησαν τις τελευταίες ημέρες, η πραγματικότητα είναι πως η εμφάνιση του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή ήταν εκκωφαντική και κατέστησε προς όλους σαφές ότι ο δρόμος προς τις εκλογές μπορεί να θυμίζει και... λασπόλουτρο.

Ξαναζεσταμένο φαγητό

Είναι ενδεικτικό ότι, όπως προέκυψε από την ομιλία Γεωργιάδη και τα δημοσιεύματα στον φιλοκυβερνητικό Τύπο που αυτή πυροδότησε –όπως και τα σχόλια σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις- η επίθεση για συμψηφισμό διεξάγεται ακόμη και με... ξαναζεσταμένο φαγητό που έχει απαντηθεί επαρκώς: για παράδειγμα, η υποτιθέμενη «βίλα Τσίπρα» στο Σούνιο έχει τελεσίδικα κριθεί και από τη Δικαιοσύνη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να έχει δικαιωθεί πανηγυρικά. Ταυτοχρόνως, το θέμα με το σπίτι του Γιάννη Ραγκούση, καίτοι δεν συμψηφίζεται αφού μιλάμε για ένα εξοφλημένο δάνειο, είχε πρωτοαποκαλυφθεί το... μακρινό 2012 και έκτοτε δεν έχει αλλάξει τίποτα. Κι όμως, προχθές προβλήθηκε ως η μείζων αποκάλυψη στο πολιτικό σκηνικό, με
εμφανή τη στόχευση της Ν.Δ. 

Άλλωστε, το αποκάλυψε ο ίδιος ο «αυτουργός» της συγκεκριμένης υπόθεσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, που εξέφρασε την «έκπληξή» του επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για τοξικότητα όταν «λέει ψέματα για τον Νίκο Παπαθανάση». Το μήνυμα, μ' άλλα λόγια, σαφές: «όσο εσείς μιλάτε για τον Παπαθανάση, τους Πάτσηδες, τη Νικολάου και τον Καπάτο, τόσο εμείς θα μιλάμε για τη βίλα στο Σούνιο (sic), το σπίτι του Ραγκούση και την επένδυση του Μαμουλάκη».

«Τίποτα δε θα πέφτει κάτω»

Όπως και να έχει, αυτή η τακτική του συμψηφισμού που οδηγεί στο «όλοι ίδιοι είναι» αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού σε όλες τις μετρήσεις φαίνεται ότι σε αυτό που λέμε «ηθικό τομέα», στην διαφάνεια και τα σκάνδαλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εμφανές προβάδισμα –αυτό που λέμε «ηθικό πλεονέκτημα». 

Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει να φυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού το «ηθικό πλεονέκτημα» αντιδρώντας ακριβώς όπως ο Γιάννης Ραγκούσης: με τεκμηριωμένες απαντήσεις, εξώδικα και αγωγές, αν χρειαστεί, καθιστώντας σαφή δύο πράγματα: πρώτον, ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δε θα αφήνουν τίποτα να πέφτει κάτω και, δεύτερον, ότι όσο «ξαναζεσταμένο φαγητό» κι αν σερβιριστεί, οι «Πάτσηδες» και τα υπουργικά συμβούλια με μεγαλοοφειλέτες υπουργός είναι ίδιον της Ν.Δ. και όχι... όλων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πενήντα χρόνια μετά...

Η κατάρρευση της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς, αναπόφευκτα οδηγεί και στο τέλος της δημοκρατίας

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Το γεωπολιτικό σταυρόλεξο της Μέσης Ανατολής

Σε σημείο καμπής βρίσκονται τα γεωπολιτικά λόγω της έντασης στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν, ενώ την ίδια στιγμή, τα μηνύματα από τις αγορές είναι πολλά, προειδοποιητικά, αλλά και σε μεγά...

Φόρτωση άρθρων...