Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Τα κρίσιμα σημεία που θα κρίνουν την αυτοδυναμία

Μετά από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών η Νέα Δημοκρατία δείχνει μια αυξητική τάση στα ποσοστά της. Ο χρόνος για το άνοιγμα της πρώτης κάλπης μετρά αντίστροφα και τα κόμματα επιδιώκουν πλέον τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση ενόψει της κρίσιμης μάχης. Η μακρά προεκλογική περίοδος δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, ενώ τα επιτελεία των κομμάτων θέτουν σε πλήρη ανάπτυξη τη στρατηγική τους σε δύο φάσεις, πριν και μετά το Πάσχα.

Στο κυβερνών κόμμα επιχειρούν συντονισμένα να περάσουν το μήνυμα ότι η κάλπη είναι μία, προκειμένου να αναδείξουν τη σπουδαιότητα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας και να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά των ψηφοφόρων τους. Ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι μεν δύσκολος με τα σημερινά δεδομένα, αλλά παραμένει ανοιχτός, όπως διαμηνύουν πολιτικοί αναλυτές και δημοσκόποι. Που θα κριθεί άραγε το εκλογικό αποτέλεσμα και κατ’ επέκταση ο χαρακτήρας της επόμενης κυβέρνησης;

Το πρώτο σημείο που χρειάζεται να προσέξει η κυβερνητική παράταξη είναι η δεξαμενή των αναποφάσιστων, η οποία μετά από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει φουσκώσει επικίνδυνα. Ένα σημαντικό κομμάτι των πολιτών που σήμερα εντάσσουν τον εαυτό τους στην αδιευκρίνιστη ψήφο προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς ή έχουν επιλέξει τη Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογές το 2019. Αν καταφέρουν οι γαλάζιοι επιτελείς να επαναπατρίσουν ένα μεγάλο ποσοστό εξ αυτών τότε θα έχουν προσφέρει σημαντική υπηρεσία για την επίτευξη του στόχου.

Η νεολαία αποτελεί ένα target group - πρόκληση για την Πειραιώς, με δεδομένο ότι οι ηλικίες αυτές δύσκολα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο κυβερνών κόμμα, ενώ η υπόθεση των Τεμπών έχει λειτουργήσει αρνητικά στη συγκεκριμένη δεξαμενή ψηφοφόρων. Εκτός των άλλων, η Νέα Δημοκρατία οφείλει να περιορίσει στο ελάχιστο τις διαρροές προς τα δεξιά, παίζοντας δυνατά το χαρτί της χαμένης ψήφου.

Η επιλογή του αφηγήματος του σύγχρονου κοινωνικού κέντρου και της διεύρυνσης άφησε σε δεύτερη μοίρα την προσέγγιση με τον βασικό πυρήνα ψηφοφόρων του κόμματος που βρέθηκαν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Χρειάζεται αδιαμφισβήτητα η ολιστική αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού, ώστε η Νέα Δημοκρατία να μπει στην τελική ευθεία σε πλήρη ετοιμότητα. Κοντολογίς, αυτά τα σημεία αποτελούν τα κλειδιά για ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για μία εξίσωση για δυνατούς λύτες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Φόρτωση άρθρων...