Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Το μήνυμα του ιστορικού θριάμβου Μητσοτάκη και οι μεγάλες προκλήσεις για την επόμενη τετραετία

Χθες η Ελλάδα έζησε έναν τεκτονικό σεισμό, ο οποίος δημιουργεί νέα δεδομένα στα... έγκατα του πολιτικού μας συστήματος, με ευρύτερες προεκτάσεις και με φόντο τις διαρκείς προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε μια ιστορική νίκη στέλνοντας το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε πορεία ελεύθερης πτώσης. Είναι η πρώτη φορά από το 1974, όπου το πρώτο κόμμα έχει διαφορά πάνω από 20 εκατοστιαίες μονάδες από το δεύτερο! Αυτό θα αποτελούσε ανέκδοτο αν το έλεγε κάποιος μέχρι χθες το βράδυ, λίγο πριν αρχίσουν να βγαίνουν τα επίσημα αποτελέσματα.

Οι δημοσκοπήσεις έπεσαν πολύ έως τραγικά έξω, καθώς δεν ήταν σε θέση να καταγράψουν αυτό το βουβό κύμα των ψηφοφόρων, οι οποίοι δεν εκδηλώνονταν, για να μην εκτεθούν απέναντι σε πολιτικά... τέρατα που δίχαζαν, φανάτιζαν και φόβιζαν. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας πήρε εντολή από τον Ελληνικό λαό να πάει σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, ώστε να επιτύχει ισχυρή αυτοδυναμία που θα οδηγήσει τη χώρα πιο γρήγορα προς τους στόχους που έχουν τεθεί και θα ανοίξει το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης. 

Ο Μητσοτάκης εξελίσσεται σε... Τσιπροφάγο, έχοντας ήδη 5 νίκες απέναντι στον βασικό του αντίπαλο, ενώ ετοιμάζεται για την έκτη και δρομολογεί άλλες δύο τον Οκτώβριο στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές! Η αυτοδυναμία της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές θα οδηγήσει σε πλήρη αναδιάρθρωση του κράτους, καθώς στη νέα τετραετία Μητσοτάκη, θα εξαλειφθούν και οι τελευταίοι θύλακες "Συριζαϊσμού" στις ανεξάρτητες αρχές.  

Από την άλλη πλευρά, με τη Νέα Δημοκρατία στο 41%, τον ΣΥΡΙΖΑ να βυθίζεται στο 20% και το ΠΑΣΟΚ να ανεβαίνει κοντά στο 11,5%, μπαίνει τέλος στη μνημονιακή... τρέλα που άρχισε να "φουντώνει" από τον Μάιο του 2012, με αφορμή τα "πέτρινα" χρόνια του μνημονίου. Το έκτρωμα του ΣΥΡΙΖΑ πνέει τα λοίσθια, έχοντας χάσει 16 εκατοστιαίες μονάδες από το 2015, όταν κατέλαβε την εξουσία και 11 μονάδες από το ποσοστό του 2019. Οι αριστερές φαντασιώσεις και η απλή αναλογική έγιναν ο πολιτικός... τάφος, στον οποίο θάβονται οι "Δήμητρες", τα "τοπικά νομίσματα", "η εισφορά 20% επί τού τζίρου", "η θάλασσα που δεν έχει σύνορα", το "τι έγινε αν χάσουμε 20-30 νησιά από την Τουρκία", "οι μετανάστες έρχονται και εξαφανίζονται" και πολλά ακόμη. 

Το τραγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ότι θεώρησε δεδομένους τους ψηφοφόρους του 2019, πιστεύοντας ότι θα κάνουν αποδεκτές όλες τις ιδεολογικές ανωμαλίες και τους... ανώμαλους που ήθελαν να επιβάλλουν τη δική τους πραγματικότητα. Αυτό τελείωσε και ελπίζουμε να μην το ξαναδούμε ως χώρα ποτέ στο μέλλον... 

Αναδιάταξη σκηνικού 

Η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου ή 2ας Ιουλίου θα αποτελέσει μια νέα αφετηρία για τη χώρα, η οποία, μπορεί να συνδυαστεί και με ακόμη πιο σημαντική αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. 

Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν την ευκαιρία να... τελειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, ενισχύοντας τα ποσοστά τους και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για εξελίξεις στην Κεντροαριστερά. Η ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον συνδυαστεί με ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ και νέα υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτελέσει την απαρχή, για να τελειώσουμε οριστικά με την περίοδο πολιτικής ανωμαλίας της μνημονιακής εποχής. Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης έχουν την ευκαιρία να... σκυλεύσουν το "πτώμα" του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα και η χώρα να επιστρέψει σε μια ομαλή πολιτική πραγματικότητα, Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναλάβει το ρόλο της νέας αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμη και αν είναι τρίτο κόμμα και στις προσεχείς εκλογές. Μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και να βάλει οριστικά στο περιθώριο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο... απίστευτα μεγάλος χαμένος των εκλογών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ψήφος των Ελλήνων πολιτών ήταν άκρως τιμωρητική για τον αλαζονικό Τσίπρα, ο οποίος... πλήρωσε τον Πολάκη, τον Κατρούγκαλο, τον Τσακαλώτο και τον... Βαρουφάκη. Ο τελευταίος δε με τις απίστευτες και ουρανομήκεις... μπουρδολογίες του, παίρνει τον δρόμο για τη συγγραφή βιβλίων, στοχεύοντας να μετατρέψει τους ψηφοφόρους του σε... πελάτες! Όλη η... παρέα του ανισόρροπου ΣΥΡΙΖΑ, πήρε το μάθημα της. Η δε τιμωρία του Βαρουφάκη είναι η αναδρομική... νέμεσις για τα εγκλήματα του 2015. Γι αυτά που δεν πλήρωσαν και που αποτέλεσαν τον καταλύτη για να εμφανιστούν στην Ελληνική κοινωνία κουνώντας το... δάκτυλο. Τα εγκλήματα τους δεν πρόκειται να σβηστούν από τη συλλογική μνήμη. Φαίνεται ότι ο Ελληνικός λαός έχει... ξυπνήσει και παρουσιάζει τάσεις για ορθολογικές επιλογές. 

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσαν 52% και τα κόμματα εκτός Βουλής 16%. Εν τέλει, με την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, η απλή αναλογική έγινε η ταφόπλακα του, προκαλώντας τεκτονικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, καθώς το εκλογικό σώμα επέλεξε τη σταθερότητα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι την περιπέτεια των "προοδευτικών κυβερνήσεων" ή τον "κυβερνήσεων ειδικού σκοπού" ή των "κυβερνήσεων ηττημένων". Το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο εμφανίζεται εξαιρετικά ενισχυμένο και είναι πολύ πιθανό στις προσεχείς εκλογές να μειωθεί ακόμη περισσότερο η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Ο Μητσοτάκης και σε ένα πολύ πολύ μικρό ποσοστό ο Ανδρουλάκης, "έσβησαν" τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα! Ωστόσο, χθες έγινε η... μισή δουλειά. Η υπόλοιπη πρέπει να γίνει σε ένα μήνα... 

Ανάσα για την οικονομία 

Η εκκωφαντική επικράτηση ιστορικών διαστάσεων της Νέας Δημοκρατίας είναι σίγουρο ότι δεν είχε προεξοφληθεί από τις αγορές. 

Η έκρηξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο υψηλό 9 ετών ενσωμάτωνε μια άνετη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, με πολύ λίγες πιθανότητες "ατυχήματος" για τη συγκρότηση κυβέρνησης "ηττημένων". Τώρα, δεν μιλάμε για μια άνετη επικράτηση, αλλά για ένα θρίαμβο, που θα δρομολογήσει ταχύτερες εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας. Η επενδυτική βαθμίδα θα έρθει ακόμη πιο κοντά, οι επενδύσεις θα "ξεπαγώσουν" και οι προοπτικές θα είναι θεαματικά καλύτερες. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας. Η νίκη Μητσοτάκη είναι η μεγαλύτερη που πετυχαίνει κόμμα το οποίο ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα! Τόσο ο ίδιος, όσο και η Νέα Δημοκρατία ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τις "μετοχές" τους, κάτι που αποτελεί ένα εξαιρετικά θετικό νέο για τη χώρα. 

Η απρόσκοπτη εφαρμογή της ίδιας οικονομικής πολιτικής που είχε επιτυχή αποτελέσματα τα προηγούμενα χρόνια, αποτελεί το εχέγγυο για τη βελτίωση της θέσης της χώρας. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κοσμογονία έργων και επενδύσεων, οι οποίες σε συνδυασμό με την πλήρη ψηφιοποίηση του κράτους, θα οδηγήσουν τη χώρα το 2027 σε ένα άλλο, πιο υψηλό επίπεδο. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και ελπίζουμε ότι αυτή η τετραετία θα είναι πιο "καθαρή" και απαλλαγμένη από βίαιες αλλαγές το διεθνούς περιβάλλοντος, όπως συνέβη με την πανδημία, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό. 

Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον μιας... προκλητικά ιστορικής περιόδου, όπου τα πάντα μπορούν να βελτιωθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτά που λειτουργούν σχετικά σωστά να τελειοποιηθούν και αυτά που πάσχουν να βελτιωθούν θεαματικά, ώστε αυτό να το εισπράττει ο πολίτης. Έχουμε μπροστά μας μια ιστορική ευκαιρία για να αναγεννηθούμε ως κράτος στον απόλυτο βαθμό. Τώρα, που δεν υπάρχει η απειλή από... ανόητους και ανισόρροπους, οι οποίοι ονειρεύονταν ότι θα διαλύσουν τα πάντα για να εφαρμόσουν μια δική τους φανταστική πραγματικότητα. Τελειώσαμε με το παρελθόν και οι προοπτικές για το μέλλον είναι εξαιρετικά ευοίωνες...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

Εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα

Μέσα σε 3 μήνες διεξάγονται κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα και την Τουρκία. Οι τουρκικές εκλογές (31 Μαρτίου) αφορούσαν την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά λόγω σκληρής σύγκ...

Η φοροδιαφυγή και η λαθρεμπορία ένα βήμα μπροστά από τις φορολογικές αρχές

Ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας αποτελεί ένα σημαντικό νομοσχέδιο, δεδομένου ότι με το παρόν ρυθμίζονται οι φορολογικές διαδικασίες σε ενιαίο Κώδικα που καλύπτει τους φόρους...

Φόρτωση άρθρων...