Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Το τριπλό στοίχημα των Ευρωεκλογών για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το πανηγυρικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας μας βάζει ακόμη περισσότερο στο κλίμα των Ευρωεκλογών και μπορεί ο κόσμος να μην ασχολείται ή να αδιαφορεί, ωστόσο, όσοι ψηφίσουν, πρέπει να ξέρουν τι πρέπει να πράξουν μέσα στο... παραβάν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, του Αντιπροέδρου Μαργαρίτη Σχοινά, του Κύπριου Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη και του Προέδρου Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ,  ανέφερε ότι "η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές σημαίνει "ναι στη σιγουριά, στη σταθερότητα και στην πρόοδο της πατρίδας". Μάλιστα έθεσε και το ρητορικό ερώτημα, αν η χώρα έχει το περιθώριο για πειραματισμούς σε αυτή τη συγκυρία, στέλνοντας το μήνυμα προς τους ψηφοφόρους ότι δεν χωράνε η αποχή, η αδράνεια και η αδιαφορία.

Του Λουκά Γεωργιάδη 

Ο Πρωθυπουργός ήταν σαφής ως προς τα μηνύματα του. Το πρώτο είναι ότι "όσο πιο ισχυρή είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη, τόσο πιο ισχυρός είναι ο Ελληνισμός στην Ευρώπη και τόσο πιο ισχυρή είναι η Κύπρος στην Ευρώπη, διότι Ελλάδα και Κύπρος είναι ένα". Το δεύτερο μήνυμα του ήταν κατά του λαϊκισμού και όσων θέλουν να υπονομεύσουν την πορεία της χώρας, τονίζοντας ότι " η αντιπολίτευση βλέπει τις Ευρωεκλογές ως πολιορκητικό κριό, για να κλονιστεί η πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό και να παραμορφωθεί η πολιτική εντολή που έλαβε αυτή η κυβέρνηση πριν από μερικούς μήνες". Το τρίτο μήνυμα ήρθε από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος τόνισε ότι "η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και Μητσοτάκη και όχι Λεπέν και Σαλβίνι".

Ο Μητσοτάκης παίρνει προσωπικά πάνω του όλο το παιχνίδι ενόψει Ευρωεκλογών

Η εναρκτήρια ομιλία Μητσοτάκη την Παρασκευή, αλλά και η καταληκτική χθες, τρίτη και τελευταία μέρα του συνεδρίου, έχει διαμορφώσει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο πρωθυπουργός, από δω και πέρα.

Η πολυμέτωπη επίθεση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης στοχεύει στη συμπίεση τους, μέσα από προεκλογική εκστρατεία, η οποία, θα έχει χαρακτηριστικά πόλωσης από την πλευρά της κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοίρασε τις "τάπες" του προς τον φαιδρό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έστειλε και τα μηνύματα του προς το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι οι λανθασμένες κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, θα σπρώξουν το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση, αναδεικνύοντας στη δεύτερη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα βέλη του πρωθυπουργού δεν ξέφυγε και ο... παραλήπτης των επιστολών του Ιησού, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος, με τον λαϊκισμό του και το... καλαμοκαβαλίκεμα, θέλει να μας πείσει ότι μπορεί κιόλας να κυβερνήσει! Η Νέα Δημοκρατία δείχνει ότι έως τις εκλογές δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη καμία πρόκληση από τα κόμματα του λαϊκισμού και φαίνεται ότι το σκηνικό έχει αρχίσει να παίρνει ήδη... φωτιά! Ο Μητσοτάκης με τον αέρα του ευρωπαίου ηγέτη, θα επιχειρήσει να επαναπροσεγγίσει νεοδημοκρατικό κοινό, το οποίο για διάφορους λόγους έχει μετατοπιστεί προς τους ακροδεξιούς και "φιλοπουτινικούς" λαϊκιστές.

Ο Μητσοτάκης ακόμη και τώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση, εξακολουθεί να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και με "όπλα" την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία και τη δημοφιλία του, θα επιχειρήσει να βελτιώσει οριζόντια τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις, στοχεύοντας φυσικά σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στις κάλπες.

Ο Μητσοτάκης, όπως φάνηκε και από την... υπερ-θερμότατη ομιλία της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, δεν είναι απλά ο πρωθυπουργός που άλλαξε την πορεία της χώρας, ούτε απλά ο επικεφαλής του μεγαλύτερου σε επιδόσεις κόμματος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Έχει εγγράψει υποθήκες για μετέπειτα αναβάθμιση του στην Ευρώπη, καθώς θεωρείται αυτή τη στιγμή ηγέτης "από το πάνω ράφι"! Ωστόσο, έχοντας απέναντι του μια "παιδική χαρά" στην αντιπολίτευση και λόγω των κρίσιμων στοιχημάτων των επόμενων ετών, με τη δύναμη της ψήφου του εκλογικού σώματος, πρέπει να πάει πολύ μακριά. Και μόνο το γεγονός ότι από το 2032 θα αρχίσουμε να αποπληρώνουμε τα δάνεια που έχουμε λάβει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, καθίσταται σαφές πόσο τεράστιο κεφάλαιο αποτελεί ο Μητσοτάκης για τη χώρα, αλλά ταυτόχρονα και για την Ευρώπη και τις αγορές.

Ο Μητσοτάκης παίρνει πάνω του όλη την προεκλογική εκστρατεία, καθώς θα "οργώσει" ολόκληρη τη χώρα, ώστε να... ξυπνήσει τους ψηφοφόρους και κυρίως αυτούς της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι μπορεί να σκέφτονται τα... μπάνια στη θάλασσα ή να... τιμωρήσουν την κυβέρνηση, ο καθένας για τον δικό του λόγο. Το ισχυρό "χαρτί' της προσωπικότητας του Μητσοτάκη, αποτελεί μονόδρομο ώστε η Νέα Δημοκρατία να μη γράψει μπροστά το ψηφίο 2 στις Ευρωεκλογές...

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν «θεοποιεί» Ελλάδα και Μητσοτάκη

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανέβασε τις «μετοχές» της χώρας μας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα από μια ομιλία-ύμνο για την Ελλάδα και τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά "σήμερα η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας, πυλώνας του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συντρέχει στην άμυνα της Ουκρανίας, χάρη στους Έλληνες πολίτες και χάρη στην ηγεσία σας, Κυριάκο". Πρόσθεσε δε, ότι η επαναφορά της ελληνικής οικονομίας μετά την δεκαετή και πλέον οικονομική κρίση είναι εντυπωσιακή υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. "Η Ελλάδα κοίταζε το χάος και υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πρωτοπόρα", μας είπε η κ. Φον Ντερ Λάιεν. Για την ακρίβεια, τόσο η κ. Φον Ντερ Λάιεν, όσο και ο Μάνφρεντ Βέμπερ τα είπαν όλα, εκπέμποντας ένα ισχυρό μήνυμα για το τι είναι η Ελλάδα στην Ευρώπη και πώς μας βλέπουν οι εταίροι μας, μετά την οδυνηρή εμπειρία των μνημονίων και την απείρως πιο τραυματική εμπειρία της... γνωριμίας με τους τύπους του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων!

Επιπλέον, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, υπογράμμισε ότι "η Ευρώπη χρειάζεται Φον Ντερ Λάιεν και Κυριάκο και όχι Λεπέν και Σαλβίνι". Βέβαια, όλα τα παραπάνω πρέπει να τα αντιληφθούν οι ψηφοφόροι και να οδηγήσουν στο περιθώριο τους αντι-ευρωπαϊστές και φίλους του Πούτιν. Οφείλουμε ωστόσο να πούμε, ότι πολλοί... πανέξυπνοι συμπολίτες μας, ακούγοντας την αλήθεια και χωρίς να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει, από αντίδραση μόνο και μόνο, κάνουν τα ακριβώς αντίθετα!

Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να ενισχυθούν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και να αποδυναμωθούν περαιτέρω οι λαϊκιστές του δεξιού και αριστερού χώρου, προφανώς δεν έχει αντίληψη των πραγμάτων. Το πρόσφατο παρελθόν μας έχει διδάξει ότι οι... πονηριές πληρώνονται και μάλιστα πανάκριβα. Το 2010 το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου, άφηναν τη φωτιά να σέρνεται και κάθε μέρα που περνούσε, ο λογαριασμός των μέτρων "φούσκωνε" επικίνδυνα. Ωστόσο, το 2014 μετά τα μέτρα που είχε λάβει η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ ή Σαμαρά-Βενιζέλου, έδειχναν ότι ήταν αρκετά για να μας βγάλουν από την κρίση. Μάλιστα, το 2014, μετά από 6 χρόνια ύφεσης, το "σώμα" της ελληνικής οικονομίας έδειχνε να αντιδρά, επιτυγχάνοντας ανάπτυξη 0,5%.

Ήδη, από τις Ευρωεκλογές του 2014, φαινόταν ότι έρχονται οι δυνάμεις του λαϊκισμού με τον Τσίπρα σε πρώτο πλάνο. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά για τη ζημιά που προκάλεσαν. Σύμφωνα με τις πλέον συντηρητικές εκτιμήσεις και με βάση όσα είχε δηλώσει στο Φόρουμ των Δελφών τον Μάρτιο του 2018, ο αρχιλογιστής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, ο λογαριασμός των Τσίπρα, Καμμένου, Βαρουφάκη, ξεπερνούσε τα 200 δισ. ευρώ. Τα μνημόνια δεν κατέστη δυνατόν να... σκιστούν και έτσι ήρθε και το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο, ως αποτέλεσμα του λαϊκισμού και της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος από τον Τσίπρα και την παρέα του. Και επειδή ακριβώς η χώρα βίωσε όσα βίωσε με αυτήν την απίστευτη συμμορία που μας κυβέρνησε την περίοδο 2015-2019, σήμερα, μετά και τα αποτελέσματα της τελευταίας πενταετίας, έχουμε γυρίσει εντελώς ανάποδα την παρτίδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι δύο Ελλάδες πάντα εδώ

Μια σειρά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος μας υποχρεώνουν να δούμε καλύτερα τις κοινωνικές διεργασίες που εξελίσσονται και να ανησυχήσουμε. Ιερείς πετούν έξω από ναούς βουλ...

Δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής

Μεταξύ των προϋποθέσεων για να αποτολμήσει ένας επενδυτής να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια επένδυση, που θα αρχίσει να αποδίδει μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα υπάρχουν και ...

Φόρτωση άρθρων...