Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο άνθρωπος του ακραίου Ισλάμ

Ο Γάλλος πρώην σοσιαλιστής πολιτικός, αφού συνέβαλε στην κατάρρευση του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, σήμερα είναι ο σημαιοφόρος του ισλαμο-αριστερισμού....

Τον πρωτοείδα στο Ευρωκοινοβούλιο το 2010, στη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου. Μου είχαν κάνει μεγάλη εντύπωση το αλαζονικό και επιθετικό στυλ του και το μίσος που υπήρχε στο βλέμμα του. Δεν έκρυβε επίσης την εξουσιολαγνεία του, αλλά και μια βαθειά συμπλεγματική προσωπικότητα, που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Στη συνέντευξη Τύπου, ως ευρωβουλευτή και προέδρου του Αριστερού Κόμματος Γαλλίας, ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, χωρίς αιτία επιτέθηκε σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους και ζήτησε να αποχωρήσουν από την αίθουσα γιατί δεν του... άρεσαν.

Σκέφθηκα τότε ότι ο Γάλλος ευρωβουλευτής πρέπει να ήταν πρότυπο αυταρχικής αντίληψης και συμπεριφοράς. Κάνοντας δε μια ιστορική αναδρομή, έκανα την υπόθεση ότι στη Γαλλία υπήρχε ένας εκκολαπτόμενος Μουσολίνι.

Στις ταραχώδεις ημέρες μας, δεν αποκλείεται ο τίτλος αυτός να είναι μετριοπαθής. Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ιδρυτής από το 2017 του Κόμματος της «Ανυπότακτης Γαλλίας», όλα δείχνουν ότι φιλοδοξεί να γίνει στην Ευρώπη ο σημαιοφόρος του ισλαμοφασισμού, βάζοντας στο στόχαστρό του την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Οι θέσεις και οι αντισημιτικές απόψεις που εσχάτως εκφράζει με αφορμή τον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς, σε μεγάλο βαθμό, θυμίζουν τα βήματα στη Γαλλία του 1930 του Γάλλου λαϊκιστή Ζακ Ντοριό, γιό σιδηρουργού και στελέχους του ΚΚ Γαλλίας, ο οποίος όταν ο Στάλιν ευλόγησε τη συμφωνία Ρεμπεντροπ – Μολότωφ, για να συμβάλλει στον εκναζισμό της Γαλλίας, ίδρυσε το Γαλλικό Λαϊκό Κόμμα, που στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους εθνικοσοσιαλιστές του Χίτλερ.

Περίπου στον  ίδιο δρόμο έναντι του ακραίου Ισλάμ ακολουθεί και ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν. Όπως και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο Γάλλος πολιτικός θεωρεί τη Χαμάς «απελευθερωτικό κίνημα» των Παλαιστινίων, παρά το γεγονός ότι στη ναζιστική αυτή τρομοκρατική οργάνωση του ισλαμικού Ιράν, ούτε ένας παλαιστίνιος δεν κατέχει ηγετική θέση.

Επίσης, ενώ μέχρι προ λίγων ετών, ο Μελανσόν χλεύαζε τον χριστιανισμό και την Καθολική Εκκλησία, ξαφνικά βρίσκει αρκετά θετικά στοιχεία στο Κοράνι και στους μουλάδες του Ιράν, που λένε ότι εκπροσωπούν το γνήσιο θρησκευτικό Ισλάμ.

Με άλλα λόγια, από υπέρμαχος της εκκοσμίκευσης της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Γάλλος πολιτικός τώρα δεν θεωρεί αντιδημοκρατική την προκλητική επίδειξη ισλαμικών σημάτων και μαντήλας από μουσουλμάνες «Γαλλίδες». Κάποια δε διανοητικώς ανάπηρα στελέχη του Κόμματός του, θεωρούν ότι τα τσαντόρ και οι μαντήλες, αποτελούν έκφραση «αντικαπιταλιστικής συμπεριφοράς».

Όπως τονίζει ο Γάλλος κοινωνιολόγος και διευθυντής του Γαλλικού Κέντρου Γνώμης (IFOP) κ.Ζερόμ Φουκέ, ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, παλαιός τροτσκιστής με πτυχίο φιλοσοφίας, είναι διψασμένος για εξουσία. «Όραμα» του ήταν και είναι να γίνει πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, όπως ο Φρανσουά Μιττεράν.  

Ύστερα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες το 2012, 2017 και 2022, ο 72χρονος σήμερα πολιτικός, βλέπει να έρχεται το τέλος της φιλοδοξίας του και μάλλον πανικοβάλλεται. Υπό αυτή την έννοια, επειδή βλέπει ότι το 2022 ψηφίστηκε από το 60% των Γάλλων μουσουλμάνων που ψήφισαν, είναι ολοφάνερο ότι τα δίνει όλα για να αυξήσει αυτό το κοινό...». Ας σημειωθεί δε ότι στη Γαλλία υπάρχουν πάνω από 10 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, οι περισσότεροι από τους οποίους αρνούνται την ενσωμάτωση τους στη γαλλική κοινωνία,από την οποίαν όμως εισπράττουν δισεκατομμύρια ευρώ παροχές.Παράλληλα ελέγχουν και το μεγαλύτερο μέρος της διακίνησης ναρκωτικών, σε μια χώρα που στον τομέα αυτόν έφτασε να είναι πρώτη στην Ευρώπη.

Ως γνωστόν δε, για το Ισλάμ, η καλλιέργεια του μίσους είναι καλύτερη τροφή που μπορεί να του προσφέρει κάποιος. Το θέμα είναι ενόψει ευρωεκλογών, ποιές διαστάσεις θα πάρει ο ισλαμοφασισμός, που για τη Γαλλία είναι ήδη κρίσιμο πολιτικό της πρόβλημα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σύνταγμα 1975

Ι. Κυκλοφόρησε βιβλίο ενδιαφέρον: «Μ Ε Τ Α Π Ο Λ Ι Τ Ε Υ Σ Η» Αναφέρεται (και) στο Σύνταγμα του 1975. ΙΙ. Είναι προσθετέα και τα εξής: ...

Ο Σωκράτης και η νέα ηγεσία

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος,είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος στη σημερινή εποχή των τεράστιων αλλαγών,που υπαγορεύουν και νέες ηθικές προσεγγίσεις.

Φόρτωση άρθρων...