Τρίτη
30 Απριλίου 2024

50.000 (!) οι «νόμιμες» παρακολουθήσεις επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι δεύτερες σκέψεις Μητσοτάκη για τον εκλογικό νόμο και οι γραφικοί «συνομιλητές» του Τσίπρα 

Παρασκήνιο

Ούτε 500, ούτε 1000, ούτε 5.000, αλλά 50.000 (!) Έλληνες πολίτες παρακολουθήθηκαν από τις Κρατικές Αρχές Ασφαλείας κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Και αυτά δεν τα λέει ένα… τρολ του διαδικτύου αλλά ένας εκ των ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ υπουργών του Τσίπρα, και ένας ξεκάθαρα ΕΝΤΙΜΟΣ πολιτικός σαν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.      
«Αυτά που είπε ο κύριος Ρουμπάτης για τον κύριο Σαγιά και Πιτσιόρλα είναι μόνο η ορατή κορυφή του παγόβουνου και δεν μπορούσε να μην τα πει, γιατί είχαν βγει στην δημοσιότητα σε προηγούμενη φάση, δεν είπε όμως όλη την αλήθεια ο κύριος Ρουμπάτης, καθώς έχουμε άλμα παρακολουθήσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας από την ΕΥΠ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ περίπου 50.000, 11.000 κάθε χρόνο. Ποιοι είναι αυτοί κύριε Ρουμπάτη οι 11.000; ‘Ολοι αυτοί είναι υπόκοσμος και παρακολουθούνταν για εγκλήματα μεγάλα για το δημόσιο συμφέρον; Εδώ μιλάμε για παρακολουθήσεις χιλιάδων πολιτικών προσώπων δημοσιογράφων και δημόσια ενδιαφέροντος, αυτό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε την στρατηγική των παρακολουθήσεων στο έπακρο και μιλάω για τις επίσημες παρακολουθήσεις και όχι και για τις ανεπίσημες» ανέφερε χθες σε διαδικτυακό μέσο. 
50.000 Έλληνες πολίτες ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΝ επί ΣΥΡΙΖΑ. 
Το νούμερο εκτός από σοκαριστικό, ξεγυμνώνει από κάθε επιχείρημα τις ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ  διαφόρων δημοσιολογούντων καθηγητάδων  περί «ηθικού πλεονεκτήματος» και «δημοκρατικότητας» που οφείλει να υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Λες και αποτελεί αστικό ή δημοκρατικό κόμμα, το πιο σκληρό ΚΑΘΕΣΤΩΣ που κυβέρνησε την χώρα την μεταπολίτευση.  

@ Μην το δέσετε σκοινί – κορδόνι πως τελικά ο Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου. Αφού υπάρχουν  και κάποιες φωνές στο εσωτερικό της Κυβέρνησης που υποστηρίζουν (και ορθώς) πως οι όποιες αλλαγές συζητούνται αυτή την ώρα, απλώς θα κατεβάσουν τον πήχη της αυτοδυναμίας το πολύ στις 3 μονάδες.
Εκλογικό ποσοστό που μπορεί να κατακτηθεί (και να οδηγήσει σε αυτοδύναμη Κυβέρνηση) την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, εφόσον η Νέα Δημοκρατία κινείται πέριξ του 35% όπως δείχνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις. 
Ενώ η ζημιά που θα γίνει στο προφίλ του «θεσμικού» Μητσοτάκη θα είναι μεγαλύτερη εάν τελικά προχωρήσει σε αλλαγή του νόμου που ο ίδιος ψήφισε.              

@ Ελαφρύνσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που θα υπερβούν τα 10 δισ. ευρώ θα πάρει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταΐκούρα. Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο θα υπάρξουν ελαφρύνσεις και επισήμανε ότι αυτές οι ελαφρύνσεις έφταναν τα 8,5 δισ. πριν από τρεις μήνες ενώ σήμερα είναι αρκετά πάνω από 10 δις ευρώ. 
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας στο δημόσιο και τόνισε ότι θα ληφθούν μέτρα αν δεν επαρκούν οι παρεμβάσεις
Παράλληλα επανέλαβε ότι η κυβέρνηση διατήρησε τους φόρους στα καύσιμα για να δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «τα παίρνουμε από όλους και τα μοιράζουμε σε εκείνους που έχουν ανάγκη».

@ Ούτε ο Τζανακόπουλος, ούτε ο Σπίρτζης, ούτε ο  Ηλιόπουλος είναι στενοί συνεργάτες του μεγάλου αρχηγού Αλέξη Τσίπρα. Οι πραγματικοί κολλητοί, τα βασικά εργαλεία του στην Κουμουνδούρου είναι ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, με το ψευδώνυμο… «ο κύριος δεν απαντώ».
Οι προαναφερόμενοι λοιπόν μπορεί να μην δίνουν το παρών στο πρωινό καφέ του Αλέξη Τσίπρα, αλλά όπως μαθαίνουμε είναι συνομιλητές του.
Συνήθως μετα από κάποια επικοινωνία με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, την επομένη υπάρχει ενορχηστρωμένη επίθεση στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. 
Αμφότεροι δέχονται διθυραμβικά σχόλια στα social media από τα συριζεικα τρολ.

@ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως γνωστόν, κατονόμασε τέσσερα πολιτικά στελέχη ως παρακολουθούμενα από την ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όλα -ακόμη και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, έστω και με «χαλαρό» τρόπο- διέψευσαν τον πρωθυπουργό, αλλά ο πρώτος που επέδειξε σπουδή ως προς τη δημοσιοποίηση της διάψευσης ήταν ο Νίκος Κοτζιάς. Αυτή η βιασύνη του Κοτζιά -που συνήθως λειτουργεί σε πολύ χαλαρότερους ρυθμούς όταν τελεί σε διακοπές στο εξοχικό του στην Αλόνησο- έρχεται να «κουμπώσει» με πληροφορίες της στήλης που τον θέλουν να ενδιαφέρεται για μία νέα «συστράτευση» με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αφήσει αναπάντητη την περίφημη επιστολή του για την σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων. Πάντως, επειδή ο αρχιτέκτονας της «Συμφωνίας των Πρεσπών» δεν είναι ο πιο εύκολος ή  καλόβολος άνθρωπος του κόσμου, και η στήλη  δεν θα έβαζε το χέρι του στη φωτιά ότι στην Κουμουνδούρου θα τού στρώσουν κόκκινο χαλί…

@ Έξω φρενών είναι στελέχη και οπαδοί του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με τις θέσεις που διατυπώνει κατά καιρούς ο Χάρης Καστανίδης. Χαρακτηριστικό τελευταίο παράδειγμα, τα όσα ανέφερε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τα έβαλε με τους Ευρωπαίους, που επέλεξαν, όπως επισήμανε, να εμπλακούν με τον πόλεμο στην Ουκρανία, χωρίς να έχουν καμιά στρατηγική, τουλάχιστον ας μεσολαβήσουν τώρα, προτού να είναι αργά.
Η θέση που εξέφρασε ο Χάρης Καστανίδης αποτελεί αμφισβήτηση της επίσημης γραμμής του κόμματος καθώς, όπως επισημαίνουν στελέχη του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει από την πρώτη στιγμή καταδικάσει χωρίς αστερίσκους την εισβολή στην Ουκρανία (στη λογική ότι ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή και θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους), ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως η Ελλάδα είναι με την πλευρά της Ευρώπης.

@ Οι λογαριασμοί του ρεύματος για τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά θα αυξηθούν κατά 2 τρισ. ευρώ στα χειρότερα επίπεδά τους, το 2023, υπολογίζει η Goldman Sachs, τονίζοντας την ανάγκη για παρέμβαση των κυβερνήσεων.
Στο αποκορύφωμά τους, οι λογαριασμοί ενέργειας θα αντιστοιχούν στο 15% του ΑΕΠ της Ευρώπης, προειδοποιεί ο οίκος.
«Κατά την άποψή μας, η αγορά εξακολουθεί να υποτιμά το βάθος, την έκταση και τις δομικές συνέπειες της κρίσης. Πιστεύουμε ότι αυτές θα είναι ακόμα βαθύτερες από την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 1970», σημειώνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ο οίκος θεωρεί ότι οι επενδυτές είναι υπερβολικά απαισιόδοξοι για την επίδραση των προσπαθειών των εποπτικών αρχών, καθώς κάποια από τα βήματα που εξετάζονται  θα μπορούσαν να περιορίσουν την αύξηση των τιμολογίων, τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής και κατ΄ επέκταση τις πιέσεις στις μετοχές του κλάδου.
Η επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρεύματος θα μπορούσε να εξοικονομήσει περίπου 650 δισ. ευρώ από τους λογαριασμούς ρεύματος, εκτιμά η Goldman Sachs.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά πρέπει να πληρώσουν βαρύτατο τίμημα στην κάλπη για το Μάτι

"Εγώ δε σε βάζω ούτε να μπλέξεις ούτε τίποτα. Πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου. Εάν είναι ελλιπή στοιχεία στα αρχ... σου. Τι θα σου πει ο Εισαγγελέας; Τίποτα. Αυτά είχα...

Πάρτι στα social για τη συνεργασία Σπηλιωτόπουλου - Κασσελάκη: «Άλλο Σπηλιωτόπουλος, άλλο Βελουχιώτης»

Βούτυρο στο ψωμί των χρηστών του «Χ» (πρώην τουίτερ) φαίνεται πως ήταν η ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς πολλοί εξ αυτών «ορ...

Βρήκε ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ: Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη - Τι άλλο μένει να δούμε

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταχθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει κεντ...

Φόρτωση άρθρων...