Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η Ευρώπη αργεί και η κυβέρνηση έπρεπε να ενεργήσει»

«Η Κυβέρνηση δίνει μια πολύ μεγάλη μάχη για να κρατηθεί η Ελλάδα όρθια», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ευρώπη αργεί και η Kυβέρνηση έπρεπε να πάρει μέτρα να στηρίξει τον κόσμο. «Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να πάρουν χρήματα πίσω για τις αυξήσεις στο ρεύμα που πλήρωσαν και αυτό θα γίνει», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης,  μιλώντας στο BLUE SKY και την εκπομπή «Παρεμβάσεις».

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι από τον Ιούλιο που θα ξεκινήσει το πλαφόν στην χονδρική θα καταργηθεί ουσιαστικά η ρήτρα αναπροσαρμογής που καθιερώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν μέτρα για τις επιχειρήσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης παρέπεμψε στην αυριανή κοινή συνέντευξη τύπου των συναρμόδιων υπουργών, σημείωσε ωστόσο ότι θα υπάρξουν μέτρα στήριξης και για τις επιχειρήσεις και θα είναι σημαντικά.

Ακόμα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι ποτέ δε γινόταν τόσο αυστηροί έλεγχοι στην διακίνηση καυσίμων και επίσης όπως είπε την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα επιχειρήσεων όπως σουπερμάρκετ και λοιπά που συλλαμβάνονται να αισχροκερδούν με βάσει τον νέο νόμο. 

Κατά την άποψή του υπουργού ανάπτυξης τα μέτρα στήριξης για το ρεύμα θα συμβάλουν και στην πτώση του πληθωρισμού.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Έκλαιγα για ώρες όταν μίλησα στη μητέρα μου για τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου

Σε μια βαθιά εξομολόγηση για την προσωπική του ζωή, τις δυσκολίες, αλλά και τη σχέση του με τη μητέρα του προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο αρχηγός της αξιω...

Στέφανος Κασσελάκης: Παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στην Κέρκυρα μαζί με τον Τάιλερ

Στον Ιερό Ναό της Μητρόπλης Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα βρέθηκε για την Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο Σ...

Φόρτωση άρθρων...