Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Δουδωνής: «Η Κυβέρνηση μοιράζεται με τον Πάπα την αξίωση του αλάθητου ή μάλλον μοιραζόταν, γιατί και ο Πάπας άλλαξε άποψη»

Αιχμές κατά της Κυβέρνησης και του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, άφησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής, σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία: Υπουργός, που δεν θα ψηφίσει νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, λαμβάνει τον λόγο και κατηγορεί την αντιπολίτευση, γιατί δεν θα ψηφίσει άλλο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Συγχαρητήρια, κ. Βορίδη, είστε ο πρώτος παγκοσμίως. Είπατε ως προς το ζήτημα της τροπολογίας ότι δεν έγινε και τίποτα, δεν αποτελεί σοβαρό θέμα το ότι είναι εκπρόθεσμη για να το συζητήσουμε στην επιτροπή ή στον δημόσιο διάλογο. Απλώς είναι εκλογική νομοθεσία και είναι και internal corporis γιατί το άρθρο 51 παρ. 4 μιλά για 2/3. Τα 2/3 πρέπει να τα γράφουμε σε μια χαρτοπετσέτα, όπως έγραφε κάποτε τα οικονομικά στοιχεία της χώρας το κόμμα σας -που τότε δεν ήταν κόμμα σας-.

Αυτή την τροπολογία -για την οποία λέτε ότι είναι κρίσιμος ο ρόλος μας-, δεν είπε ο Πρωθυπουργός ότι θα την επανακαταθέσει μετά τις ευρωεκλογές; Σας ρωτώ: Γιατί δεν αποσύρετε την τροπολογία, που χρειάζεται 200 ψήφους για να περάσει, τη στιγμή που θα την επανακαταθέσετε;», πρόσθεσε ο Παναγιώτης Δουδωνής.

«Να σας πω γιατί δεν την αποσύρετε; Γιατί αυτή η Κυβέρνηση μοιράζεται με τον Πάπα την αξίωση του αλάθητου ή μάλλον μοιραζόταν, γιατί και ο Πάπας άλλαξε άποψη», κατέληξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...