Τετάρτη
06 Δεκεμβρίου 2023

Νέες απειλές Ακάρ: «Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω - Ναυτικό και Αεροπορία έχουν λάβει ξεκάθαρες οδηγίες»

Παρασκήνιο

Επιμένει η Τουρκία στην προκλητική ρητορική της. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, «εκτόξευσε» νέες απειλές.

«Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω, ούτε στην πράξη ούτε στις διαπραγματεύσεις. Ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει. Το Πολεμικό Ναυτικό και η Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες σχετικά με αυτό. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις σε αυτό το θέμα. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ.

«Η Ελλάδα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα κακής γειτονίας», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Θέλουμε τα πλούτη του Αιγαίου να μοιράζονται δίκαια στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας. 

«Ελλάδα και Τουρκία είναι σύμμαχοι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, επομένως μπορούν να δημιουργήσουν σχέσεις καλής γειτονίας σε σύντομο χρονικό διάστημα και να επωφεληθούν από αυτό. Εμείς μιλάμε υπέρ και των δύο χωρών αλλά κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα διατηρούν αυτή την ένταση με βάση τους προσωπικούς τους υπολογισμούς», πρόσθεσε ο Ακάρ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυγέρη: Οι «11» έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχασαν στις εσωκομματικές Εκλογές

Στις κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, στο νέο κόμμα «Νέα Αριστερά» και στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγει το δρόμο για την εδραίωσ...

Qatargate: Το Politico αποκαλύπτει τις ανακρίσεις - Καϊλή: «Δεν αναγνωρίζω πια κανέναν, ούτε τον σύντροφό μου»

Έκπληκτη με όσα της καταμαρτυρούσαν οι αστυνομικοί, αλλά και πανικόβλητη την ημέρα της σύλληψής, στις 9 Δεκεμβρίου 2022, ήταν η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, όπως δείχνουν οι ανακρίσεις...

Φόρτωση άρθρων...