Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Αξιοπιστία και μετριοπάθεια τα μεγάλα όπλα του Μητσοτάκη

Παρασκήνιο

Με θετικές ειδήσεις, μετριοπάθεια και αξιοπιστία απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στην προσπάθεια όξυνσης του πολιτικού κλίματος από τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε μία περίοδο που η κοινωνία αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα λόγω των ισχυρών αναταράξεων που συνεχίζει να προκαλεί τόσο η πανδημία, όσο και το μεγάλο κύμα ακρίβειας που πλήττει τη χώρα, το Μέγαρο Μαξίμου προχωρά το σχέδιο του για την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στα θέματα της καθημερινότητας μέσα από κινήσεις που αποβλέπουν στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος.

Είναι γεγονός πως στη παρούσα φάση η υλοποίηση ενός συνεκτικού σχεδίου με εθνικό πρόσημο που θα έχει στο επίκεντρο τον πολίτη και ιδιαίτερα όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη θα προσφέρει πολύ περισσότερο στο δρόμο προς τις εκλογές από μια διαρκή αντιπαράθεση με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, που στην παρούσα φάση δεν είναι ελκυστική για την κοινή γνώμη.

Εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του 40% του ελληνικού λαού, μέσα από ένα σύγχρονο πολιτικό λόγο χωρίς ταμπέλες και αποκλεισμούς με επιχειρήματα και μετριοπάθεια, έννοιες που οδήγησαν στην απενοχοποίηση της ψήφου στη Νέα Δημοκρατία για ένα σημαντικό κομμάτι που αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά στο κέντρο.

Το διακύβευμα που έχει θέσει η κυβερνητική παράταξη για τις επόμενες εκλογές είναι φιλόδοξο, αλλά σε καμία περίπτωση ακατόρθωτο, γι’ αυτό και χρειάζεται επιμονή στο θετικό λόγο, στην εφαρμογή μέτρων με κοινωνικό πρόσημο που θα αφορούν όλους τους Έλληνες, ώστε μόλις έρθει η ώρα της κοινωνικής λογοδοσίας η Νέα Δημοκρατία να διατηρεί το πλεονέκτημα και με ένα πλειοψηφικό ρεύμα να κερδίσει μια δεύτερη συνεχόμενη αυτοδύναμη τετραετία.

Η Κυβέρνηση πήρε πρόσφατα δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την αύξηση του κατώτατου μισθού, στέλνοντας ένα ισχυρό σήμα στην κοινωνία για ένα μέλλον με στοχευμένες παρεμβάσεις-ανάχωμα στην κρίση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Αυτιάς: Θα έχει διπλάσιους σταυρούς από τον δεύτερο υποψήφιο ευρωβουλευτή

Ένα φαινόμενο που πολύ δύσκολα θα παρατηρηθεί σε άλλο κόμμα θα καταγραφεί το βράδυ των ευρωεκλογών. Από τις ενδείξεις που υπάρχουν στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και από τις σοβαρές ...

Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία, τι δείχνει η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ - Που βρίσκονται τα άλλα κόμματα (κάρτες)

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν δύο ακόμη δημοσκοπήσεις. Την ίδια ώρα, στη δεύτερη θέση παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο είναι το ΠΑΣΟΚ. Άνοδο της Νέας Δημοκρατίας,...

Φόρτωση άρθρων...