Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Αναμένεται σημαντική στήριξη στα ευάλωτα νοικοκυριά, η Ρωσική διείσδυση και οι Τραπεζικοί έλεγχοι και ακόμη ένας Σταμάτης στην «γαλάζια» μάχη της Αιτωλοακαρνανίας 

Παρασκήνιο

Με την ψυχολογία ανεβασμένη επέστρεψε ο πρωθυπουργός στην Αθήνα μετά το επιτυχημένο Προσυνέδριο της ΝΔ στην Κρήτη, εκεί όπου εκτός όλων των άλλων συναντήθηκε και συνομίλησε δια ζώσης με δεκάδες στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης, εισπράττοντας τα μηνύματα της βάσης.
Την ίδια στιγμή στην τελική ευθεία βρίσκονται τα μέτρα της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών. Και όπως πρώτο έγραψε το On Target, σε ότι έχει να κάνει με το ενεργειακό κόστος, ο πρωθυπουργός έχει λάβει τις αποφάσεις του για γενναία στήριξη και θα τις ανακοινώσει παρά τις όποιες αντιδράσεις από τους Θεσμούς.  
Παράλληλα μετά το Πάσχα θα ανακοινωθεί η «γενναία» - όπως αναφέρουν όλα τα κυβερνητικά στελέχη – αύξηση του κατώτατου μισθού. Βέβαια εδώ υπάρχουν και (δικαιολογημένες) αντιδράσεις από τα εργοδοτικά σωματεία, αφού μια επιπλέον αύξηση του 6% - 7% που προγραμματίζει η Κυβέρνηση θα συμπαρασύρει και τις εργοδοτικές εισφορές και θα εκτοξεύσει το εργασιακό κόστος σε επιχειρήσεις που τις έχει τσακίσει η πανδημία και στην συνέχεια η κρίση του πολέμου.     

@ Το χθεσινό επεισοδιακό φινάλε του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (δες εδώ) αποδεικνύει πως το κόμμα της Κουμουνδούρου, παραμένει βαθιά διχασμένο, πως η νίκη του Τσίπρα σε ότι έχει να κάνει με τις αλλαγές στο καταστατικό του ήταν πύρρειος  και πως το φάντασμα της Διάσπασης - που θα αποτελειώσει τις μηδαμινές έτσι και αλλιώς πιθανότητες ανάκαμψης του-  πλανάτε ξεκάθαρα πάνω από τη Κουμουνδούρου.

@ Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του Ρώσου ολιγάρχη Μαλοφέγιεφ στις ΗΠΑ, ενεργοποίησε και τα αντανακλαστικά των Ελληνικών Υπηρεσιών.
Η κίνηση ενός λογαριασμού από την Τexas Bank προς ένα συνεργάτη του Ρώσου ολιγάρχη στην Ελλάδα, διερευνάται ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η Αρχή για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος, ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος τα στοιχεία για τον επίμαχο λογαριασμό που κατέληξε σύμφωνα με πληροφορίες σε Έλληνα επιχειρηματία, που είχε αναλάβει να στήσει φιλορωσικό δίκτυο ενημέρωσης στην Ελλάδα σε συνεργασία με την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως το έμβασμα των δέκα εκατομμυρίων ευρώ από την Texas Bank δεν είναι το μοναδικό που έχει διαβιβαστεί σε Έλληνες αχυράνθρωπους του Μαλοφέγιεφ.
Γι΄ αυτό διερευνάται η κίνηση λογαριασμών των Ελλήνων συνεργατών του Μαλοφέγιεφ και από Τράπεζες της Κύπρου και του Λουξεμβούργου.
Ελέγχονται επίσης και μια σειρά εταιρειών που είχαν στηθεί για τη διακίνηση μεγάλων ποσών, τα οποία προορίζονταν για ανάγκες χρηματοδότησης της ρωσικής διείσδυσης στην Ελλάδα.

@ Βρισκόμαστε  πολύ κοντά στην μεταβίβαση δύο περιφερειακών καναλιών στο δίδυμο Μπάκου – Καϋμενάκη, αφού εντός της μεγάλης εβδομάδας ολοκληρώνεται ο έλεγχος της Deloitte και στις δύο εταιρείες που ανήκουν τα κανάλια. 
Βεβαίως όλα θα εξαρτηθούν εάν το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης, και μετόχων της Volton και του Ελλάκτωρα δεν είναι προσχηματικό και κυρίως εάν βάλουν «βαθιά» το  χέρι στην τσέπη.  

@ Πολλά σχόλια έχει προκαλέσει η κινητικότητα του συζύγου της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέα Τσούνη, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει πυκνώσει τις παρεμβάσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που έχει τροφοδοτήσει σενάρια περί ανάμειξής του με τα κοινά στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Δεν γνωρίζουμε αν θα κατέβει υποψήφιος τελικά, ωστόσο όπως πληροφορούμαστε, το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί συνεχείς επαφές και συναντήσεις με φόντο το συνέδριο του κόμματος. Αρκετές μάλιστα από τις εν λόγω συναντήσεις γίνονται σε ταβερνάκι γνωστού Πασόκου. 
Αρκετοί στοιχηματίζουν ότι ενδεχομένως ο Ανδρέας Τσούνης να θελήσει να βάλει υποψηφιότητα για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ως πρώτο βήμα για την πολιτική του ενασχόληση με τα κοινά. 
Η κινητικότητά του πάντως έχει προκαλέσει και αντιδράσεις στους παλιούς «γεννηματικούς», κάποιοι εκ των οποίων θεωρούν ότι δεν έχει καμία δουλειά να ασχολείται με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. 

@ Τα τυπικά απομένουν για να δώσουν τα χέρια Μητσοτάκης και Καμπουράκης. Η σχεδόν σίγουρη πλέον υποψηφιότητα του έμπειρου και καλού  δημοσιογράφου στα Χανιά φαίνεται ότι αλλάζει  ριζικά τα δεδομένα για το τοπικό ψηφοδέλτιο .
Ο Χανιώτης δημοσιογράφος και εν δυνάμει πλέον πολιτικός επιβεβαίωσε ότι του έχει γίνει επίσημη πρόταση από τον πρωθυπουργό. 
Ο Καμπουράκης μάλιστα βρίσκεται αυτές τις μέρες στα Χανιά και βολιδοσκοπεί πρόσωπα και καταστάσεις, γνωρίζοντας πως παίζεται το παιχνίδι στην πατρίδα του.
Πάντως, μια υποψηφιότητα Καμπουράκη είναι πιθανόν να φέρει ολική ανατροπή στα πρόσωπα που θα εκλεγούν.

@ Αν και αρκετοί συνομιλητές της στήλης στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη απορούν γιατί ο Αλέξης Τσίπρας κρατά στο πλευρό του τον ναύαρχο Αποστολάκη, μετά την παραλίγο... υπουργοποίησή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει ότι δεν... ακούει και συνεχίζει να έχει στο πλευρό του τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα η στήλη αλίευσε την πληροφορία ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο έχουν πυκνώσει, ενώ ο Αποστολάκης έχει παροτρυνθεί να μην μιλάει μόνο για τα γεωπολιτικά και τα στρατιωτικά, αλλά και για θέματα γενικής πολιτικής. Κάπως έτσι, λοιπόν, προέκυψε η δημόσια προτροπή του Αποστολάκη (ρ/σ «Παραπολιτικά») προς όλα τα πολιτικά κόμματα να «ακούσουν» τη φωνή του λαού, αν οι πολίτες «δείξουν» συνεργασίες στις επόμενες εθνικές εκλογές. Πάντως, στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι η... παραλίγο υπουργοποίησή του από τον νυν πρωθυπουργό καθιστά τον Αποστολάκη «όχι σύμβολο της προοδευτικής διακυβέρνησης, αλλά του μεγάλου συνασπισμού». Κακίες...

@ «Πράσινο φως» φαίνεται πως δόθηκε από την Πειραιώς έτσι ώστε να διεκδικήσει την ψήφο των Αιτωλοακαρνάνων  ακόμη ένας Σταμάτης. Πρόκειται για τον Γιώργο Σταμάτη, έναν αξιόλογο νέο άνθρωπο με σπουδές και ένα δυνατό βιογραφικό, γιο του πρώην βουλευτή της ΝΔ και Νομάρχη για πολλά χρόνια στην περιοχή Δημήτρη Σταμάτη καθώς και εγγονό του Γεωργίου Σταμάτη που διετέλεσε – μεταξύ άλλων - Υπουργός Δημοσίας Τάξεως στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή μετά την μεταπολίτευση. 
Το παιχνίδι μεταξύ των «γαλάζιων» υποψηφίων στην περιοχή πάντως αναμένεται να… αγριέψει. Καθώς υπενθυμίζεται πως σήμερα η ΝΔ μπορεί να διαθέτει  τρεις βουλευτές , τους Καραγκούνη, Σαλμά και Σπήλιο Λιβανό, όμως εάν οι εκλογές γίνουν τελικά την άνοιξη του 2023 υπάρχει η πιθανότητα να «χαθεί» μια έδρα στην Αιτωλοακαρνανία λόγω απογραφής. Και οι έδρες στην περιοχή από επτά να περιoρισθούν στις έξη… 
 
@ Νέο μεγάλο πλήγμα στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και κυρίως των οικονομικά ευάλωτων έρχεται τις επόμενες μέρες, καθώς ήδη σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα του εμπορίου, καταγράφεται η νέα... φουρνιά αυξήσεων. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι για εκατοντάδες κωδικούς προϊόντων, δρομολογούνται αυξήσεις και στις αρχές Μαΐου, καθώς το δυσβάστακτο ενεργειακό κόστος, δεν αφήνει περιθώρια στις επιχειρήσεις, ώστε να κάνουν... σκόντο. Όπως μας περιγράφουν παράγοντες του εμπορίου, "η αγορά θυμίζει κάτι από ροντέο, όπου ο ένας προσπαθεί να τα πάρει από τον άλλον για να επιβιώσει". Η... ζούγκλα που διαμορφώνεται πλέον στην καθημερινότητα θα συμπαρασύρει τους πάντες, καθώς οι επιχειρήσεις παράγουν ακριβά, τα μαγαζιά πουλάνε ακριβότερα και οι καταναλωτές βλέπουν την τσέπη να αδειάζει γρηγορότερα. Και τα χειρότερα είναι μπροστά μας, καθώς οι "φουσκωμένοι" λογαριασμοί ρεύματος που θα λάβουμε όλοι μας μέσα στο δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, εκ των πραγμάτων θα οδηγήσουν σε αύξηση του κόστους από τη μία και σε μείωση του εισοδήματος από την άλλη. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου για την ΕΡΤ και την Eurovision, επίσκεψη στην Βόρειο ‘Ηπειρο ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, και οι συμβουλές του Φώτη Κουβέλη στον Κασσελάκη

Μπορεί να μην κάνανε και… πάρτι στο Μαξίμου μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, η αποτίμηση όμως είναι αντικειμενικά θετική. Κυρίως γιατί τέτοιες συναντήσει...

Διευρύνει η ΝΔ την διαφορά της από το δεύτερο κόμμα, το κύμα αποσυσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ αναπτερώνει το ηθικό στο ΠΑΣΟΚ και τι θα κάνει ο Κασσελάκης με την «Αυγή» και το «Στο Κόκκινο» 

Θα συνεχίσει το μπαράζ δημοσκοπήσεων και τις επόμενες μέρες, χωρίς δραματικές ανατροπές τουλάχιστον για την διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο κόμμα που όπως φαίνεται διευ...

Η Ξάνθη αγκάλιασε τον Γιώργο Αυτιά

Συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία προς το λαό ο Γιώργος Αυτιας και μετά τον Έβρο βρέθηκε στην Ξάνθη. Εκεί ήταν και ο Χρήστος Σταϊκούρας όπου είχαν με τον Γιώργο Αυτιά ιδιαίτερη συνάντ...

Φόρτωση άρθρων...