Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Αναμμένες οι κυβερνητικές μηχανές εν μέσω θέρους με στόχο την παραγωγή έργου

Παρασκήνιο

Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να επιταχύνει την παραγωγή έργου και την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος, καταδεικνύει η σημερινή πλούσια ατζέντα  του Υπουργικού Συμβουλίου.

Από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε την απόφαση να ολοκληρώσει την κυβερνητική θητεία, συνιστά μονόδρομο η εφαρμογή πολιτικών που σχετίζονται με την οικονομία, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του πολίτη, αλλά και της δημιουργίας νέων ευκαιριών μέσα από ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο, αναγκαίο μετά από την περιδίνηση που γνώρισε η ελληνική κοινωνία στη σκιά της πανδημίας και στην παρούσα φάση των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Πρωθυπουργός ανοίγει το βηματισμό του, θέλοντας να εκμεταλλευτεί όχι μόνο το χρόνο που απομένει μέχρι να στηθούν οι κάλπες, αλλά και κάθε διαθέσιμο πόρο τόσο από τα εθνικά κονδύλια, όσο και από τα χρήματα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου και στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε πολιτικό επίπεδο, το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει αποφασισμένο να προχωρήσει αλλαγές-τομές σε βασικές πτυχές της δημόσιας σφαίρας, όπως στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που βάζουν ένα οριστικό τέλος σε αρρυθμίες και αγκυλώσεις του παρελθόντος, ακόμη και αν αυτό σημάνει ευθεία σύγκρουση με κατεστημένες νοοτροπίες και την ίδια την αντιπολίτευση.

Είναι σαφές πως η κυβερνητική παράταξη ακολουθεί μια συγκεκριμένη γραμμή που θα της επιτρέψει να διευρύνει το ακροατήριο της στο χώρο του κέντρου και της κοινής λογικής, στόχος που αν τον πετύχει, θα τη βάλει για τα καλά στο παιχνίδι της αυτοδυναμίας.

Ο εκλογικός νόμος Θεοδωρικάκου και η ανάγκη καταγραφής ενός υψηλού ποσοστού της τάξης του 38% και…..δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό, ενώ την ίδια ώρα ο κομματικός μηχανισμός αντί να απολαμβάνει τις χαρές της καλοκαιρινής ραστώνης, βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση με στοχευμένες επισκέψεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Όσον αφορά στους υπουργούς και τα κυβερνητικά στελέχη, αυτοί θα βρίσκονται στα γραφεία τους καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, πλην κάποιων ημερών την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.           

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στον σταθμό μετρό «Grecia» στη Χιλή με τα αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια α...

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Φόρτωση άρθρων...