Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ανανέωση μέσω Κατρίνη - επιστροφή στο παρελθόν με Λαλιώτη, ποιοι «γαλάζιοι» ευρωβουλευτές «κόβονται» και γιατί η JP Morgan βλέπει κούρσα των τραπεζικών μετοχών  

 Δεν επεφύλασσαν και κάποια σοβαρή ανατροπή οι χθεσινές ανακοινώσεις Ανδρουλάκη στην Βουλή, αφού τα περισσότερα ονόματα που αφορούν τους νέους ρόλους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής τα είχατε διαβάσει τις προηγούμενες μέρες στο On Target. Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρο πως με την επιλογή Κατρίνη έδωσε το στίγμα της ανανέωσης, ενώ με την επιλογή της Γιαννακοπούλου που δεν βρισκόταν από τον πρώτο γύρο στο πλευρό του, κινήθηκε συνθετικά. 
Αυτό που δεν είδαμε χθες, ήταν κάποιο άνοιγμα προς την πλευρά Παπανδρέου - πλην της τοποθέτησης Αρβανιτίδη- αλλά επειδή δεν είναι μόνο το πεδίο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα υπάρξουν αλλαγές θα ήταν καλύτερο να περιμένουμε. Χθες ο Γιώργος Παπανδρέου συμμετείχε κανονικά στην συνεδρίαση, σε έδρανο της πρώτης σειράς, διαψεύδοντας όσους εκτιμούσαν πως δεν θα έπαιρνε μέρος στην πρώτη, πανηγυρική, συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ υπό τον νέο της Πρόεδρο.

@ Πάντως πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις, άρχισαν οι εσωκομματικοί… διαγκωνισμοί. Με «πρωταγωνιστή» γνωστό στέλεχος του παρελθόντος εκ μεταγραφής (από το στρατόπεδο της Φώφης)   ο οποίος όπως φαίνεται ΔΕΝ θα «αξιοποιηθεί» σε κεντρικό ρόλο όπως ανέμενε και άρχισε ήδη τις γκρίνιες και τα… καρφώματα.  
Αντιθέτως ο Κώστας Λαλιώτης αφήνει να εννοηθεί δεξιά και αριστερά πως αποτελεί τον Νο1 «μυστικοσύμβουλο» του Ανδρουλάκη και πως ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του επιφυλάσσει ρόλο κεντρικού πρωταγωνιστή, στην υπό διαμόρφωση νέα ηγετικά ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.
Πράγματι ο Λαλιώτης συνιστά την επιτομή της… ανανέωσης για το ΠΑΣΟΚ. Είναι… μόλις 70 ετών, διακομματικά δημοφιλής και κυρίως άσπιλος και αμόλυντός πολιτικά.
Αν ξεκινά το «χτίσιμο» της νέας του ομάδας ο Ανδρουλάκης με τον Λαλιώτη, το ματς – να γνωρίζει- το έχασε από τα αποδυτήρια.      

@ Στο Μαξίμου  δεν φαίνεται να… στεναχωριούνται και πολύ από την υποχρεωτική «συνταξιοδότηση» του Παπανδρέου μετά την βαριά του ήττα από τον Ανδρουλάκη.
Αφήστε που τους άνοιξε και η… όρεξη, με την κατάσταση να δυσκολεύει πολύ για γνωστούς και μη εξαιρετέους «γαλάζιους»… δεινόσαυρους – της ίδιας «κλάσης» με τον ΓΑΠ- που επιμένουν να θεωρούν πως η πατρίδα τους χρειάζεται. 
Τον Μητσοτάκη αλήθεια τον ρωτήσανε;

@ Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Μητσοτάκης έχει αποφασίσει πως οι Ευρωβουλευτές του κόμματος με δύο θητείες στις Βρυξέλλες ΔΕΝ θα συμπεριληφθούν στα «γαλάζια» ευρωψηφοδέλτια. Μια απόφαση που το Μαξίμου την έχει καταστήσει γνωστή στους «ενδιαφερόμενους» και πιθανώς για αυτό τον λόγο, οι περισσότεροι Ευρωβουλευτές είναι παντελώς εξαφανισμένοι και αρνούνται να βάλουν «πλάτη» υπέρ της Κυβέρνησης.  
Με τον Κύρτσο – αυτός είναι και μια κατηγορία από μόνος του- να ασκεί μέχρι και αντιπολίτευση.

@ Συνεχίζει να βουλιάζει στην εσωστρέφεια και στην πολιτική μιζέρια ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα. Την τελευταία στιγμή μάλιστα αποφεύχθηκε το μοιραίο για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού από πολλές πλευρές επιβεβαιώνεται πως ο Ξανθός μετά τις αθλιότητες της Κουμουνδούρου με τις ΜΕΘ, είχε αποφασίσει να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ όχι μόνο από Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από βουλευτής! 
Τελικά έκανε πίσω, κατά κάποιους προσωρινά, ξεκαθαρίζοντας ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ στον Τσίπρα πως την επόμενη φορά δεν θα μείνει μόνο στις απειλές αλλά θα την «κοπανήσει» από το άτακτο… ασκέρι της Κουμουνδούρου.

@ Την ίδια στιγμή η κατάσταση πλέον στην «Αυγή» είναι ΕΚΡΥΘΜΗ, μετά και την αποκάλυψη των ίδιων των εργαζομένων της εφημερίδας, πως την ίδια στιγμή που η εκδότρια εταιρεία προχωρά σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για δεκάδες δημοσιογράφους, παράλληλα υπογράφει προσλήψεις υψηλά αμειβόμενων διευθυντικών στελεχών. 
Το καπάκι της χύτρας της «Αυγής» έχει ανοίξει, κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί πλέον να διαχειρισθεί την κατάσταση. Ενώ ο Τσίπρας ως γνήσιος Πόντιος Πιλάτος, νίπτει τας χείρας του. 

@Τη διανομή κερδών ύψους 19,695 εκατ. ευρώ αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, συνεχίζοντας στον άξονα της ανταμοιβής των μετόχων της εταιρείας στη βάση των διαρκώς ενισχυμένων προοπτικών ανάπτυξης που παρουσιάζει.
Το ποσό αντιστοιχεί σε μέρισμα 0,17 ευρώ ανά μετοχή, όπως και το καλοκαίρι όταν η εισηγμένη είχε διανείμει επίσης ίδιο ποσό 19,695 εκατ. ευρώ, κάτι που βάσει της τρέχουσας τιμής της μετοχή στα 13,7 ευρώ αντιστοιχεί σε ετήσια απόδοση περίπου 2,5%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τριετία 2018-2020 η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είχε μοιράσει συνολικά 120 εκατ. ευρώ μέσω επιστροφής κεφαλαίου και μερίσματος.

@ Περιθώρια ανόδου από 41,5% έως 52,5% για τις 4 μεγάλες ελληνικές τραπεζικές μετοχές βλέπει η JP Morgan που αναθεώρησε ανοδικά τις τιμές-στόχους που βάζει και προτείνει αύξηση θέσεων στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια γι αυτές. 
Οι τιμές στόχοι του οίκου είναι αυξημένες γενικά για όλες τις τράπεζες και έχουν ορίζοντα το Δεκέμβριο του 2023. 
Έτσι η JP Morgan δίνει τις εξής τιμές στόχους:
Για την Alpha Bank προτείνει αυξημένες θέσεις στα χαρτοφυλάκια με νέα τιμή- στόχο τα 1,60 ευρώ, από 1,50 ευρώ προηγουμένως. 
Για τη Eurobank προτείνει νέα τιμή- στόχο τα 1,30 ευρώ, από 1,20 ευρώ προηγουμένως.
Για την Εθνική Τράπεζα, ο οίκος δίνει νέα τιμή- στόχο στα 4 ευρώ, από 3,30 ευρώ προηγουμένως. 
Για την Τράπεζα Πειραιώς τέλος, ο οίκος δίνει νέα τιμή- στόχο τα 2 ευρώ για τη μετοχή από 1,90 ευρώ που ήταν η προηγούμενη τιμή- στόχος. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Ζάκυνθο για την επαναλειτουργία του Λυκείου Ελληνίδων

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή πρόσκληση που έλαβε από το Λύκειο Ελληνίδων Ζακύνθου, το οποίο επαναλειτουργεί για πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες διακοπής των δρα...

Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο ξάδερφος του Κασσελάκη και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να βάλει «μπλόκο» στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα σχετικά με το πού θα καταλήξουν οι ψή...

Φόρτωση άρθρων...