Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ο Ανδρουλάκης έβαλε και τον εαυτό του στο κάδρο των υποψήφιων πρωθυπουργών σε κυβέρνηση συνεργασίας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επανέλαβε ότι θα μείνει στην αντιπολίτευση αν δεν έχει «ισχυρό διψήφιο» ποσοστό. Τι είπε για τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Πολιτική

«Υποψήφιοι Πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στη θέση του για την τρίτη εντολή που προβλέπεται να λάβει το κόμμα του. 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προειδοποίησε δε ότι όποιο κόμμα προκαλέσει αστάθεια, θα την χρεωθεί. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στον Αλέξη Τσίπρα, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι ο ελληνικός λαός θα καθορίσει τους συσχετισμούς με την ψήφο του, το βράδυ των πρώτων εκλογών. 

Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να μπει στην κυβέρνηση αν δεν έχει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό. 

«Αυτό που έχω στο μυαλό μου έχω ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, που θα δημιουργήσει νέα προοπτική», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Η παράταξή μας λέει και τώρα ότι έλεγε επί ΣΥΡΙΖΑ - αλλά ο Μητσοτάκης κάνει ότι και ο Τσίπρας. Έχω χρέος να πω «ως εδώ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε ακόμα ότι σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας δεν πρόκειται κανένα κόμμα να διορίσει διοικητή σε δημόσιο Οργανισμό ή νοσοκομείο - ενώ επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν έχει κυβερνήσει, δεν έχει κάνει υποκλοπές και δεν έχει υποσχεθεί «σεισάχθεια». 

Επίσης, υποστήριξε ότι στα Τέμπη ξεγυμνώθηκε το «επιτελικό κράτος», ενώ κατηγόρησε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για «παιχνίδια» με την τηλεδιοίκηση στη Λάρισα.

«Πήγαν εκεί με κάμερες, ο ένας για να  πει ότι λειτουργούσε, ο άλλος ότι δεν λειτουργούσε», για να προσθέσει ότι  και τα δύο κόμματα, που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια «θα έπρεπε να ξέρουν ποια συμφέροντα δεν  επέτρεπαν την υλοποίηση της σύμβασης 717».

«Οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Μητσοτάκης και Τσίπρας λένε μεταξύ τους ότι ήταν κακοί κυβερνήτες και επικίνδυνοι. Εγώ συμφωνώ μαζί τους. Η νέα εποχή πρέπει να έχει προγραμματικές συνεργασίες και πρόσωπα που θα τις υλοποιήσουν. Απέναντί τους έχω ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Δεν έχω κυβερνήσει και δεν έχω καταστρέψει τη χώρα. Κάθε 15 ημέρες έχουμε και ένα σκάνδαλο της ΝΔ. Δεν θα είναι δική μου επιλογή. Προσπαθούν να με παρουσιάσουν ότι εγώ θα υποδείξω το πρόσωπο. Όχι. Θα πρέπει να συμφωνηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη, που πρωθυπουργός είναι ο αρχηγός του τρίτου κόμματος».

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών, είπε ότι «όποιος πάει τη χώρα σε ακυβερνησία, σε δεύτερες εκλογές, δεν θα έχει το ΠΑΣΟΚ στο πλευρό του».

Τι είπε για τον Ανδρέα Λοβέρδο 

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις και τις αντιδράσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Το άτομο που το είπε αυτό, έχει ήδη διαγραφεί στο παρελθόν. Όλοι λειτουργούμε με κανόνες και με βάση την προοπτική της παράταξης».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Σημαντική η επίσκεψη Μητσοτάκη για τη βελτίωση των σχέσεων των χωρών μας

Στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τον Έλληνα ...

Φόρτωση άρθρων...