Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ανοίγει η «ψαλίδα» στο 8,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και οι νέες αποκαλύψεις για αυτούς που τα «άρπαξαν» από τους Ρώσους

Παρασκήνιο

Σειρά δημοσκοπήσεων που θα δημοσιοποιηθούν τα ερχόμενα εικοσιτετράωρα, και οι οποίες «μέτρησαν» και τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στην Θεσσαλονίκη , δείχνουν περαιτέρω βελτίωση της Νέας Δημοκρατίας, στασιμότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και απειροελάχιστα οφέλη για το ΠΑΣΟΚ.
Με την διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων να κυμαίνεται στο 8,5%. 
Για αυτό λοιπόν φαίνεται πως οι «σύντροφοι» της Κουμουνδούρου, αποφάσισαν να αρχίσουν πάλι τα γνωστά… καουμποϊλίκια τους, στοχοποιώντας Δημοσκοπικές Εταιρείες με προφανή στόχο να απαξιώσουν τις μετρήσεις τους.
Είναι βαθιά νυχτωμένοι πάντως εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, και το 8,5% που σήμερα τους χωρίζει από την ΝΔ, αν συνεχίσουν έτσι, για πλάκα θα γράψει ξανά το ένα μπροστά…
  
@ Σφίγγει ο κλοιός για πολιτικά κόμματα αλλά και για Μέσα Ενημέρωσης  σε περισσότερες από 100 χώρες, την ίδια στιγμή που το State Department, την περασμένη Δευτέρα, με έγγραφο του περιέγραψε τις φερόμενες ρωσικές δραστηριότητες και πρότεινε μέτρα που μπορούν να λάβουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους για να τις αντιμετωπίσουν, συμπεριλαμβανομένων κυρώσεων, ταξιδιωτικών απαγορεύσεων ή απέλασης ύποπτων Ρώσων κατασκόπων που εμπλέκονται σε δραστηριότητες πολιτικής μυστικών χρηματοδοτήσεων.
Το έγγραφο, το οποίο οι αξιωματούχοι έδωσαν στους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι η ρωσική πολιτική χρηματοδοτήσεων μερικές φορές εποπτευόταν από Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους και νομοθέτες και υλοποιήθηκε από θεσμούς, όπως η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας. Κατονομάζονται, επίσης, Ρώσοι ολιγάρχες οι οποίοι συμμετείχαν σε «χρηματοδοτικά σχήματα», συμπεριλαμβανομένων των Yevgeniy Prigozhin και Aleksandr Babakov.
Αναμένουμε με πραγματικό ενδιαφέρον εάν τελικά και η Ελλάδα είναι σε περίοπτη θέση σε αυτή την λίστα, όπως πολλοί θεωρούν ως δεδομένο.

@ Την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ενεργοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Ο Πρωθυπουργός, πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήσεις με τους βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης, με τους οποίους συζητά την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, ανταλλάσσει απόψεις και τους παραθέτει τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί μέχρι τις κάλπες.    
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τη γνωστή, σταθερή επιχειρηματολογία του γ και συνιστά την προσοχή των γαλάζιων στελεχών σε «πιο σοβαρά» ζητήματα από την υπόθεση των υποκλοπών, όπως είναι η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια.  

@ Με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συναντάται κατ’ ιδίαν και ο νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και υφυπουργός Γιάννης Μπρατάκος, στο πλαίσιο της περαιτέρω γνωριμίας του με αυτούς. Μάλιστα την Τετάρτη το βράδυ  ο Μπρατάκος μαζί με τον γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη παρέθεσε δείπνο σε 17 υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ σε γνωστή ταβέρνα στο Παγκράτι.  
Βούληση του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος είναι «να μπουν εντονότερα στο παιχνίδι» και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, όπως συμβαίνει -σε άλλη διάσταση πάντως- και με τους υπουργούς, από τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε «περισσότερη πολιτική λειτουργία» από εδώ και στο εξής.

@ Κατόπιν επίμονων παρεμβάσεων του Νίκου Παππά, αλλά και εξαιτίας του «deal» που είχαν κάνει όταν είχε συμφωνηθεί η «μετεγγραφή» του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έχει λάβει τον τίτλο του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι αμελητέο, αφού είναι από τα ελάχιστα μη κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος που έχει έναν τίτλο ώστε να μπορεί να βγαίνει στα κανάλια για να εγγράφει υποθήκες ενόψει των επόμενων εκλογών. Όμως, ο Θεοχαρόπουλος, στην κομματική αργκό της Κουμουνδούρου, έχει και... άλλον τίτλο: αυτό του «ταξιθέτη», αφού πλέον η ΔΗΜΑΡ αποτελεί ένα κόμμα-κέλυφος που παρέχει μία μόνο «υπηρεσία» στον ΣΥΡΙΖΑ: μία αίθουσα για να... συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, αφού στην Κουμουνδούρου δεν υπάρχει κανένας χώρος που να χωράει σχεδόν 50 άτομα για να κουβεντιάσουν. Όταν, λοιπόν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκαλεί το συγκεκριμένο κομματικό όργανο, τότε το ραντεβού δίνεται στα –κατά τα λοιπά έρημα- γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου, που τούς χωράει όλους. 

@ Αυξημένες κατά 9,4% ήταν το β' τρίμηνο του 2022 οι τιμές των διαμερισμάτων για το σύνολο της χώρας σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδας.
Με βάση την παλαιότητα ακινήτου, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των τιμών των νέων διαμερισμάτων διαμορφώθηκε στο 10,5% και των παλαιών στο 8,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ. 
Με βάση τη γεωγραφική θέση, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των τιμών των διαμερισμάτων διαμορφώθηκε σε 10,9% στην Αθήνα, 10,4% στη Θεσσαλονίκη, 8,9% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 6,3% στις λοιπές περιοχές της χώρας.  
Αναλυτικά, με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα, εκτιμάται ότι το β΄ τρίμηνο του 2022 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο αυξημένες κατά 9,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.
Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, το α΄ τρίμηνο του 2022 η αντίστοιχη αύξηση διαμορφώθηκε στο 9,3%, ενώ για το σύνολο του 2021 οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 7,5%.  

@ Η έκρηξη των τιμών του αερίου (το οποίο μάλλον… δεν θα υπάρχει) αλλά και του ρεύματος, θα αναγκάσουν τον κόσμο να βγάλει τον φετινό χειμώνα με περισσότερα βαριά ρούχα και κουβέρτες! Η ραγδαία φτωχοποίηση και τμημάτων του πληθυσμού, θα φανεί πιο έντονα μέσα στους προσεχείς μήνες, καθώς τα νοικοκυριά δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις πιεστικές ανάγκες των λογαριασμών ενέργειας και αναγκαστικά θα περιοριστούν στις αγορές των βασικών προϊόντων. Οι επιδοτήσεις που θα δώσει η κυβέρνηση δεν αρκούν, προκειμένου τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις να πάρουν ανάσα. Ταυτόχρονα, τα σπίτια με τα σβησμένα φώτα και με τις λάμπες τύπου Led, για εξοικονόμηση ενέργειας, αναμένεται να αποτελέσουν τον κανόνα τον φετινό χειμώνα. Και όπως έχουν προειδοποιήσει πάρα πολλοί ειδικοί, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να ζήσουμε πολλούς... καυτούς χειμώνες, τα επόμενα χρόνια! Πάντως, όσοι χρησιμοποιήσουν ρεύμα, πρέπει να είναι έτοιμοι να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ το αέριο, μάλλον πρέπει να... διαγραφεί από το... μενού, για να μην υποστούν οι καταναλωτές... εγκεφαλικά.

@ Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει τη βράβευση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA. 
Η ΗΔΙΚΑ, εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βραβεύτηκε για την εφαρμογή MyHealth, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου για την Καινοτομία και την Τεχνολογία του WITSA.
Ειδικότερα, η διάκριση αφορά το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτόμες Λύσεις για την Υγεία» (Innovative Health Solutions) για τον Δημόσιο Τομέα. Το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα.
Η εφαρμογή MyHealth υλοποιήθηκε από την ΗΔΙΚΑ και τέθηκε σε λειτουργία τον Αύγουστο του 2021 με σκοπό να εξελιχθεί στον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας.
Μέσω της εφαρμογής οι πολίτες έχουν πρόσβαση στο ιστορικό ιατρικών συνταγών, παραπεμπτικών και βεβαιώσεων που έχουν εκδοθεί για τον ΑΜΚΑ τους.
Σταδιακά στην εφαρμογή θα προστίθενται και επιπλέον δεδομένα, ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σε όλα τους τα στοιχεία σε ένα σημείο, γρήγορα, εύκολα και αξιόπιστα. Μέχρι στιγμής, την εφαρμογή έχουν εγκαταστήσει στα κινητά τους τηλέφωνα περισσότεροι από 270.000 πολίτες.

@ Έτοιμο εντός του 2025 θα είναι το νέο τμήμα της Ολυμπίας Οδού Πάτρα-Πύργος, την τελετή έναρξης των εργασιών του οποίου πραγματοποίησε τον περασμένο Μάρτιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Το έργο αναμένεται να φέρει την Αθήνα κατά 40 λεπτά πιο κοντά στην πόλη που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς το ταξίδι από την πρωτεύουσα μέχρι τον Πύργο θα γίνεται πλέον σε 2 ώρες και 45 λεπτά. 
Ταυτόχρονα, το έργο αναμένεται να δώσει μία πολύ σημαντική αναπτυξιακή πνοή στην Δυτική Πελοπόννησο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου. 
Το ζήτημα της ασφάλειας των μετακινήσεων έχει τεθεί στην κορυφή των προτεραιοτήτων του έργου, καθώς χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο τμήμα Ελευσίνα-Πάτρα της Ολυμπίας Οδού τα τροχαία ατυχήματα έχουν μειωθεί κατά 93% τα τελευταία χρόνια.
To συνολικό σημερινό κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 331 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται σε συνδυασμό ιδιωτικών κεφαλαίων των μετόχων, τραπεζικών δανείων, ευρωπαϊκών κονδυλίων και συμβολή του ελληνικού Δημοσίου.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στίγκας για το «μπλόκο» στους «Σπαρτιάτες»: Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο; Δεν είμαι αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη

Το κόμμα των Σπαρτιατών δεν θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου και αυτό γιατί ο πραγματικός αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος θεωρείται ο καταδικασμ...

Κυβίστηση εξάδελφου Κασσελάκη για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα

Σε κωλοτούμπα για την τοποθέτησή του για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών μετά τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...

Φόρτωση άρθρων...