Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Αντεπίθεση διαρκείας θα σημάνει ο Κυριάκος Mητσοτάκης, η παγίδα Τσίπρα στον Ανδρουλάκη, το "Βήμα" και η "Καθημερινή"  

Παρασκήνιο

Σε πολιτική αντεπίθεση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας σε υψηλούς τόνους στην ΜΠΟΧΑ, την ΔΥΣΩΔΙΑ και την ΛΑΣΠΗ που επιλέγει ως μέθοδο πολιτικής αντιπαράθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας, γνωστότερος και ως ο «Βαξεβάνης της Βουλής».
Η πρώτη απάντηση Μητσοτάκη θα δοθεί σήμερα στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, τόσο απέναντι στον Τσίπρα όσο και στα επιχειρηματικά συμφέροντα που προσδοκούν να ποδηγετήσουν τις εξελίξεις.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα βρεθεί  στην Βουλή στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την απαγόρευση της πώλησης κακόβουλου λογισμικού και θα στείλει ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς… πάσα ενδιαφερόμενο. Και σε ότι έχει να κάνει με τις ημερομηνίες των εκλογών αλλά και στα διάφορα «περίεργα» σενάρια που κάποιοι κύκλοι απεργάζονται και ΔΕΝ έχουν μέσα στην πρωθυπουργική «εξίσωση» τον Κυριάκο Μητσοτάκη…    

@ Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει η στοχοποίηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ της εταιρείας, η οποία είχε αναπτύξει δραστηριότητες στην Ελλάδα με την πώληση παράνομου λογισμικού.
Η Κουμουνδούρου εγκαλεί την κυβέρνηση αλλά δεν αναφέρεται στις ευθύνες της κυβέρνησης Τσίπρα που είχε αναθέσει προμήθειες στην εν λόγω εταιρεία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε αναπτύξει σχέσεις διαπλοκής με στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα, μάλιστα ο γιός ενός υπουργού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτέλεσε και για ένα φεγγάρι στέλεχος της εταιρείας.
Για αυτά "τουμπεκί ψιλοκομμένο" ο ΣΥΡΙΖΑ. 

@ Προφανώς ο Ανδρουλάκης, έστω και μεγάλη καθυστέρηση, αντελήφθη ποιον τελικά ευνοεί το κλίμα σκανδαλολογίας και… υποκλοπολογίας και «σφυρίζει κλέφτικα» το τελευταίο διάστημα. 
Έτσι εκτός του ότι αποφάσισε να μην συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της PEGA όταν αυτή βρέθηκε στην Ελλάδα, οι τόνοι του στο θέμα των υποκλοπών θα κινούνται πλέον  αυστηρά σε θεσμικό επίπεδο. 
Παράλληλα την τελευταία στιγμή, κατάλαβε την παγίδα που πήγε να του στήσει ο Τσίπρας, και ΔΕΝ παρέστη (ευτυχώς για αυτόν) στην εκδήλωση των γνωστών ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΝΟΥΜΕΡΩΝ των πανεπιστημιακών εδράνων (Μαραντζίδης, Σωτηρέλης κλπ) που ζητούν παραίτηση Μητσοτάκη, αποφεύγοντας ένα επιζήμιο πολιτικό ενσταντανέ με τον Τσίπρα. 
Το πρόβλημα πάντως για αυτόν και το ΠΑΣΟΚ είναι, πως το άνοιγμα των Ασκών του Αιόλου με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών που ο ίδιος ξεκίνησε με τέτοια μανία, ευνοεί ξεκάθαρα την πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 
Και η πιθανότητα να μετατραπεί το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος σε (μονοψήφιο) κομπάρσο των εξελίξεων να είναι πλέον πολύ ισχυρή. Εάν ειδικά οι εκλογές γίνουν νωρίτερα…  

@ Σε ότι τώρα έχει να κάνει με τον Μαραντζίδη και τις... παπαριές που καθημερινά τσαμπουνά, υποχρεώθηκε μέχρι και η "Καθημερινή", στην οποία αρθρογραφεί τις Κυριακές, να διαχωρίσει την θέση της εφημερίδος με υστερόγραφο - κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά. 
Την ίδια στιγμή μόνο ΑΡΝΗΤΙΚΑ σχόλια προκαλεί στο Κεντρώο και Φιλελεύθερο αναγνωστικό κοινό, η πρωτοφανής επίθεση του "Βήματος" στην Κυβέρνηση. 
Εάν η εφημερίδα συνεχίσει σε αυτό το "βιολί", με ευθύνη του γνωστού για τις σχέσεις του με το "βαθύ σύστημα" του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Καρακούση, για τον οποίο όλη η πιάτσα γνωρίζει το μέγεθος της ΕΜΜΟΝΗΣ του με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, είναι βέβαιο πως η Alter Ego θα πληρώσει υψηλό κυκλοφοριακό "αντίτιμο".   

@ Στο μέτωπο των δημοσκοπήσεων τώρα, οι πρώτες μετρήσεις μετά τον νέο κύκλο της «υποκλοπολογίας» δείχνουν πως η ζημιά που μέχρι στιγμής έχει υποστεί η Νέα Δημοκρατία είναι ελεγχόμενη.
Όμως για πρώτη φορά φαίνεται η υπόθεση του Predator να «αγγίζει» δημοσκοπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη παρότι οι υποκλοπές για την πλειοψηφία της κοινής γνώμης αποτελούν ένα αδιάφορο γεγονός, έβδομο ή όγδοο στην ιεράρχηση των θεμάτων που την απασχολεί. 
Την όποια όμως κυβερνητική φθορά δεν φαίνεται να την καρπώνονται ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ αλλά οι ψήφοι αυτοί να μεταφέρονται στην γκρίζα – αντισυστημική  ζώνη.
Με ότι αυτό συνεπάγεται για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις δεύτερες κάλπες… 

@ Εντονοι προβληματισμοί εκφράστηκαν για τους όρους συγχώνευσης  με την Τράπεζα Χανίων στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  ανάμεσα στη διοίκηση της Παγκρήτιας και του Αλέξανδρου Εξάρχου της Thrivest Holdings, νέου πλειοψηφικού μετόχου. 
Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία Διοίκησης της Παγκρήτιας Τράπεζας στην Αθήνα, μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου Αντώνη Βαρθολομαίου και του Αλέξανδρου Εξάρχου της Thrivest Holdings, του νέου κύριου μετόχου, παρουσία νομικών συμβούλων και στελεχών από το οικονομικό επιτελείο της τράπεζας.
Δύο ήταν τα θέματα συζήτησης: η συμφωνία που είχε υπογράψει κατά το πρόσφατο παρελθόν η τράπεζα για τη συγχώνευση με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και η διαχείριση του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων με την QQuant.
Επίσης και για τη συμφωνία με την Qquant κρίθηκε επιβεβλημένη η επανεξέταση των όρων της, ώστε να διασφαλιστούν κατά το μέγιστο τα συμφέροντα της τράπεζας.

@ Σε απόγνωση βρίσκονται οι δανειολήπτες λόγω των απανωτών αυξήσεων επιτοκίων, ενώ την ίδια στιγμή επικρατεί οργή στους καταθέτες, οι οποίοι έχουν τις οικονομίες μιας ζωής στις τράπεζες, με μηδενικό επιτόκιο. Ο πληθωρισμός κινείται στο 10% και η αγοραστική δύναμη των πολιτών μειώνεται συνεχώς, ενώ χάνουν συνεχώς αξία και οι καταθέσεις στις τράπεζες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το επιτόκιο των προθεσμιακών καταθέσεων δεν ξεπερνάει το 0,11% και μόνο αν έχει κάποιος πολύ... χοντρά φράγκα, μπορεί να πετύχει επιτόκιο της τάξης του 1%. Σε σχέση με τα επιτόκια των δανείων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τραπέζης Ελλάδος για το Σεπτέμβριο, το μέσο επιτόκιο των νέων δανείων αυξήθηκε στο 4,60%, δηλαδή κινείται 46 φορές πάνω από το επιτόκιο μιας προθεσμιακής κατάθεσης. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι καταθέσεις αυξάνουν συνεχώς, έχοντας φτάσει στα επίπεδα των 180 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη χρηματοδότηση της οικονομίας. 

@ Το επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΗ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και εξαγορές σε Ρουμανία και Βουλγαρία. Με αφορμή τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, η διοίκηση της επιχείρησης ξεκαθάρισε προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τους επενδυτές, ότι δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια συμφωνία ή υπογραφή σχετικού μνημονίου κατανόησης. Σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο της ΔΕΗ στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου το 2021, έχει αναφερθεί ότι «η επιχείρηση διερευνά ενεργά ευκαιρίες οργανικής ανάπτυξης και εξαγορών στην Ελλάδα και σε αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης». Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕH εξετάζει επιλεγμένες πιθανές περιπτώσεις εξαγορών σε Ρουμανία και Βουλγαρία, χωρίς όμως να υπάρχει προς το παρόν κάποια συμφωνία ή η υπογραφή σχετικού μνημονίου κατανόησης. Το γεγονός ότι η διοίκηση της ΔΕΗ αναφέρει ότι «η επιχείρηση θα προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις στον κατάλληλο χρόνο», σημαίνει ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις, οι οποίες θα έχουν θετική κατάληξη, αλλά προς το παρόν, τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο. Αν σκεφτούμε τις ραγδαίες εξελίξεις στην αγορά της ενέργειας, τότε όλοι αντιλαμβανόμαστε, ότι «ψήνονται» σημαντικές συνεργασίες, οι οποίες θα... σκάσουν εν ευθέτω χρόνω. 

@ Παράταση στην έκπτωση για το πετρέλαιο θέρμανσης έως τις 15 Νοεμβρίου, αλλά και δωρεάν πετρέλαιο στα μεγαλύτερα παιδιατρικό νοσοκομεία της χώρας, ανακοίνωσε η διοίκηση της HELLENIQ ENERGY. Το πετρέλαιο θέρμανσης θα διατίθεται προς τις εταιρείες εμπορίας έως τη συγκεκριμένη ημερομηνία με έκπτωση 0,075 ευρώ ανά λίτρο μαζί με τον ΦΠΑ, ενώ έως τις 21 Νοεμβρίου θα ισχύει η επιπλέον έκπτωση 5% επί της τρέχουσας τιμής, σε επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ. Σημειώνεται ότι για ολόκληρη τη σαιζόν, ισχύουν οι 12 άτοκες δόσεις για πιστωτικές κάρτες όλων των Ελληνικών τραπεζών. Από την άλλη πλευρά, η δωρεά πετρελαίου θέρμανσης στα παιδιατρικά νοσοκομεία αφορά τις μονάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις του προέδρου Γιάννη Παπαθανασίου και του διευθύνοντος συμβούλου, Ανδρέα Σιάμισιη σε ειδική τελετή παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Την εικόνα της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσ...

Φόρτωση άρθρων...