Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Αντίστροφη μέτρηση για ΔΟΜΙΚΟ Ανασχηματισμό, επιβεβαίωσε τις φήμες η Intrakat και το big deal Μαρινάκη - Τσαμάζ

Παρασκήνιο

Συναγερμός έχει σημάνει σε υπουργικά γραφεία, αφού πολλοί κορυφαίοι υπουργοί θεωρούν πως η έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για ΔΟΜΙΚΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ έχει βάση και δεν είναι απλά δημοσιογραφική παραφιλολογία. 
Το πιο «επικίνδυνο» timing για να καταλήξει στις όποιες επιλογές του ο πρωθυπουργός είναι κατά την διάρκεια της πολύωρης επιστροφής του από το ταξίδι στις ΗΠΑ εκεί προς την Τετάρτη - Πέμπτη. Αν και όσοι γνωρίζουν τον Μητσοτάκη θεωρούν βέβαιο, πως εφόσον έχει ΗΔΗ αποφασίσει να προχωρήσει, έχει καταλήξει και στα βασικά πρόσωπα που θα μπουν (αλλά και θα βγουν) από την Κυβέρνηση. Ενώ είναι ξεκάθαρο πως εάν τελικά υπάρξουν κυβερνητικές αλλαγές, οι κάλπες ΟΡΙΣΤΙΚΑ μετατίθενται για την Άνοιξη του 2023.       

@ Big deal Cosmote και Ολυμπιακού, αφού μετά από μαραθώνιες και σκληρές διαπραγματεύσεις , στις οποίες συμμετείχαν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Μιχάλης Τσαμάζ, επήλθε τριετής συμφωνία με αρκετά μάλιστα υψηλό τίμημα - ξεπέρασε ακούγεται τα 50 εκατ. ευρώ- για τα δικαιώματα μετάδοσης των παιχνιδιών του Ολυμπιακού μέσα από την πλατφόρμα της Cosmote.  
Παράλληλα αποφασίσθηκε να υπάρξουν περαιτέρω τηλεοπτικές συνέργειες μεταξύ Cosmote και Alter Ego, που να μην αφορούν αυστηρά και μόνο αθλητικό περιεχόμενο, ενώ συζητήθηκαν και τα διαφημιστικά πακέτα της Cosmote προς τα media του Ομίλου Μαρινάκη.             
Υπενθυμίζεται πως εκτός από τον Ολυμπιακό, η Cosmote έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΟΦΗ , Απόλλωνα Σμύρνης, Βόλο Ιωνικό, Λαμία και Παναιτωλικό, ενώ έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για το Κύπελλο Ελλάδας Ποδοσφαίρου, για δωδέκατη συνεχή χρονιά, από την 5η φάση μέχρι και τον μεγάλο τελικό.

@ Χθες το πρωί τα γράφαμε για την Intrakat και τα «μυστήρια» της (δες εδώ) και πριν ο αλέκτωρ φωνήσαι, πρωί – πρωί με την δροσούλα, η εταιρεία της οικογένειας Κόκκαλη προχώρησε σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία για συμφωνία της με επενδυτές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση  της Intrakat,  «σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων του τύπου, σχετικά με τη συνεργασία της με διάφορους στρατηγικούς επενδυτές, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός της ο οποίος έχει ανακοινωθεί και υλοποιείται ήδη από το 2021 περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της με ίδια κεφαλαία, μόχλευση δανειακών, αλλά και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς κεφαλαιουχικούς επενδυτές. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία είναι σε επαφή με διεθνή επενδυτικά κεφάλαια για την από κοινού ανάπτυξη (co-development) του ενεργειακού χαρτοφυλακίου της»
Τώρα εάν αυτή η «από κοινού ανάπτυξη (co-development)» αφορά τον Σταθόπουλο της «ΒC Partners» και την Intrakat – S.Energy ή κάτι ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ η… νεκροψία θα δείξει.

@ Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ένας ευγενικός άνθρωπος –κι αυτό το συνομολογούν ακόμη κι όσοι έχουν αντιπαρατεθεί μαζί του, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μεν ισχυρές απόψεις, αλλά τις υπερασπίζεται με επιχειρήματα και με σεβασμό στο συνομιλητή του. Όσο, λοιπόν, κι αν στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου συζητήθηκε –σε πολύ κλειστό κύκλο, προφανώς- το γεγονός ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με την Έφη Αχτσιόγλου «έπεσαν πάνω» στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανήμερα την Πρωτομαγιά και ότι ο Ανδρουλάκης ήταν πολύ ευγενικός, ουδείς έχει αυταπάτες πως αυτή η ευγένεια δείχνει κάτι για τα πολιτικά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το ζεύγος Τζανακόπουλου-Αχτσιόγλου συνέπεσαν σε διπλανά τραπέζια σε μία ταβέρνα στη Χαμολιά και, παρότι τα χαμόγελα περίσσεψαν, πέραν αυτών... ουδέν. Άλλωστε, με μία ατάκα του, σχεδόν το υπονόησε ο Ανδρουλάκης στους συνομιλητές του –κάτι του στιλ «προφανώς και μπορούμε να λέμε μία καλημέρα, παρά τις διαφορές μας». Και ο νοών, νοείτω.

@ Ολίγον εκνευρισμένος μαθαίνουμε ότι είναι ο  Γιώργος Κύρτσος ο οποίος είδε την πόρτα της εξόδου από τη ΝΔ.
Ο λόγος είναι όχι τόσο γιατί δεν θα μείνει στις Βρυξέλλες, αλλά γιατί αντιλαμβάνεται καθημερινά ότι δεν θα αργήσει η ημέρα που θα επιστρέψει στη δημοσιογραφία, καθώς δεν έχει μέλλον στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Επιπλέον έχει αποκτήσει και νέου τύπου προβλήματα, από την αποπομπή του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Έτσι χάνει μια σειρά από ζηλευτά προνόμια όπως είναι η χρηματοδότηση ταξιδιών σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, η χρηματοδότηση μηνυμάτων μέσα από τα social media κ.α.
Τελικά έχει κόστος η «επανάσταση» και ως παλιός κομμουνιστής ο Κύρτσος προφανώς και το γνωρίζει .

@ Στα ύψη έφθασε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια της χώρας το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2022 με τον συνολικό αριθμό των διακινηθέντων επιβατών να φθάνει τα 8,1 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 383% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 οπότε είχαν διακινηθεί 1,7 εκατ. επιβάτες.
Όσον αφορά τις πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ανήλθαν στις 89.690, από τις οποίες 50.059 ήταν εσωτερικού και 39.631 εξωτερικού, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 103%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 όταν είχαν πραγματοποιηθεί 44.185 πτήσεις.

@ Επιτέλους και μια θετική είδηση μέσα στην «μαυρίλα» των οικονομικών των τελευταίων εβδομάδων:  Ρεκόρ εικοσαετίας παρουσίασε το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης τον Απρίλιο σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», ενώ κατά το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου σημειώθηκε η τρίτη καλύτερη επίδοση από το 2001 και μετά, παρ’ ότι οι δύο πρώτοι μήνες του έτους επηρεάστηκαν από τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό.
Ειδικότερα κατά τον περασμένο μήνα οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 297.918 και οι αποχωρήσεις σε 173.553 (83.550 οικειοθελείς αποχωρήσεις και 90.003 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου) με αποτέλεσμα το ισοζύγιο του Απριλίου να είναι θετικό κατά 124.365 θέσεις εργασίας.
Ανά ειδικότητα, οι καλύτερες επιδόσεις σημειώθηκαν στα επαγγέλματα: σερβιτόροι, μάγειροι, καμαριέρες, υπάλληλοι υποδοχής και ενημέρωσης πελατών, πωλητές και ταμίες εμπορικών επιχειρήσεων ενώ οι Περιφέρειες με το καλύτερο ισοζύγιο προσλήψεων / αποχωρήσεων είναι το Νότιο Αιγαίο (41.314 θέσεις), η Κρήτη (30.228 θέσεις) και το Ιόνιο (14.364 θέσεις).

@ Με αγωνία περιμένουν χιλιάδες άνεργοι την υλοποίηση της περιβόητης εξαγγελίας της κυβέρνησης για την επιδότηση ανέργων και κατάρτιση εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Η κυβέρνηση έχει στη διάθεση της πόρους, ύψους 1 δισ. ευρώ για την κατάρτιση 500.000 ανέργων και εργαζομένων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες μέχρι το 2025, ενώ άλλα 140 εκατ. ευρώ προορίζονται για την παροχή προγραμμάτων κατάρτισης μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, έως το ίδιο έτος, με ωφελούμενους 78.000 ανέργους. Επιπλέον, θα διατεθούν 143 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών των Επαγγελματικών Σχολών της Δ.ΥΠ.Α. εκ των οποίων τα 108 εκατ. ευρώ για τη λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση των 37 Επαγγελματικών Σχολών. Παράλληλα, πρόσθετες πιστώσεις, σε μεγάλη κλίμακα, θα προβλεφθούν και στο νέο ΕΣΠΑ. Προ ημερών, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, επισκέφθηκαν την Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας στο Αιγάλεω, για να μας... υπενθυμίσουν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Ελπίζουμε ότι θα γίνουν πράξη το συντομότερο δυνατό... 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

«Καρφιά» Αντώναρου κατά Γιώργου Τσίπρα: «Δεν χρειαζόμαστε νέους Κατρούγκαλους»

«Σε μια κορυφαία εκλογική αναμέτρηση ένα μεγάλο κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πάει -και πρέπει να πάει- με μια γραμμή κι ενιαίο λόγο. Όσοι θέλουν να παίξουν τον δικό τους ταμπουρά, αυτο...

Παπανώτας: Ανήθικο που με απέπεμψαν ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ - Αυτοί που υπερασπιζόμουν δημόσια, μου έσκαβαν τον λάκκο

Νέες αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Παπανώτας μετά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος με απόφαση Κασσελάκη. Ο...

Φόρτωση άρθρων...