Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Απάντηση Γεωργιάδη σε δημοσίευμα για τιμητική ιθαγένεια σε επιχειρηματία

Απάντηση σε δημοσίευμα για την απονομή τιμητικής ιθαγένειας στον επιχειρηματία Ουαλίντ Αμπού Σουντ, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τονίζει ο υπουργός, «ο Ουαλίντ Αμπού Σουντ είναι μεγάλος υποστηρικτής της Ελλάδας και διατηρεί επαφές σε υψηλό επίπεδο με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, βοήθησε και αυτός να αλλάξει ο τουρισμός στην Αθήνα και εξακολουθεί να επενδύσει στην Ελλάδα». Και ξεκαθαρίζει ότι δεν προκύπτει καμία σχέση του ούτε με τον πρόεδρο Πούτιν ούτε με τον πρόεδρο Ερντογάν.

Η δήλωση Αδ. Γεωργιάδη

«Σε απάντηση συκοφαντικού δημοσιεύματος του σημερινού φύλλου του «Documento» για την απονομή τιμητικής ιθαγένειας στον επιχειρηματία, Ουαλίντ Αμπου Σουντ, οφείλω να επισημάνω τα εξής:

O πατέρας του κυρίου Ουαλίντ Αμπού Σουντ είναι ο δημιουργός του πρώτου κρατικού ταμείου στον κόσμο (Kuwait Investment Authority), ενώ βοήθησε και στη δημιουργία του Abu Dhabi Fund (Abu Dhabi Investment Authority).

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι κάποια από τα σημαντικότερα έργα του σε όλο τον κόσμο είναι:

Το CitiGroup Τower (η μεγαλύτερη επένδυση σε ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο) αξίας άνω του 1 δισ. GBP

Το Squaire Building στη Φρανκφούρτη Γερμανία (το μεγαλύτερο κτίριο στη Γερμανία) αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ.

Το Verizon Media California, αξίας σχεδόν 1 δισ. USD

Το ξενοδοχείο Astir Palace, η μεγαλύτερη ξένη επένδυση στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης, ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ουαλίντ Αμπού Σουντ στήριξε την Ελλάδα όταν η Ελλάδα το χρειαζόταν περισσότερο. Όταν οι περισσότεροι προσπαθούσαν να απεμπλακούν οικονομικά από την Ελλάδα, εκείνος ξεκίνησε να επενδύει στην Ελλάδα.

Λόγω των capital controls, του προτάθηκαν διευκολύνσεις από τραπεζικά ιδρύματα, που θα του απέφεραν πρόσθετο ποσό της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ίδιος όμως αρνήθηκε γιατί ήθελε να βοηθήσει την Ελλάδα και τα χρήματα να μπουν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα τη στιγμή που τα χρειαζόμασταν περισσότερο.

Είναι μεγάλος υποστηρικτής της Ελλάδας και διατηρεί επαφές σε υψηλό επίπεδο με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Πλήρωσε το υψηλότερο τίμημα για το Astir Palace, καταβάλλοντας 100 εκατομμύρια περισσότερα από τον δεύτερο ενδιαφερόμενο. Πήρε ένα μεγάλο ρίσκο αλλά το έκανε για να βοηθήσει την Ελλάδα να ξανασταθεί στα πόδια της μετά τη δύσκολη δεκαετία που πέρασε. Συνέβαλε και αυτός να γίνουν τάση οι διεθνείς επενδύσεις στη χώρα μας και να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά του.

Βοήθησε και αυτός να αλλάξει ο τουρισμός στην Αθήνα καθώς πλέον την επισκέπτονται για τις διακοπές τους πολλοί δισεκατομμυριούχοι και celebrities από όλο τον κόσμο. Η μαρίνα του Astir Palace αποτελεί βάση για τους πελάτες με mega yachts που έρχονται από τη μαρίνα του Μονακό.

Εξακολουθεί να επενδύει στην Ελλάδα, αφού αυτή τη στιγμή χτίζει ένα κορυφαίο ξενοδοχείο στη Μύκονο και άλλη μία μεγάλη επενδυτική του πρόταση αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Δεν προκύπτει καμία σχέση του ούτε με τον πρόεδρο Πούτιν ούτε με τον πρόεδρο Ερντογάν και χαίρει απολύτου σεβασμού στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα. Στα πλαίσια του νόμου που προβλέπεται για την απόδοση τιμητικής ιθαγένειας για σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας, ως αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έδωσα συστατική επιστολή και ο Υπουργός Εσωτερικών του παρείχε την ελληνική ιθαγένεια.

Δυστυχώς, ο κ. Ουαλίντ δεν σκέφτηκε να δώσει και αυτός μερικά εκατομμύρια για να βοηθήσει στην έκδοση του «Documento» ή για να αγοράσει τηλεοπτικό σταθμό ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην περίπτωση αυτή είναι βέβαιο ότι και ο κύριος Βαξεβάνης θα ζητούσε την απόδοση τιμητικής ιθαγένειας σε αυτόν.

Εμείς μένουμε προσηλωμένοι στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Η μεγάλη αύξηση στις επενδύσεις (συν 38% από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ) επί της θητείας της παρούσης κυβερνήσεως οφείλεται στη σχέση εμπιστοσύνης που χτίζουμε με τους επενδυτές που τιμούν τη χώρα μας. Και αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραλήρημα Τσαβούσογλου: «Τα νότια σύνορα Ευρώπης και ΝΑΤΟ αρχίζουν από την Τουρκία, όχι από την Ελλάδα»

Σε νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι τα νοτιότερα σύνορα της Ευρώπης δεν ξεκινούν με τ...

Νέα πρόκληση Ακάρ: «Μην πετάτε στον αέρα από τα λόγια τρίτων – Μαζέψτε τα μυαλά σας»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος πολιτικός και στρατιωτικός κάλεσε την Ελλάδα «να μην παίρνει αέρ...

Μάντζος: «Η Κυβέρνηση χαϊδεύει τους ισχυρούς και δίνει επιδόματα φιλανθρωπίας στους αδύναμους»

Αιχμές κατά της Κυβέρνησης άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του Open TV με τους δημοσιογράφους Ευλαμπία Ρέβη και Γιώ...

Φόρτωση άρθρων...