Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Απελευθερώνεται το ρωσικό τάνκερ που δεσμεύτηκε στην Κάρυστο

Παρασκήνιο

Απελευθερώνεται το ρωσικό τάνκερ που δεσμεύτηκε στην Κάρυστο. Θα αποδεσμευτεί το ρωσικό δεξαμενόπλοιο «Pegas» που δεσμεύτηκε από τις ελληνικές Αρχές στα ανοιχτά της Εύβοιας κοντά στην Κάρυστο, σύμφωνα με όσα είπε κυβερνητική πηγή στο Reuters.

Η αποδέσμευση του ρωσικού εμπορικού πλοίου αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδας. 

Οι ελληνικές Αρχές είχαν ανακοινώσει την Τρίτη ότι το «Pegas» υπό ρωσική σημαία, με 19 ρωσικά μέλη πληρώματος, δεσμεύτηκε κοντά στην Κάρυστο, στη νότια ακτή της Εύβοιας, στο πλαίσιο των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η ακτοφυλακή έλαβε εντολή από την αρχή κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες να απελευθερώσει το σκάφος», είπε η πηγή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το φορτίο πετρελαίου του πλοίου δεν είχε κατασχεθεί, είπε η ακτοφυλακή. Το «Pegas», το οποίο μετονομάστηκε σε «Lana» τον Μάρτιο, είχε αναφέρει νωρίτερα μηχανική βλάβη. 

Κατευθυνόταν προς τη νότια χερσόνησο της Πελοποννήσου για να εκφορτώσει το φορτίο του σε άλλο δεξαμενόπλοιο, αλλά η θαλασσοταραχή το ανάγκασε να δέσει λίγο έξω από την Κάρυστο όπου κατασχέθηκε. Το σκάφος διαχειρίζεται η εταιρεία Transmorflot με έδρα τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παπανώτας: Ανήθικο που με απέπεμψαν ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ - Αυτοί που υπερασπιζόμουν δημόσια, μου έσκαβαν τον λάκκο

Νέες αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Παπανώτας μετά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος με απόφαση Κασσελάκη. Ο...

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Την εικόνα της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσ...

Φόρτωση άρθρων...