Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Αποκάλυψη - βόμβα από το “Πρώτο Θέμα” για τον Γιώργο Κύρτσο: Ο Άρειος Πάγος ζητά την άρση ασυλίας του για χρέη προς το δημόσιο

Αφορά σε δίωδη κακουργηματικού χαρακτήρα εναντίον του ευρωβουλευτή για την οποία μπορεί να επιβληθεί ποινή φυλάκιση τριών ετών - Είχε μπει και στις 120 δόσεις το 2018 και δεν τις πλήρωσε

Παρασκήνιο

Την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου ζητά η εισαγγελία του Αρείου Πάγου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” το αίτημα άρσης αφορά χρέη ύψους 459.000 ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο και ουσιαστικά αποτελεί τη δεύτερη σχετική παρέμβαση αφού και το 2018 είχε τεθεί ανάλογο αίτημα αλλά ο και τότε ευρωβουλευτής είχε προχωρήσει σε ρύθμιση.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ της εφημερίδας το αίτημα της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προς το Ευρωκοινοβούλιο φέρει ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2023 ,απευθύνεται στην πρόεδρό του και η «άρση της ασυλίας ζητείται προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον ευρωβουλευτή».

Μάλιστα σημειώνει πως η υπόθεση αφορά χρέη ύψους 459.918,18 ευρώ προς το Δημόσιο και  προέρχονται από την εκδοτική επιχείρηση Free Sunday την οποία ίδρυσε και διηύθυνε ο Γιώργος Κύρτσος και στη συνέχεια ο γιος του Χρήστος.

καρτα1

Το επίσημο αίτημα της εισαγγελίας, που αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», υπογράφεται από τον αντιεισαγγελέα του Ανώτατου δικαστηρίου Γεώργιο Σκιαδαρέση και υποβάλλεται με βάση τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Με αυτό διαβιβάζεται η ποινική δικογραφία από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών με την οποία ζητείται η άρση ασυλίας προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο.

καρτα2

Η δέ ποινική δίωξη σε βάρος του είναι κακουργηματικού χαρακτήρα για την οποία μπορεί να επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών τουλάχιστον ετών καθώς το χρέος υπερβαίνει τις  200.000 ευρώ.

Η άρση ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου για την ίδια υπόθεση είχε εγκριθεί και στις 2 Οκτωβρίου 2018 από το Ευρωκοινοβούλιο ύστερα από αντίστοιχο αίτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου..

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ακόμη ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ζητείται η άρση ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου γι αυτή την υπόθεση. Το ίδιο συνέβη και προ πενταετίας αλλά τότε όπως όλα δείχνουν τη γλίτωσε καθώς έσπευσε να υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης». Το δέ αίτημα άρσης της ασυλίας είχε γίνει αποδεκτό από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο»

Οπως είχε δηλώσει τότε ο Γ Κύρτσος ψήφισε και ο ίδιος υπέρ της άρσης της ασυλίας του ως θέση αρχής
προσθέτοντας παράλληλα ότι πρέπει να φτάσουμε και σε έναν διακανονισμό.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα σημειώνεται ακόμη πως ο Γιώργος Κύρτσος αντιμετωπίζει και ζητήματα με τράπεζα η οποία έχει προχωρήσει σε πλειστηριασμούς ακινήτων ιδιοκτησίας τους.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Κωνσταντοπούλου ανέβηκε να μιλήσει στο βήμα της Βουλής με ένα «βουνό» από έγγραφα (Photos)

Με ένα «βουνό» από έγγραφα εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την ομιλία της επί της πρότασης δυσπιστίας. H επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας χρειάστηκε τη ...

Επιμένει ο Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα

Σε επανάληψη της δήλωσής του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι «ευ...

Η υπονόμευση της κυβέρνησης και το κόστος για την οικονομία σε περίπτωση εκλογών

Η υπονόμευση της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη αποτελεί... μονόδρομο για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία, αδιαφορούν για το γεγονός ότι ο διεθνής παράγοντας νιώθει ασφάλεια ...

Φόρτωση άρθρων...