Κυριακή
25 Φεβρουαρίου 2024

Αποστολάκης: Δεν προλαβαίνουμε συνέδριο τον Νοέμβριο

«Χρειάζεται χρόνος και κινήσεις με τη σειρά που πρέπει. Απαιτείται προετοιμασία. Το να επικαλούμαστε το συνέδριο ως σημειο αντιπαράθεσης δεν έχει νόημα. Ο Κασσελάκης δεν φοβάται τις διαδικασίες», επισήμανε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ αναφορικά  με το γιατί δεν έχει ξεκινήσει από το νέο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, διάλογος στα όργανα του κόμματος για τη σύγκληση οργάνων και συνεδρίου.

«Θεωρώ ότι το συνέδριο πρέπει να γίνει όταν είναι έτοιμο το κόμμα να το κάνει, όχι όταν για λόγους σκοπιμότητας θέλει κάποιος να το κάνει τώρα (…) Θεωρώ πάντως ότι τον Νοέμβριο δεν προλαβαίνουμε συνέδριο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Όσον αφορά τα όσα είπε νωρίτερα της Δευτέρα ο  Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του σημείωσε ότι «να σεβόμαστε την ιστορία του Αλέξη Τσίπρα και να μην τον χρεώνουμε με πράγματα που δεν έχουν αξία. Να μην τον χρεώνουμε με πράγματα τα οποία δεν έχουν καμία αξία και δεν είναι έτσι όπως τα λέμε – όταν θέλουμε κάτι να λέμε θα βρούμε, θα βρίσκουμε διάφορα. Δεν βοηθάει αυτό το πράγμα. Δεν νομίζω ότι ό,τι έχει γίνει οφείλεται στο ότι ο Τσίπρας άφησε να εκτεθεί το σύστημα.

Εγώ από ότι ξέρω ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ελπίδες και προώθησε όλες τις υποψηφιότητες. Σε κανένα δεν είπε όχι. Όλους τους στήριξε και κράτησε μια αρκετά ουδέτερη στάση, για να μην πω τελείως ουδέτερη στάση, οπότε δεν θα έπρεπε να τον χρεώνουμε για το τώρα».

Για το αν φοβάται διάσπαση του κόμματος, τόνισε ότι «έχω ξαναπεί ότι αυτό δεν είναι κάτι που συζητιέται αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή ο στόχος είναι το κόμμα να ενωθεί, να μπορέσει να αρχίσει να κάνει παραγωγή πολιτικής, να μπορεί να συμπεριφερθεί σαν ένα κόμμα που έχει μια συγκεκριμένη ιδεολογική ταυτότητα.

Κανείς δεν περισσεύει, έχουμε πει. Ωστόσο, θεωρώ ότι έχει μια φυσιολογική υπόσταση, ένα κομμάτι από τις αντιδράσεις. Αυτό όμως έχει αρχίσει να ξεπερνάει το φυσιολογικό. Θεωρώ ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να είμαστε πιο ψύχραιμοι, πιο ώριμοι. Δεν είμαστε ένα διαφορετικό κόμμα, ένα κόμμα είμαστε και πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να λειτουργήσει το κόμμα και να προκύψουν αποτελέσματα».

Για την πορεία του κόμματος στις δημοσκοπήσεις μετά την εκλογή νέου αρχηγού, είπε: «Θα μπορούσαμε να πάρουμε σοβαρά τις αποδόσεις και τα μεγέθη των δημοσκοπήσεων. Αυτή τη στιγμή το κόμμα είναι σωστό στο να πατήσει τα πόδια του, στο να απαριθμήσει τα αρχικά στοιχεία που πρέπει να ρυθμιστούν (…)».

Για την στόχευση του ταξιδιού του Στ. Κασσελάκη στην Κύπρο, εξήγησε: «Ο στόχος είναι να ενημερωθεί απευθείας από την Κύπρο, να κουβεντιάσει τα θέματα που υπάρχουν με τους αντίστοιχους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της Κύπρου, με τον κ. Χριστοδουλίδη, να δει από κοντά όλη αυτή την ιστορία που πρέπει να δούμε, να επισκεφθεί τους χώρους, τους ιερούς και τους συμβολικούς της Κύπρου. Μάλιστα εκτιμώ ότι και ο ίδιος θεωρεί ότι τα ταξίδια του καλώς ξεκινάνε από την Κύπρο. Η Κύπρος είναι εδώ το πολύ σημαντικό».

Για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο ο Νίκος Κοτζιάς που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών στις κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, πλαισιώνοντας τον πρόεδρο, σημείωσε: «Δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι όλα είναι ανοιχτά. Γιατί όχι;».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο βαθύπλουτος Κασσελάκης παραδέχεται ότι είναι ιδιοκτήτης αλλοδαπής εταιρείας: «Αν απαγορεύεται, θα τα πουλήσω όλα»

Σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας news247.gr απάντησε με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, το οποίο τον έφερε ως ιδιοκτήτη και νόμιμο εκπρόσωπος της εταιρείας Osios LLC, με έδρα τις ...

Πυρά Κ. Αρβανίτη κατά Π. Παππά: Όσοι θέλουν Κεντροαριστερά να πάνε στον κ. Ανδρουλάκη

«Τι ωραία που τα είπε ο σύντροφος ο Παππάς, τι ωραία. Όμως να σου θυμίσω, σύντροφε, ότι η άποψη του κόμματος είναι όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οπότε οι προσωπικές ατζέντες τέλος...

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Διονύσης Τεμπονέρας: «Για το κοινό καλό κάνουμε πίσω»

«Δεν διεκδικήσαμε καρέκλες και οφίτσια, δίνουμε τις μάχες με ανιδιοτέλεια. Το "εγώ" το προσφέρουμε στο "εμείς"» ξεκαθάρισε ο Διονύσης Τεμπονέρας μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στ...

Φόρτωση άρθρων...