Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Αποσυσπείρωση για τον ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία προς τις κάλπες

Παρασκήνιο

Αντιμέτωπος με το σύνδρομο της αποσυσπείρωσης βρίσκεται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ. Το παράδοξο είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο δεν εισπράττει το παραμικρό από τη φθορά της κυβέρνησης αλλά εμφανίζει και απώλειες προς τα Αριστερά του με ένα μικρό αλλά κρίσιμο ποσοστό ψηφοφόρων του να κατευθύνεται στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη και στο ΚΚΕ.

Όταν παραμονές εκλογών ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζει κάμψη των ποσοστών του, τότε την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης θα βρεθεί αντιμέτωπο με πολυεπίπεδη κρίση.

Οι επικοινωνιολόγοι εκτιμούν με βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει υπαρξιακά προβλήματα, γιατί απέτυχε να αξιοποιήσει τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Αυτό σημαίνει ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με περαιτέρω συρρίκνωση και σε συνδυασμό με την κρίση στρατηγικής δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να είναι ραγδαίες.

Ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία καταφέρει να αποφύγει τη διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα παραμένει ένα κόμμα χωρίς προοπτική με τους ψηφοφόρους να αναζητήσουν νέα πολιτική στέγη.

Όλα δείχνουν ότι η αντίστροφη μέτρηση για τον ΣΥΡΙΖΑ που μεγαλούργησε τη σκοτεινή εποχή των μνημονίων έχοντας ανάγει σε δόγμα το ψέμα, τη συκοφαντία και τις υποσχέσεις, εξαπατώντας στην κυριολεξία τον κόσμο αρχίζει αμέσως μετά τις Εκλογές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βρήκε ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ: Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη - Τι άλλο μένει να δούμε

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταχθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει κεντ...

Φόρτωση άρθρων...