Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ασημακοπούλου: «Η Ελλάδα είναι Δημοκρατία και οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιος θα την κυβερνήσει»

Παρασκήνιο

Ηχηρή τοποθέτηση για το υποτιθέμενο σκάνδαλο των υποκλοπών έκανε, από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, στο πλαίσιο της συζήτησης για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Η κα Ασημακοπούλου στην τοποθέτησή της τόνισε ότι το κεντρικό θέμα της συγκεκριμένης συζήτησης είναι «γιατί» αυτή γίνεται. Ειδικότερα, έθεσε τα εξής ερωτήματα: «Γιατί το S&D επιμένει να συζητήσουμε, ξανά, τις υποκλοπές σε αυτήν την Αίθουσα, μετά από παραιτήσεις, μια εξεταστική επιτροπή στο ελληνικό Κοινοβούλιο, μια αποστολή της PEGA, όταν η Ελλάδα έχει τον αυστηρότερο νόμο σε όλη την Ευρώπη, για την απαγόρευση του κακόβουλου λογισμικού, και όταν εκκρεμεί το ζήτημα στην ελληνική δικαιοσύνη; Γιατί συζητάμε για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, όταν ο Δείκτης Δημοκρατίας του Economist Intelligence Unit δείχνει μια από τις υψηλότερες αυξήσεις στην κατάταξη για την Ελλάδα, σε αντίθεση με έναν σαφώς ανακριβή δείκτη, που κατατάσσει την Ελλάδα κάτω από την Μπουρκίνα Φάσο; Γιατί η Ελλάδα συστηματικά συκοφαντείται σε αυτό το Σώμα από μια à la carte κεντροαριστερή πλειοψηφία, που διαδίδει ψέματα για δήθεν επαναπροωθήσεις και νεκρά παιδάκια; Γιατί το προσχέδιο έκθεσης της PEGA βασίζεται σε ατεκμηρίωτα δημοσιεύματα του ελληνικού αντιπολιτευτικού τύπου, γεγονός που από μόνο του αποδεικνύει ότι η ελευθεροτυπία στην Ελλάδα καλά κρατεί;».

Καταλήγοντας, η Ευρωβουλευτής είπε χαρακτηριστικά: «η αλήθεια είναι ότι δεν βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να συζητήσουμε για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε εδώ, επειδή το S&D και η Αριστερά επιθυμούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Η Ελλάδα είναι Δημοκρατία και οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες θα αποφασίσουν ποιος θα την κυβερνήσει».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

Φόρτωση άρθρων...