Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Bαξεβάνης, Πολάκης σέρνουν το «κάρο» του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζεται (;) γαλάζια «αντεπίθεση» με ΣΥΡΙΖΑΙΚΑ σκάνδαλα, φόβοι για επεισόδια στην πορεία της 9η Νοεμβρίου

Παρασκήνιο

Ο κύβος φαίνεται πως ερρίφθη στην Κουμουνδούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίξει τα ρέστα του, ανοίγοντας το καπάκι του υπονόμου και «όποιον πάρει ο Χάρος…»
Σημαιοφόροι της απόπειρας μετατροπής της πολιτικής ζωής σε ΒΟΥΡΚΟ μέχρι τις εκλογές το… συμπαθές και τόσο… αγαπητό από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης δίδυμο Βαξεβάνη – Πολάκη, που πήραν το πράσινο φως προσωπικά από τον Τσίπρα.
Χέρι – χέρι σε αυτή την προσπάθεια, και τα γνωστά ΣΥΡΙΖΑΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ του  twitter με τους δεκάδες ψεύτικους λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που θα αποτελέσουν την «γραμμή πυρός» των Πουαρώ της Κουμουνδούρου, και θα μας… φλομώσουν το επόμενο διάστημα με «αποκαλύψεις».
Αν πάντως οι «αποκαλύψεις» είναι του… επιπέδου «παρακολούθηση του κινητού του Λάκη Λαζόπουλου» έχει να πέσει το γέλιο της… αρκούδας τους επόμενους μήνες. 
        
@ Την ίδια στιγμή όπως μαθαίνουμε για πρώτη φορά σκέφτονται ΣΟΒΑΡΑ στην Νέα Δημοκρατία, να «απαντήσουν» με ΧΑΡΤΙΑ και ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ (και όχι με… μαϊμουδιές τύπου ΣΥΡΙΖΑ) βγάζοντας στην φόρα, τα ΕΡΓΑ και τις ΗΜΕΡΕΣ διαφόρων ΣΥΡΙΖΑΪΚΩΝ «μπουμπουκιών» και τα βρόμικα νταραβέρια τους κατά την αλήστου μνήμης διακυβέρνησης της χώρας από το ΤΣΙΡΚΟ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 
Και παρότι η ΑΠΕΧΘΕΙΑ προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τέτοιου είδους πολιτική αντιπαράθεση είναι δεδομένη, δεν θα πρέπει να θεωρείται διόλου απίθανο τελικά ο πρωθυπουργός να αναθεωρήσει…

@ Συναγερμός έχει σημάνει όπως μαθαίνουμε στις αρχές Ασφαλείας, αφού υπάρχει η εικόνα πως ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ομάδες πέριξ των Εξαρχείων προετοιμάζονται για «πόλεμο» με τις Αστυνομικές δυνάμεις μέσα στον Νοέμβριο.
Πρεμιέρα των επεισοδίων από τα «τάγματα ασφαλείας» των κουκουλοφόρων αναμένεται να επιχειρηθεί στην μεγάλη απεργία στις 9 Νοεμβρίου με στόχο τα επεισόδια να κλιμακωθούν ενόψει Πολυτεχνείου. 

@ Σκωπτικός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει την συζήτηση για το πόσο ευρέα θα είναι τα «ανοίγματα» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, όταν διάφοροι, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ζητούσαν «προσοχή» στις επιλογές, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι δεν φτάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να δίνει χρίσματα σε «καλά παιδιά». «Καλά παιδιά ήταν όλοι, αλλά στο τέλος πάτωσαν, τί να λέμε τώρα;», διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθιστώντας σαφές ότι δεν φτάνει ένας υποψήφιος δήμαρχος ή περιφερειάρχης να είναι «συμβατοί» με το αριστερό προφίλ της Κουμουνδούρου. Πρέπει να φέρνουν και ψήφους…

@ Αρκετοί έχουν πλέον εκλάβει όσα είπε τις τελευταίες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας ως συνώνυμο της «λευκής επιταγής» προς τον Χρήστο Σπίρτζη, ώστε να «παίξει μπάλα» στον χώρο της Αυτοδιοίκησης με «λυμένα τα χέρια». Ο ίδιος ο Σπίρτζης, εδώ και καιρό, πάντως, πλασάρεται σε διάφορους επίδοξους δημάρχους και σε νυν αυτοδιοικητικούς ως ο έχων την απόλυτη εξουσιοδότηση να… μοιράζει χρίσματα. Πηγές της στήλης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επιμένουν ότι ο Σπίρτζης εμφανίζεται δεξιά και αριστερά ως ο «αντ’ αυτού». Και, κάπως έτσι φοβούνται ότι είναι τα πράγματα και αρκετοί στην Κουμουνδούρου…

@ Στην τελευταία επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ένα σύντομο τετ-α-τετ με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. 
Και όπως μάθαμε ήταν μια συνάντηση που έγινε σε πολύ ζεστό κλίμα. Μάλιστα κάποια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε “έμαθα πήγες πολύ καλά χθες”, αναφερόμενος στην εκδήλωση της παράταξης του στην οποία ο δήμαρχος ανακοίνωσε την επανεκλογή του. Μαθαίνουμε ότι η επόμενη πολιτική κίνηση του Ζέρβα θα είναι η ανακοίνωση των πρώτων νέων ονομάτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

@ Είναι τελικά για πολλά γέλια οι εμβριθείς και περισπούδαστες αναλύσεις των ΣΥΡΙΖΑίων αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν όχι απλώς ένα αμετάβλητο πολιτικό σκηνικό, αλλά μία ΝΔ που... διαρκώς διευρύνει την διαφορά της από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Βλέπετε, το νέο «φρούτο» -ή, μάλλον, η νέα «καραμέλα» στις αγωνιώδεις προσπάθειες των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μας πείσουν ότι αυτό που βλέπουμε δεν είναι ό,τι βλέπουμε, είναι η περίφημη «κυβερνησιμότητα». Το σκεπτικό έχει ως εξής: το κατά πόσον τα κόμματα έχουν «κυβερνησιμότητα», δηλαδή πείθουν ότι μπορούν να βρουν πλειοψηφίες για να συγκροτήσουν βιώσιμη κυβέρνηση, υποτίθεται ότι «αποτυπώνεται» στην πρόθεση ψήφου και στην κάλπη. Κατά το ίδιο σκεπτικό, αφού οι σχέσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν πάει περίπατο λόγω υποκλοπών και ταυτοχρόνως το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡα25 δεν αποκλείουν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση θα ενισχύσει την «κυβερνησιμότητά» της και αυτό θα «βγει» και στην πρόθεση ψήφου των επόμενων μετρήσεων.

@ Σε δεκάδες περιοχές έχουν ξεσηκωθεί οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών καλούνται να πληρώσουν υπερβολικά υψηλό ΕΝΦΙΑ. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι ο φόρος έχει μειωθεί κατά 35%, αλλά αυτό δεν αφορά όλους. Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι η εκρηκτική άνοδος των τιμών ζώνης σε περιοχές όπου κατοικούν μικρομεσαία νοικοκυριά, έχει ανεβάσει τους ιδιοκτήτες των ακινήτων στα... κάγκελα. Και όταν έρθουν οι εκλογές, είναι προφανές ότι και αυτός ο παράγοντας θα παίξει τον ρόλο του... 

@ Η κυβέρνηση δίνει δάνεια με επιτόκιο 0,35% προς τις μικρές επιχειρήσεις, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και 1% για τις μεσαίες και μεγάλες. ωστόσο, μέσα στην τρέχουσα συγκυρία, ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα... τολμήσουν να εκτεθούν σε ρίσκο. Το χαμηλό επιτόκιο δεν έχει καμία σημασία για τη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων, από τη στιγμή που αυτές βρίσκονται στη λίστα του Τειρεσία και δεν μπορούν να πάρουν ούτε... ευρώ. Τα δάνεια του Ταμείου αφορούν πολύ λίγους και σίγουρα τους μεγάλους ομίλους, για τους οποίους αποτελεί δώρο το επιτόκιο 1%. Σύμφωνα με όσα προβλέπει σχετική κοινή υπουργική απόφαση, τα επιτόκια αυτά ισχύουν για όσες δανειακές συμβάσεις συναφθούν μεταξύ των τραπεζικών φορέων και των δικαιούχων με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από την έναρξη ισχύος της απόφασης και μέχρι την έναρξη ισχύος τυχόν απόφασης τροποποίησης της, με την οποία θα αναθεωρείται το ελάχιστο προβλεπόμενο επιτόκιο.

@ Οι επενδύσεις σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ισχύος 600 Μεγαβάτ και ο ισχυρός ρόλος στο νέο χάρτη του φυσικού αερίου στη Νότια Ευρώπη, αποτελούν το ισχυρό αποτύπωμα της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Η εταιρεία τα τελευταία 3 χρόνια έχει εξελιχθεί σε μια ισχυρή και ολοκληρωμένη ενεργειακή επιχείρηση με δραστηριοποίηση σε όλο το φάσμα της ενέργειας, ενώ διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέτωπο των ενεργειακών εξελίξεων, συμβάλλοντας στη μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η εταιρεία συμμετέχει σε σημαντικά έργα υποδομών όπως ο IGB και η αποθήκευση αερίου ειδικά στο νέο τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, η συμμετοχή σε κολοσσιαίας σημασίας επιχειρηματικά σχέδια είναι το ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που κερδίζει, ενώ το πιο μεγάλο είναι η προώθηση "πράσινων" επενδύσεων, οι οποίες θα εξασφαλίσουν μέσα στα επόμενα χρόνια αυξημένα έσοδα, αλλά και ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης.  

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στον σταθμό μετρό «Grecia» στη Χιλή με τα αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια α...

Φόρτωση άρθρων...