Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Αστείες δικαιολογίες των Τούρκων για τον Τζιτζικώστα: Επέλεξε να μην εισέλθει στην Τουρκία λόγω τεχνικού προβλήματος

Παρασκήνιο

Ύστερα από την σφοδρή αντίδραση του ΥΠΕΞ για την απαράδεκτη συμπεριφορά των τουρκικών αρχών προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, το πρακτορείο Anadolu θέλησε να αντιστρέψει τα γεγονότα ρίχνοντας την ευθύνη στον κ. Τζιτζικώστα και επικαλούμενο «τεχνικούς λόγους λόγω συνωνυμίας» για την απαράδεκτη καθυστέρηση.

«Ο Έλληνας αξιωματούχος Τζιτζικώστας αρνήθηκε να εισέλθει στη Σμύρνη, αν και άρθηκε το τεχνικό εμπόδιο της εισόδου του. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστας επέλεξε να μην εισέλθει στην Τουρκία, με τη δικαιολογία ότι η είσοδος καθυστέρησε λόγω τεχνικού προβλήματος στο τελωνείο της Σμύρνης εξαιτίας συνωνυμίας, όπου έφτασε ακτοπλοϊκώς για να παρακολουθήσει πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μετέβη με πλοίο στην Τουρκία για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Ευρωμεσογειακής Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης (ARLEM) που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη στις 7-8. Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν οι τουρκικές αρχές, ο Τζιτζικώστας, του οποίου η ταυτότητα ελέγχθηκε μαζί με άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια τελωνειακών διαδικασιών στη Σμύρνη, φιλοξενήθηκε για λίγο από τις τοπικές αρχές λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε από την ομοιότητα του ονόματος με άτομο με περιορισμό εισόδου. Οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν τον Τζιτζικώστα ότι μετά την επίλυση του προβλήματος θα μπορούσε να μπει στη Σμύρνη και να συνεχίσει το πρόγραμμά του. Ο Τζιτζικώστας, ωστόσο, είπε στις αρχές ότι εγκαταλείπει την προσπάθεια της εισόδου.

Ο Τζιτζικώστας είναι επίσης Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που είναι συνδεδεμένη με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Εν τω μεταξύ μόλις έγινε γνωστό το γεγονός υπήρξε άμεση αντίδραση από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη όπου συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο της Πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Είμαστε καταδικασμένοι από τη γεωγραφία να ζήσουμε μαζί, να συνυπάρξουμε.

Αυτό σημαίνει ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουνε βάθος.

Δεν επιτρέπεται οι σχέσεις των δύο κρατών να είναι σε ομηρία, στην ομηρία κάποιων μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, κάποιων εμπρηστικών συμπεριφορών που εν τέλει αδικούν τους ίδιους μας τους λαούς.

Υπήρξε ένα επεισόδιο σήμερα, δεν έχω ακόμη την πλήρη εικόνα, μου είναι πραγματικά αδιανόητο να φανταστώ, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω πως μπορεί να απαγορεύεται η ελεύθερη είσοδος σε μια χώρα ενός αυτοδιοικητικού, ενός περιφερειάρχη, ενός ανθρώπου που έχει διατελέσει και πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών.

Θέλω να πιστεύω ότι ήταν ένα τεχνικό λάθος και ότι θα δοθούνε οι αναγκαίες εξηγήσεις αλλά θα δοθούνε και οι αναγκαίες συγγνώμες».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο βουλευτής της «Νίκης» με τους καλικάντζαρους ξαναχτυπά: Οι πιστοί φιμώνονται και μοιράζουν σφαλιάρες ακόμα και μέσα στην Εκκλησία

Σε διαφορετική γραμμή από την επίσημη θέση της «Νίκης» που εξέφρασε τον αποτροπιασμό και καταδίκασε την επίθεση στη βουλευτή της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη από στέλεχος της στην Καβάλα κ...

Ώρα «σφαγής» στην Κεντροαριστερά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταφέρει να ανεβάσει τη χώρα πολύ ψηλά και η εγχώρια αντιπολίτευση, θυμίζει τη γνωστή παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Με βάσ...

Φόρτωση άρθρων...