Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Δεμίρης στην Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις: «H ΕΥΠ δεν έχει Predator»

«Η ΕΥΠ δεν έχει Predator» φέρεται να είπε ο νυν διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Θεμιστοκλής Δεμίρης, στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας υπογράμμισε πως ο εκάστοτε διοικητής δεσμεύεται από το απόρρητο, ενώ σε άλλο σημείο φέρεται να είπε πως όταν τα αιτήματα επισύνδεσης αφορούν πολιτικά πρόσωπα πρέπει να ασκείται διπλός και τριπλός έλεγχος.

Ακόμα, ο Θεμιστοκλής Δεμίρης φέρεται να σημείωσε πως δεν έχει υπογράψει συμβάσεις με τις εταιρείες Krikel και Intellexa και πως η ΕΥΠ δεν χρησιμοποίησε παράνομα λογισμικά. Ο Θεμιστοκλής Δεμίρης είπε πως κάθε επισύνδεση που φέρει υπογραφή εισαγγελέα είναι νόμιμη σημειώνοντας πως η νόμιμη διαδικασια ακολουθήθηκε και στην υπόθεση Ανδρουλάκη και στην υπόθεση Κουκάκη.

Άγριος καυγάς Τζανακόπουλου με βουλευτές της Ν.Δ.

Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από τη σφοδρή σύγκρουση του Δημήτρη Τζανακόπουλου με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. 

Πληροφορίες αναφέρουν όλα ξεκίνησαν όταν η πλειοψηφία θεώρησε παραπλανητικές τις αναφορές του Δημήτρη Τζανακοπουλου. 

Σε εκείνο το σημείο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Κωνσταντίνο Κυρανάκη της Νέας Δημοκρατίας του λέει: «τι μιλάς εσύ ρε χρυσαυγίτη». 

Έπειτα από έναν πραγματικό χαμό και φωνές που ακούγονταν εκτός της αίθουσας, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης αναγκάστηκε να διακόψει.

Διεκόπη για την Τρίτη η κατάθεση του Θεμιστοκλή Δεμίρη

Το πρωί της ερχόμενης Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου, θα συνεχιστεί η κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή, Νίκου Ανδρουλάκη, από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων (ΕΥΠ) ξεκίνησε λίγο μετά τις τέσσερις και μισή και διεκόπη μετά από δύο ώρες.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης για Παπανώτα: Καλά έκανα που τον διέγραψα - Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις, όχι στα λόγια

«Καλά έκανα και διέγραψα τον κύριο Παπανώτα, να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από τη Δράμα, ο οποίος μιλά με ρατσιστικό λόγο, προσβάλλει μία ολόκλη...

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι 12 υπουργοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη περιφερειών για τη Νέα Δημοκρατία

Σε σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης προήδρευσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των δράσεων της Νέας Δημοκρατίας σε ...

Φόρτωση άρθρων...