Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Δεν κάνει φάλτσα η Τσαπανίδου, εντολές «εκτελούσε»

Η στήλη άκουσε με ενδιαφέρον –αλλά και με πλατύ μειδίαμα- τις εκτιμήσεις ορισμένων πως όταν η Πόπη Τσαπανίδου δήλωνε αβέβαιη για το κατά πόσον τυχόν συνεργασία Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ θα είναι πολιτική σύγκλιση ή... «προϊόν εκβιασμού», χρησιμοποίησε λαθεμένες διατυπώσεις που έδωσαν λαβή για άλλα συμπεράσματα από τη στόχευση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ενδιαφέρον σχετίζεται με την εσωτερική ανάγκη της στήλης να συναντάκαλοπροαίρετους (σε βαθμό παρεξηγήσεως...) ανθρώπους. 

Το μειδίαμα συνίσταται στην βαθιά γνώση της στήλες για τις ικανότητες της Πόπης Τσαπανίδου. Η Τσαπανίδου ήταν επί 30 χρόνια στην πρώτη γραμμή της τηλεόρασης και ποτέ δεν τής έφυγε μία περιττή λέξη. 

Ήταν όλα προσχεδιασμένα, καλοδουλεμένα και κυλούσαν σαν ρολόι, αφού η λέξη «δουλευταρού» είναι η βασική ιδιότητα της πορτ παρόλ της Κουμουνδούρου.

Σε απλά ελληνικά, η Πόπη είπε ό,τι ήθελε να πει. Για την ακρίβεια, ό,τι τής είχαν πει να πει οι προϊστάμενοί της. Και ο νοών, νοείτω...

Βεβαίως, όσο κι αν οι ΣΥΡΙΖΑίοι προσπαθούν να πείσουν ότι η εκπρόσωπος Τύπου αναφερόταν απλώς στη βαριά «σκιά» που έχει δημιουργήσει πάνω από το πολιτικό σκηνικό το σκάνδαλο των υποκλοπών, η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική: όταν εικάζεις πως κάποιος μπορεί να κάνει κάτι ως προϊόν εκβιασμού, αυτό σημαίνει ότι πιθανολογείς ότι αυτός ο κάποιος –ο Νίκος Ανδρουλάκης, εν προκειμένω- είναι «ανοιχτός» σε εκβιασμό. 

Είναι, «εκβιάσιμος», με απλά λόγια. Κατά συνέπεια, η εικασία-εκτίμηση-υποψία (διαλέξτε και πάρτε) που εξέφρασε η Τσαπανίδου αποτελεί, ταυτοχρόνως, ηθική μομφή σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 

Ή, τουλάχιστον, κάπως έτσι βλέπουν τα πράγματα πρώην ΠΑΣΟΚοι που είχαν συνδεθεί με την περίοδο του Κώστα Σημίτη και κάνοντας «Γέφυρα» με τη Συμφωνία των Πρεσπών, «πήδησαν» στη γέφυρα του καραβιού του κυβερνητικού (τότε) ΣΥΡΙΖΑ. 

Επειδή, λοιπόν, οι εν λόγω δεν καταλαβαίνουν πώς μπορείς να πείσεις για τις προθέσεις σου να συνεργαστείς με κάποιον, όταν ταυτοχρόνως τον περιγράφεις ως «εκβιάσιμο», με το ζόρι... κρατιούνται να μην καταγγείλουν την Τσαπανίδου. 

Όπως λέει εις εξ αυτών στην στήλη, «αν δεν ήταν εκπρόσωπος και αν δεν βρισκόμασταν μερικές εβδομάδες πριν τις Eκλογές, θα τα άκουγε τα σχολιανά της».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, γιος της Κατερίνας Παπακώστα, στο ευρωψηφοδέλτιο μετά την αποπομπή Παπανώτα

Ο γιος της Κατερίνας Παπακώστα, Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, αντικαθιστά τον Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι ο πρώτος επιλαχών στ...

Αιχμές Μωραΐτη για βάφτιση Κασσελάκη: «Ο σταυρός που σχηματίστηκε είναι αυτός που καβαλάμε εμείς που ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης. Ο γνωστός στιχουργός αναφέρθηκε στην βάφτιση Στέφανου Κασσελάκη ο γνωστός στιχουργός, Νίκος Μωραΐτης, όπο...

Φόρτωση άρθρων...