Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Διαψεύδει η Αθήνα την τουρκική προβοκάτσια για σύλληψη Έλληνα κατασκόπου στην Τουρκία

Διαψεύδει η Αθήνα τα δημοσιεύματα των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης για τα περί σύλληψης Έλληνα κατασκόπου στην Τουρκία.

Κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε στην «Καθημερινή» ότι ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ συνελήφθη για κατασκοπεία, δεν έχει σχέση με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν πρόκειται για Έλληνα πολίτη, ο οποίος ζει στην Τουρκία και τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, είχε υπάρξει σχετική ενημέρωση από ελληνικό προξενείο στην Τουρκία. 

Η ελληνική πλευρά διαψεύδει ότι ο συγκεκριμένος είχε σχέση με τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, κάνοντας λόγο για fake news.   

Την υπόθεση παρακολουθεί στενά και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Για σύλληψη ενός Έλληνα κατασκόπου έκαναν λόγο τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα ο εν λόγω άντρας δρούσε για λογαριασμό τη ΕΥΠ.

Τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η MIT αποκάλυψε ότι η ΕΥΠ χρησιμοποίησε τον Έλληνα υπήκοο Muhammed Amar Ampara ως κατάσκοπο της Τουρκίας ως αποτέλεσμα των ερευνών της. 

Ο Amar Ampara συμπεριφερόταν σαν επιχειρηματίας στα ταξίδια του στην Τουρκία και ασχολούνταν με κατασκοπευτικές δραστηριότητες υπό το όνομα του εμπορίου.

Πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές ασφαλείας αναφέρουν ότι η MIT αποκάλυψε ότι η ΕΥΠ χρησιμοποίησε τον Έλληνα υπήκοο Muhammed Amar Ampara ως κατάσκοπο της Τουρκίας ως αποτέλεσμα των ερευνών της.

Ο Ampara, ο οποίος συνελήφθη από την επιχείρηση της MIT, συγκέντρωνε πληροφορίες για τα στοιχεία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στα σύνορα και τις μεταβιβάζει στις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και διεξήγαγε έρευνα για Σύρους στην Τουρκία και επιχειρηματίες στην Ελλάδα που υποστηρίζουν την FETO, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΥΠ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι 12 υπουργοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη περιφερειών για τη Νέα Δημοκρατία

Σε σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης προήδρευσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των δράσεων της Νέας Δημοκρατίας σε ...

Κασσελάκης για Παπανώτα: Καλά έκανα που τον διέγραψα - Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις, όχι στα λόγια

«Καλά έκανα και διέγραψα τον κύριο Παπανώτα, να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από τη Δράμα, ο οποίος μιλά με ρατσιστικό λόγο, προσβάλλει μία ολόκλη...

Ώρα «σφαγής» στην Κεντροαριστερά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταφέρει να ανεβάσει τη χώρα πολύ ψηλά και η εγχώρια αντιπολίτευση, θυμίζει τη γνωστή παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Με βάσ...

Φόρτωση άρθρων...