Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Δικαιώνεται η επιλογή Μητσοτάκη για τη συμφωνία με τη Γαλλία και την αμυντική θωράκιση της χώρας

Στη σημερινή συζήτηση που έγινε στη Βουλή για τις τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία, ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στις πρόσφατες αποφάσεις για την αμυντική θωράκιση της χώρας. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου αισθάνονται δικαιωμένοι που τόσο έγκαιρα προχώρησαν σε μια κορυφαία συμφωνία με τη Γαλλία που έβαλε ισχυρές βάσεις για την ουσιαστική ενδυνάμωση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας. 

Στην Κυβέρνηση βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα, εστιάζοντας στις παρενέργειες που προκαλεί μια πολεμική σύρραξη στην Ευρώπη, η πρώτη μετά από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974 και οι οποίες αγγίζουν ή ενδέχεται να αγγίξουν την ελληνική επικράτεια. 

Σε μια περίοδο έντονων αναταράξεων και με χώρες-υπερδυνάμεις να έχουν μπει στο άρμα του αναθεωρητισμού και των αλλαγών των συνόρων, τα κυβερνητικά στελέχη μιλούν ευθέως για εθνική προτεραιότητα που σχετίζεται πρωτίστως με την επιβίωση και την ευημερία της πατρίδας. 

Ως γνήσια φιλοευρωπαϊκή δύναμη η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της δημιουργίας  μιας ευρύτερης αμυντικής συνεργασίας στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ κυριαρχεί η άποψη πως η πρόσφατη συμφωνία με τη Γαλλία που πρωτοστατεί σ΄ αυτό το σενάριο, μπορεί να αποτελέσει τον προθάλαμο για να επιτευχθεί  το αποφασιστικό βήμα προς τη στενότερη συνεργασία και την ολοκλήρωση με την ίδρυση ευρωστρατού. 

Η ρωσική εισβολή στις ουκρανικές πόλεις  δείχνει να αφυπνίζει για τα καλά την Ευρώπη, με τις χώρες να αντιλαμβάνονται μπροστά στις προκλήσεις του μέλλοντος πως είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν στην εμβάθυνση της στρατηγικής αυτής συμμαχίας. 

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως η Ουκρανία, η οποία εντυπωσιάζει με την ανθεκτικότητα της σε μια άνιση ομολογουμένως  σύγκρουση, προχώρησε χθες σε μία συμβολική κίνηση, ζητώντας την ένταξη της στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνοντας μ αυτόν τον τρόπο που ανήκει πραγματικά.  

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα και προϋποθέτει ομοφωνία στις τάξεις των κρατών μελών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στον σταθμό μετρό «Grecia» στη Χιλή με τα αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια α...

Φόρτωση άρθρων...