Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα της 25,9 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας (κάρτες)

Μεγάλο προβάδισμα δίνει νέα δημοσκόπηση στη Νέα Δημοκρατία, δύο ημέρες πριν από τις Εθνικές Εκλογές της Κυριακής. 

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Rass, για λογαριασμό του iefimerida, για τις Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου, στην εκτίμηση ψήφου δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 25,9%.

Την ίδια ώρα, το προβάδισμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ως καταλληλότερου πρωθυπουργού είναι στις 29,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Στις απαντήσεις τους οι ψηφοφόροι αναφέρουν πως με τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ θα προτιμούσαν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ΠΑΣΟΚ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκτίμηση ψήφου στη δημοσκόπηση της Rass:

  • Νέα Δημοκρατία: 43%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 17,1%
  • ΠΑΣΟΚ: 13,8%
  • ΚΚΕ: 8,1%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 4,1%
  • Ελληνική Λύση: 3,8%
  • Νίκη: 2,9%
  • ΜέΡΑ25: 2,7%
  • Σπαρτιάτες: 2,5%
Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα της 25,9 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας

Το 45,3% αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια με κυβέρνηση Ν.Δ.

Στο ερώτημα «Με ποιο κόμμα στο τιμόνι της χώρας αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια;», οι ψηφοφόροι απάντησαν «με τη Νέα Δημοκρατία» σε ποσοστό 45,3%, ενώ «με ΣΥΡΙΖΑ» 14,7%.

Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα της 25,9 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας

Σταθερά πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως καταλληλότερος για Πρωθυπουργός

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προηγείται του Αλέξη Τσίπρα ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκεντρώνει ποσοστό 53,8%, τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ 20,6%, ενώ «κανείς» απάντησε το 24,3%.

Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα της 25,9 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας

Σχετικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 48,7%, ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 39,4%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 31,1%, ο Αλέξης Τσίπρας με 24,5% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 15,6%.

Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα της 25,9 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας

Το ΠΑΣΟΚ και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν οι ψηφοφόροι στην Αξιωματική Αντιπολίτευση

Λαμβάνοντας ως δεδομένη τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς Εκλογές, οι ψηφοφόροι στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα θέλατε να είναι στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης;» απάντησαν «το ΠΑΣΟΚ» σε ποσοστό 43,5%, έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα της 25,9 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας

Στην ερώτηση για τη μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στις Εκλογές της 21ης Μαΐου, το 38% απάντησε ότι το ικανοποίησε, το 27,8% ότι το προβλημάτισε, το 18,1% ότι δεν το απασχόλησε, και το 13,4% ότι το δυσαρέστησε.

Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα της 25,9 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Tι αποκαλύπτουν οι κυλιόμενες μετρήσεις για την ΝΔ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ ντέρμπι η δεύτερη θέση μετά τον ιδεολογικό αχταρμά Κασσελάκη, ποιοι «πράσινοι» υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται   

Μετά από την προγραμματισμένη ανάπαυλα των Πασχαλινών εορτών, το σύνολο των κομματικών μηχανισμών μπαίνει στην τελική ευθεία για την μάχη των 30 ημέρων για τις Ευρωεκλογές. Το ίδιο...

Καιρίδης: Απαράδεκτη η απόφαση του Ερντογάν να κάνει τέμενος τη Μονή της Χώρας

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, σχολίασε την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τέμενος τη «Μονή της Χώρας» χαρακτηρίζοντας...

Ο Σπίρτζης «αδειάζει» Κασσελάκη: Όποιος έχει δημόσιο λόγο, πρέπει να είναι μετρημένος

Αποστάσεις κράτησε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπρίτζης, από τη δήλωση που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για «υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις ...

Φόρτωση άρθρων...