Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Axia Research: «Βλέπει» νίκη της Ν.Δ. με 42,2% – Ανοίγει ο δρόμος για επενδυτική βαθμίδα

Νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Εθνικές Εκλογές της Κυριακής, με ποσοστό περίπου 42,2%, δείχνει το Poll of Polls της Axia Research. Η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει άνετα τουλάχιστον 160 έδρες. 

«Μετά τις εκλογές, και καθώς η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει με την εφαρμογή της φιλικής προς τις αγορές και τις μεταρρυθμίσεις ατζέντα της, η άμεση εστίαση θα είναι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας», επισημαίνουν οι αναλυτές, επισημαίνοντας ότι τα reviews των οίκων αξιολόγησης ξεκινούν στις 8 Σεπτεμβρίου, με την DBRS.

Η Ελλάδα έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών την Κυριακή 25 Ιουνίου, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπου κανένα κόμμα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει σαφή πλειοψηφία, ενώ, όπως αναμενόταν, δεν σχηματίστηκε κανένας συνασπισμός, εξηγεί η AXIA.

Οι εκλογές στις 25 Ιουνίου θα διεξαχθούν με διαφορετικό εκλογικό νόμο που προβλέπει μπόνους εδρών στο νικητήριο κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στις δημοσκοπήσεις με μεγάλη διαφορά (πάνω από 20%) έναντι του δεύτερου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, και αναμένεται να κερδίσει άνετα.

Η δημοσκόπηση της Axia Research δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να διεκδικήσει περίπου το 42,2% των ψήφων. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ποσοστό ψήφων που θα λάβει η Νέα Δημοκρατία, δεδομένου ότι είναι πιθανό επτά ή οκτώ κόμματα να υπερβούν το όριο του 3% και να εισέλθουν στη Βουλή.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να διεκδικήσει άνετα τουλάχιστον 160 έδρες στο Κοινοβούλιο. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το πόσα κόμματα εισέρχονται στη Βουλή, συγκεντρώνοντας 40,4% των ψήφων το νικητήριο κόμμα θα εξασφαλίσει αυτομάτως απόλυτη πλειοψηφία.

Επενδυτική βαθμίδα

Μετά τις εκλογές και καθώς η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την εφαρμογή της ευνοϊκής για την αγορά και τις μεταρρυθμίσεις ατζέντας της, η άμεση εστίαση θα είναι η Ελλάδα να αποκτήσει καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας.

Η Ελλάδα απέχει ένα σκαλοπάτι από την επενδυτική βαθμίδα στις αξιολογήσεις των Fitch, S&P και DBRS, ενώ το χρονοδιάγραμμα εξέτασης της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης ξεκινά στις 8 Σεπτεμβρίου (DBRS).

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr
 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πυρά από Πολάκη για τους «επώνυμους» του ΣΥΡΙΖΑ - Στο στόχαστρο ο εξάδελφος Βασίλης Κασσελάκης

Μαίνεται όπως φαίνεται ο υπόγειος πόλεμος μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του εξαδέλφου Κασσελάκη Βασίλη, με καταγωγή από τα Χανιά ο οποίος είναι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙ...

Καιρίδης: Απαράδεκτη η απόφαση του Ερντογάν να κάνει τέμενος τη Μονή της Χώρας

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, σχολίασε την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τέμενος τη «Μονή της Χώρας» χαρακτηρίζοντας...

Φόρτωση άρθρων...