Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Δίπλα στους ακρίτες ο Μητσοτάκης - H υψηλού συμβολισμού επίσκεψη στα Δωδεκάνησα

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ότι η χώρα μας θα υπερασπιστεί κάθε σπιθαμή ελληνικής γης έστειλε με την επίσκεψη του στα Δωδεκάνησα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε μία "καυτή" περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και με τις προκλήσεις της Άγκυρας να κλιμακώνονται μέρα με τη μέρα, ο πρωθυπουργός επενδύει εκ νέου στην άμεση επικοινωνία με τους πολίτες για να τους τονώσει με την παρουσία του το ηθικό και να τους μεταδώσει μια αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς μέσα σ΄αυτό το κρεσέντο έντασης με αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας.  

Το Μέγαρο Μαξίμου μετά από την διαρκή διεθνοποίηση του μείζονος θέματος της τουρκικής επιθετικότητας στα διεθνή φόρα, επιλέγει κινήσεις με έντονο εθνικό συμβολισμό, αξιοποιώντας τις επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη σε νευραλγικά σημεία της χώρας.

Όπως τονίζουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, η Ελλάδα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση που εδράζονται στο γεγονός ότι έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας και τους συμμάχους μας στο πλευρό μας. Την ίδια ώρα, η Αθήνα ενισχύει με στοχευμένες κινήσεις την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.

Στο μεταξύ, σκληρή απάντηση στην Τουρκία επεφύλαξε το Βερολίνο. Ο εκπρόσωπος της γερμανικής Κυβέρνησης μιλώντας σε δημοσιογράφους χαρακτήρισε απαράδεκτη την αμφισβήτηση της κυριαρχίας χωρών-μελών της Ε.Ε και τόνισε πως η εισβολή στον ελληνικό εναέριο χώρο και η πτήση πάνω από ελληνικά νησιά δεν είναι αποδεκτές ενέργειες, είναι αντιπαραγωγικές και ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας.

Σ’ αυτή την ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία, η Ελλάδα μπορεί να συμπεριφέρεται ως αμυντική δύναμη, αλλά ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι κάθε αίσθηση απειλής της κυριαρχίας της θα τιμωρηθεί με πολύ αυστηρό τρόπο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Φόρτωση άρθρων...