Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Διψήφια ξανά η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, εκλογές το Φθινόπωρο «βλέπει» ο Ανδρουλάκης και γιατί μόλις ξεκίνησε ο νέος εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ  

Παρασκήνιο

Ιδιαιτέρως εντυπωσιακά είναι τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνει το Μαξίμου, από τα πρώτα δείγματα των κυλιόμενων μετρήσεων μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.
Η εικόνα και το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη ενισχύονται σημαντικά κάτι που επηρεάζει προς το θετικό τις συνολικές δημοσκοπικές επιδόσεις της Κυβέρνησης.
Θεωρείται βέβαιο πως εάν δεν υπάρξει κάποιο έκτακτο γεγονός μείζονος (και αρνητικής για την κυβέρνηση) επικαιρότητας οι πρώτες μετρήσεις που θα δημοσιοποιηθούν πιθανώς και την επόμενη βδομάδα θα επαναφέρουν την διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε διψήφια νούμερα και την Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται, σχετικά κοντά, σε εκλογικά ποσοστά αυτοδυναμίας.       

@ Κάτι τέτοια βεβαίως μηνύματα λαμβάνει και ο Τσίπρας στην Κουμουνδούρου και για αυτό θεωρείται βέβαιο πως η στρατηγική του… νεοκλεγέντος Προέδρου θα επικεντρωθεί στο πως θα αρπάξει, οριστικά και αμετάκλητα, το «μαγαζί» της Κουμουνδούρου ωθώντας στην έξοδο την εσωκομματική αντιπολίτευση που ηττήθηκε καθαρά στις εσωκομματικές εκλογές. Είναι δεδομένο πως το μόνο που νοιάζει τον Τσίπρα να κρατήσει τα «κλειδιά» του ΣΥΡΙΖΑ μετά την βέβαιη εκλογική ήττα που τον αναμένει.
Βεβαίως λογαριάζει χωρίς τους «ξενοδόχους», αφού Τσακαλώτος, Σκουρλέτης και Φίλης ΔΕΝ είναι Λαφαζάνηδες…       

@ Αντίστροφη μέτρηση για το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, καθώς σήμερα στις 18:00 ξεκινάει η τριήμερη διαδικασία στο κλειστό στάδιο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ του Φαλήρου, με κεντρικό σύνθημα: "Η Κοινωνία στο Προσκήνιο".
Οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη φιλοδοξούν να αποτελέσει έναν ουσιαστικό πολιτικός σταθμό στη δυναμική πορεία του Κινήματος που ξεκίνησε με τη συμμετοχή 270.000 ψηφοφόρων τον Δεκέμβριο και συνεχίστηκε με 180.000 στις 8 Μαΐου για τις εσωκομματικές εκλογές και την επαναφορά του πράσινου ήλιου. Το νέο σήμα θα παρουσιαστεί επισήμως στο συνέδριο.
Την πρώτη ημέρα θα κυριαρχήσει η ανοιχτή πολιτική ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος αναμένεται να δώσει το πολιτικό στίγμα του κόμματος με έμφαση στη σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, την κατάθεση σύγχρονων εναλλακτικών προτάσεων διακυβέρνησης και την οριοθέτηση του χώρου από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ θεωρεί ως πιο πιθανό ενδεχόμενο την διεξαγωγή εκλογών το φθινόπωρο του 2022 και όχι την Άνοιξη του 2023.   

@Το συνέδριο του Κινήματος θα χαιρετήσουν με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο Πρωθυπουργος της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο πρώην Πρωθυπουργού της Ιταλίας και ΓΓ του Partito Democratico, Ενρίκο Λέττα, η Πρόεδρος του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Κριστίνα Ναρμπόνα, ο συμπρόεδρος του SPD Λαρς Κλίνγκμπαιλ και η Πρόεδρος των Σλοβένων Σοσιαλιστών Τάνια Φαγιόν.
Το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους η επικεφαλής της Ευρωομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ , ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) Σεργκέι Στάνισεφ και αντιπροσωπείες του γερμανικού SPD, της ΕΔΕΚ και του ρουμανικού σοσιαλιστικού κόμματος.

@ Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα μιλήσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος έχει τακτική επαφή με τον πρόεδρο το τελευταίο διάστημα. Εχει μελετήσει και θεωρεί ενδιαφέρουσες τις προτάσεις του Κινήματος ειδικά για την υγεία και την κοινωνική στέγη, εκτιμώντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια σοβαρή σοσιαλδημοκρατική πρόταση διακυβέρνησης. Άλλωστε, πρόσφατα με άρθρο του στα ΝΕΑ, ο κ. Σημίτης είχε εκφραστεί θετικά για τον σημερινό πρόεδρο του Κινήματος.
Το Σάββατο αναμένεται να μιλήσει ο έτερος πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ την ίδια ημέρα αναμένεται και η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου χωρίς να έχει "κλειδώσει" 100%.

@ Αυστηρά κριτήρια στις χρηματοδοτήσεις νέων στεγαστικών δανείων εφαρμόζουν οι τράπεζες, ακολουθώντας πιστά τον κανόνα ότι ο δανειολήπτης θα πρέπει να συμμετέχει με ίδια κεφάλαια στη χρηματοδότηση της αγοράς του ακινήτου. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της ΤτΕ για τις νέες δανειοδοτήσεις στεγαστικών που δόθηκαν την προηγούμενη χρονιά, βάσει των οποίων 9 στα 10 δάνεια κάλυψαν κάτω από το 80% της αξίας του ακινήτου που αποκτήθηκε με τραπεζική χρηματοδότηση και οι δανειολήπτες προκατέβαλαν από την πλευρά τους κατά μέσο όρο πάνω από το 20% της αξίας αγοράς. Το ποσοστό αυτό είναι μέσος όρος, αφού σύμφωνα με την ανάλυση της ΤτΕ, το 25% των νέων εκταμιεύσεων κάλυψε κάτω από το 50% της αξίας του ακινήτου.
Το ύψος των συνολικών εκταμιεύσεων ανήλθε την προηγούμενη χρονιά στα 781,7 εκατ. ευρώ και παρά το γεγονός ότι το ποσό αυτό ωχριά σε σχέση με τα μεγέθη της στεγαστικής πίστης την περίοδο 2005, όπου οι ετήσιες εκταμιεύσεις είχαν φτάσει τα 10 δισ. ευρώ, η αγορά κατέγραψε άνοδο, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υπολογίζεται στο 30% σε σχέση με το 2020.

@ Η MYTILINEOS μέσω του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SES), σε κοινοπραξία με τη Siemens Energy Global GmbH & Co. KG και τη Siemens Energy sp αναλαμβάνουν την κατασκευή μίας μονάδας συνδυασμένου κύκλου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT) στο Grudziadz, της Πολωνίας.
Ειδικότερα, η κοινοπραξία έχει υπογράψει σύμβαση σχεδιασμού, προμήθειας εξοπλισμού και κατασκευής (EPC) με την SPV CCGT Grudziądz Sp(που ανήκει εξ ολοκλήρου στην Energa S A, τμήμα του Ομίλου ORLEN) για την κατασκευή ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής απόδοσης, με τεχνολογία συνδυασμένου κύκλου (CCGT) ισχύος 560 MW, αποτελούμενου από έναν αεριοστρόβιλο και έναν ατμοστρόβιλο συμπύκνωσης, με χρήση κλειστής διάταξης ψυκτικού πύργου μηχανικής κυκλοφορίας και κατασκευή εγκατάστασης φυσικού αερίου στην περιοχή του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με συνοδευτική υποδομή
Το τίμημα για την MYTILINEOS ανέρχεται σε περίπου σε  202 εκατομμύρια ευρώ.
Πρόκειται για το πρώτο ενεργειακό έργο του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της MYTILINEOS στην Πολωνία, μετά από μακρά και επιτυχή σειρά κατασκευαστικών έργων, καθώς και έργων θερμικής ενέργειας στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παπανώτας: Ανήθικο που με απέπεμψαν ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ - Αυτοί που υπερασπιζόμουν δημόσια, μου έσκαβαν τον λάκκο

Νέες αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Παπανώτας μετά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος με απόφαση Κασσελάκη. Ο...

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

Φόρτωση άρθρων...